RegioDarts: Jordy Terburg wint maandagranking, Lars Fransen maakt indruk Ranking nieuws
Ranking nieuws

RegioDarts: Jordy Terburg wint maandagranking, Lars Fransen maakt indruk

RegioDarts: Jordy Terburg wint maandagranking, Lars Fransen maakt indruk

Met 29 deelnemers was het weer gezellig druk in café de Vrijboom. We gingen van start met 8 poules waarvan 5 met vier deelnemers en 3 met slechts drie deelnemers. De poules van drie speelden een thuis- en een uitwedstrijd zodat iedereen minimaal 3 wedstrijden kon spelen op de rankingavond. Hermie van Orsouw was de eerste die kleur aan de avond zou gaan geven. Hij gooide namelijk de wonderschone 170-finish uit. Ook de dames deden mee met mooie scores en finishes. Janet Jansen gooide met 182 op het bord gewoon een 180-er om daarna dubbel 1 uit te gooien. Ook was zij verantwoordelijk voor de hoogste finish bij de dames met 112. Micha “de Dave Killer” Jans was ook weer van de partij. In zijn partij tegen Jordy Terburg was hij weer op weg naar een grote stunt. Helaas waren 8 pijlen voor een dubbel niet aan hem besteed en kon Jordy opgelucht ademhalen. Het zat deze avond wel mee voor Jordy. Bij de laatste 16 produceerde hij een nette 154-finish voor een 3-0 overwinning. Maar bij de laatste 8 kwam hij met 0-3 achter tegen Lars “de kleine vlaai” Fransen. Lars wordt met de week brutaler en de dag komt dichterbij dat hij grote scalpjes gaat veroveren. Gelukkig voor Jordy was die dag nog niet aangebroken en weer met een diepe zucht won hij nipt met 4-3. Applaus was voor Lars zijn deel want zijn voorsprong had al het publiek naar zijn baan gezogen.

De eerste halve finale ging tussen Jordy en Danny Klompenburg. Danny was nog in de wolken met zijn overwinning gisteren op het Waalzicht Open. Jordy speelde nu van het begin af aan scherp en liet Danny kansloos met 5-2 achter. De andere halve finale ging tussen Danny Gietman en Sebastiaan Kuppen. Sebastiaan won met dezelfde cijfers namelijk 5-2.

In de finale was het Sebastiaan die eenvoudig weg liep bij Jordy naar 4-1 en zelfs 5-3. Maar toen zette Jordy een tandje bij en de tweede 170-finish van de avond was een feit. Ook gooide hij nog een 122-finish en 104-finish in deze finale. En met 6-5 laat hij Sebastiaan een beetje beteuterd achter. Niet te lang treuren want volgende week is er alweer een maandagranking om een sportieve revanche te nemen.

Winnaarsronde - 1e en 2e plaats
Jordy Terburg - Sebastiaan Kuppen 6 - 5

Winnaarsronde - Halve finale
Danny Klompenburg - Jordy Terburg 2 - 5
Danny Gietman - Sebastiaan Kuppen 2 - 5

Winnaarsronde - Laatste 8
Sebastiaan Kuppen - Bjorn Fransen 4 - 2
Lars Fransen - Jordy Terburg 3 - 4
Danny Klompenburg - Patrick van Olderen 4 - 1
Wesley Heijmans - Danny Gietman 3 - 4

Winnaarsronde - Laatste 16
Danny Klompenburg - Niels Mauel 3 - 1
Patrick van Olderen - Janet Jansen 3 - 0
Lars Fransen - Johnny Kersten 3 - 2
Jordy Terburg - Marcel Verstegen 3 - 0
Hermie van Orsouw - Wesley Heijmans 2 - 3
Danny Gietman - Erik Hartendorf 3 - 1
Sebastiaan Kuppen - Roy Terlocht 3 - 1
Dolf van Munster - Bjorn Fransen 2 - 3

Hoogste Finishes:
170 van Hermie van Orsouw
170 van Jordy Terburg
154 van Jordy Terburg

Meeste 180'ers:
6 Sebastiaan Kuppen
6 Jordy Terburg
3 Bjorn Fransen
3 Wesley Heijmans
3 Hermie van Orsouw

Tekst: Jos Megens

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws