Play offs zaterdag competitie prooi voor Geert Nentjes Regiodarts
Regiodarts

Play offs zaterdag competitie prooi voor Geert Nentjes

Play offs zaterdag competitie prooi voor Geert Nentjes

Afgelopen zaterdag werd de eerste play off ronde gespeeld bij dartvereniging Urk.

De top-8 van de eindstand vocht een spannende strijd uit in de A play offs, terwijl de nummers 9 tot 16 uitkwamen in de B play offs.

Nadat de poule fase afgewerkt was begon het echte werk in de halve finales. Afvallers waren Harm Mansveld, Koert Hoekstra en Henk Post. Geert Hemelrijk melde zich vlak voor tijd af.

Na zich kranig verweerd te hebben kunnen ze terugkijken op een geslaagd seizoen waarin ze trots kunnen zijn op de eindpositie in de Schal zaterdag competitie.

In de A play offs waren Pieter Baarssen en Henk Snijder te vinden in de eerste halve finale.

Een geweldige pot van beide kanten werd uiteindelijk door Pieter Baarssen beslist. Een aantal 180's van Snijder mochten niet baten en Baarssen plaatste zich knap voor de finale.

De andere halve finale ging tussen Geert Nentjes en Maarten Dirk Woord. De bedoelingen van Nentjes werden al snel duidelijk.

Het felbegeerde ontbrekende clubkampioenschap ontbreekt nog is de prijzenkast van de talentvolle Urker darter. Maarten Dirk was niet opgewassen en kon niet voorkomen dat Nentjes de finale bereikte: 5-1.

De finale was van hoogstaand niveau. Nentjes startte scherp en liet geen moment het touw vieren. Een knappe 152 en 150 finish maakte aan alle illusies van Baarssen een einde.

Er was gewoonweg niet van te winnen. Met 6-1 is Geert Nentjes de eerste finalist van aanstaande zaterdag. Dinsdag zal blijken wie zijn tegenstander wordt als de Bakkerij Brouwer play offs gespeeld gaan worden.

Het kan zijn dat Nentjes daar zelf wint. Dan is er geen finale te spelen en mag Nentjes zich vroegtijdig clubkampioen noemen.

In de B play offs ronde zegevierde Danny Mazereeuw. Hij versloeg Jacob Meun die zich knap plaatste door in de halve finale Jan Visscher te verslaan.

Jarien Post moest in een mooie pot Danny naar de finale laten gaan.

aanstraande dinsdag beginnen de play offs om 20:00 uur in clubgebouw De Rake Gooier o Urk. Vormtweg 7h.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws