Rene Hillen ook winnaar van MM5 na finale tegen Venken Regiodarts
Regiodarts

Rene Hillen ook winnaar van MM5 na finale tegen Venken

Rene Hillen ook winnaar van MM5 na finale tegen Venken

Na een pauze van een maand met daarin voldoende vertier voor alle darters, want de Texel darts trophy en de Dutch open kwamen voorbij, is het eindelijk weer tijd voor een Musketiers toernooi. Op ons vorige toernooi wist Rene Hillen te winnen op een historische dag waarop we 100 darters mochten verwelkomen. Vandaag moeten we het doen met 78 deelnemers. Dit aantal had ietwat hoger kunnen zijn want last minute kregen we nog wat afmeldingen van enkele dames die in eerste instantie wel op de lijst stonden om deel te nemen. Manita Schmitz, Kerstien de Vries en Sandra Verheggen laten allen verstek gaan. Sandra verschijnt nog wel even ten tonele met een arm in een mitella. Een glijpartij op de badkamer bezorgde Sandra een kwetsuur. Diverse darters zijn wat verlaat. Van enkele weten we dat ze last minute verschijnen of met de gebruikelijke vertraging want Dhanesh Misier heeft de wedstrijdleider ingeseind dat hij wat later is. Een groepje darters uit Roggel is merkwaardig genoeg ook vertraagd. Eenmaal binnen bij de Hook blijkt dat de chauffeur van het gezelschap niet helemaal wist dat de weg vanuit Roggel naar Weert niet via Asten loopt. Hij zal de volgende keer wel niet meer hoeven rijden en kan dan gewoon bier drinken. Na loting rollen er 19 poules uit de koker en starten we het toernooi.

Poule 1: Johan van Lier is fris als een hoentje. Dit zal ook wel moeten want zo florissant is zijn ranking nog niet. Met pas 2 toernooien achter zijn naam is hij nog ver verwijderd van de top 28. Johan gooit echter sterk en heeft daarnaast niet te klagen dat hij 3 darters in de poule heeft die vanmiddag al met de Fanatics of de Meierij in actie kwamen. Deze 3 zijn aardig moegestreden en vullen plek 3, 4 en 5 in de poulefase in. Best verrassend, wetende dat Colin op plek 2 in de ranking staat en nu dus afdruipt met ook nog wat fysieke klachten. Brian Stultiens heeft weinig last van klachten. Hij gooit net als Joep de eerder genoemde Colin met 3-0 van het bord waardoor hij achter de ongenaakbare Joep 2e wordt in de poule.
1. Johan van Lier 12 180,180,109F
2. Brian Stultiens 9 180,180
3. Colin Philippi 6 180,180,120F
4. Michael Timmermans 6
5. Danique Stroek 0

Poule 2: In poule 2 ervaart Gert Wevers dezelfde problemen als Colin, Michael en Danique in poule 1. Hij kan de focus niet vasthouden en komt in de partij tegen Ruud van Cuijk al flink in de problemen. Ruud moet deze pot met 3-1 winnen maar 18 missers op de dubbel schenken Gert een leg en dus een kans om de pot nog te winnen. Iets wat ook zal geschieden en hiermee houdt Gert alle hoop. Dhanesh Misier is minder schappelijk want hij klopt Gert met 3-1. Eerder al wist Ruud te winnen van Dhanesh met 3-1 waardoor deze heren allemaal op 10 gewonnen legs eindigen. Ruud heeft de beste onderlinge papieren en Dhanesh wordt 2e. Gert dus exit naar de verliezersronde. We vergeten bijna dat ook Rudi Niens en Mike Sijbers nog actief waren in deze poule. Geen van de heren in de poule blijft zonder winstpartij. Rudi weet te winnen van Mike. Mike opent met 3 nederlagen maar weet zijn laatste pot met sterk spel te winnen van Ruud van Cuijk. Een fijne opsteker voor Mike.
1. Ruud van Cuijk 10
2. Dhanesh Misier 10
3. Gert Wevers 10
4. Rudi Niens 7 106F
5. Mike Sijbers 6

Poule 3: Rob van Veldhoven maakt zich op voor zijn eerste toernooideelname dit seizoen en opent met een 0-3 nederlaag tegen teammaatje Paul Wacanno. Rob hersteld de geleden schade tegen Michel Schneider en Marco Knapen. Paul Wacanno wint al zijn potten met 3-0 en wordt groepshoofd. Michel Schneider had beter kunnen scoren met verzuimd enkele legs te shotten en eindigt daarmee op plek 3 voor Marco Knapen die geen leg weet te winnen.
1. Paul Wacanno 9
2. Rob van Veldhoven 6 180
3. Michel Schneider 4
4. Marco Knapen 0

Poule 4: Kirstie Koudijs besluit om wat training te pakken op dit toernooi en kan zelfs wat langer blijven dan gewoonlijk want ze heeft een lift geregeld om thuis te komen. Kirstie weet een leg te pakken tegen Denice Doorman. In de partijen tegen Peter Knoops en Angelo Sonnemans verliest ze met 3-0. Denice kan op haar beurt enkel een leg afsnoepen tegen Angelo en dit betekend dat de mannen om de poulewinst strijden. Peter moet de winst aan Angelo laten.
1. Angelo Sonnemans 9 100F
2. Peter Knoops 7
3. Denice Doorman 4
4. Kirstie Koudijs 1

Poule 5: Johan Stals opent met een dikke nederlaag tegen Jan Martens maar herstelt met overwinningen op Tom van Lier en Yvon Graus. Johan staat op 6 gewonnen legs en zal de laatste poulewedstrijd schrijven tussen Yvon en Jan. Tom van Lier is zonder winstpartij uitgeschakeld en eindigt op 4 legs. Yvon heeft nog een miniem kansje maar zal dan wel 2 legs moeten pakken tegen Jan Martens die al op 6 legs staat en met 1 leg voldoende heeft. Jan is natuurlijk favoriet in deze pot en schrijver Johan fronst de wenkbrauwen als hij Yvon 2 legs ziet pakken en zodoende geëlimineerd wordt. Jan wint met 3-2 en zowel hij als Yvon gaat naar de winnaarsronde.
1. Jan Martens 9 180,180,108F
2. Yvon Graus 7 101F
3. Johan Stals 6
4. Tom van Lier 4 180

Poule 6: De trainingsuren van Tasso Muller betalen zich steeds vaker uit. In poule 6 wordt hij poulewinnaar en zet hij voornaamste concurrent Nick Stroek op een kleine nederlaag. Iets wat niet heel vaak voorkomt want Nick heeft verrassend vaak patent op plek 1 in de poule. Het gat tussen de eerste 2 heren en achtervolgers Remco Koole en Sam Luijten is duidelijk daar. Remco is met zwager Michel Beenen aanwezig en gooit naar behoren. Hij wint van debutant Sam en pakt plek 3.
1. Tasso Muller 9 180,180
2. Nick Stroek 8
3. Remco Koole 4
4. Sam Luijten 2

Poule 7: Ook in deze poule een flink verschil in niveau tussen de eerste 2 heren en de nummer 3 en 4 van de poule. Daphne Vleeshouwers kan geen leg bemachtigen en Rene van de ANWB Metsemakers wordt 3e dankzij winst op Daphne. Tussen Nick Hendrix en Michael Dokter is weinig verschil in niveau. Dit resulteert in een 3-2 overwinning voor Michael. Nick is een van de weinige Meierij spelers die de poulefase overleeft zo zou later blijken. Met de conditie zit het dus wel goed. “Ik raadt iedereen aan om zware shag te gaan roken” aldus Hendrix junior.
1. Michael Dokter 9
2. Nick Hendrix 8
3. Rene Metsemakers 3
4. Daphne Vleeshouwers 0

Poule 8: Gino Franssen Is heer en meester in poule 8. Best knap als je bedenkt dat hij met 3-0 wint van zowel Wichard Knoops als Niek Ophelders. Sten Bongers is de enige die een leg weet te pakken tegen Gino. Achter Gino strijden maatjes Wichard en Niek om de 2e plek in de poule. Niek weet Wichard te verslaan en pakt daarmee een belangrijk ticket voor de winnaarsronde. Sten moet Wichard voor zich dulden en eindigt niet geheel verrassend op plek 4 achter deze heren.
1. Gino Franssen 9
2. Niek Ophelders 6
3. Wichard Knoops 4
4. Sten Bongers 2

Poule 9: Dimitri Triekels heeft al een middag darten achter de rug en begint prima aan zijn poulefase. Een overwinning op Robert Haex is zijn eerste wapenfeit. Een nederlaag tegen Bart de Leeuw is niet onoverkomelijk maar Dimi voelt zich niet lekker. Met stekende koppijn besluit hij op te geven waardoor Davy Wolters een reglementaire overwinning pakt tegen Dimi. Voor de stand maakt dit verder niet veel uit want Davy wist al te winnen van Robert Haex en Bart de Leeuw wint al zijn poulewedstrijden. Bart en Davy gaan naar de winnaarsronde.
1. Bart de Leeuw 9
2. Davy Wolters 6
3. Dimitri Triekels 4
4. Robert Haex 2

Poule 10: Jannick Vankan wint poule 10 en gooit een heerlijke 143 finish. Martien van Kuijk weet als enige bij Jannick in het spoor te blijven en beloont zijn goede spel met 8 gewonnen legs en plek 2 in de poulefase. Bryan Saanen klopt Dave Martens met 3-0 waardoor Dave op slechts 2 legs blijft steken en Bryan op 5 komt. Niet dat het veel uitmaakt want beide heren gaan verder in de verliezersronde maar Bryan poetst het vertrouwen wel wat op.
1. Jannick Vankan 9 107F,143F
2. Martien van Kuijk 8
3. Bryan Saanen 5
4. Dave Martens 2

Poule 11: Een stevige poule met daarin Rene Hillen, Martijn Lemmen, Eric Smits en Cedric Saes. Martijn en Cedric staan redelijk hoog in de ranking en kunnen wat velen. Rene Hillen won weliswaar toernooi 4 maar was toen ook pas voor het eerst aanwezig en zal dus nog minimaal 2 keer moeten komen en kan een goed resultaat ook zeker gebruiken. Rene doet wat we verwachten en pakt de 1e plek. De andere heren winnen allemaal 1 partij en Martijn Lemmen doet het dan het beste in de potten die hij niet wint want in totaal vergaard hij 7 legs. Eric en Cedric blijven steken op 5 legs en het onderling duel is dan in het voordeel voor Eric.
1. Rene Hillen 9
2. Martijn Lemmen 7
3. Eric Smits 5
4. Cedric Saes 5

Poule 12: Roel Geelen heeft niet voor het eerst een loodzware poule. Martijn Soentjens en met name Davyd Venken behoeven voor hem geen introductie. Michel Beenen kent hij mogelijk niet maar de oudere spelers onder ons kennen Michel als een gevaarlijke outsider en bovenal een goede darter. Michel en Roel moeten hun meerdere erkennen in Tinus en Venkie en Michel pakt plek 3 met winst op Roel. Venken is zoals verwacht de beste en klopt Tinus.
1. Davyd Venken 9 180,180
2. Martijn Soentjens 6 180
3. Michel Beenen 3 180
4. Roel Geelen 1

Poule 13: Patrick van de Laar is net als Rene Hillen voor de 2e keer aanwezig. Ook hij zal nog minimaal 2 toernooien moeten komen om aanspraak te maken op kwalificatie voor de finaledag. Patrick is speler van Briels 1 en dit team is sterk vertegenwoordigd vanavond. Patrick wint 3 maal en ziet dat achter hem een strijd ontbrandt tussen Hanny van Kuijk, Ron van de Port en Jurgen Aspers. Deze darters winnen allen een keer en Hanny weet een leg te pakken tegen Patrick en verliest met 3-2 van Ron waardoor zij met 6 legs 2e wordt in poule 13.
1. Patrick van de Laar 9 180
2. Hanny van Kuijk 6
3. Jurgen Aspers 4
4. Ron van de Port 3

Poule 14: Jeroen Stoffels is moe gezopen na een middag Meierij gooien. Dit resulteert in 1 gewonnen leg in een poule met 3 sterke spelers. Rick Veugelers is favoriet maar loopt meteen averij op tegen Mark Stultiens die knap wint van Rick. Mark verliest op zijn beurt van Hai Bos. Hiermee staat Mark op 7 legs en heeft hij prima papieren na 3 partijen. Rick en Hai speelt de laatste poulewedstrijd. Rick kan nooit meer boven Mark komen en zal met 3-0 of 3-1 moeten winnen van Hai. Hai verdedigd zijn riante positie met hand en tand en sleept 2 legs uit de strijd waardoor Rick zeer verrassend naar de verliezersronde gaat.
1. Hai Bos 8 120F
2. Mark Stultiens 7
3. Rick Veugelers 7 180,180
4. Jeroen Stoffels 1

Poule 15: Joey Greijn is de sterkste in poule 15. Joey wint van Jordy Vleeshouwers, Robert Hendrix en Paul Wijnen. Heel gemakkelijk verloopt het overigens niet want tegen Robert en Paul wint Joey met 3-2. Paul Wijnen is dan aan zijn stand verplicht om Robert te kloppen en moet alle zeilen bijzetten. Paul wint met 3-2 en ontdoet zich van Robert die met 7 legs op plek 3 eindigt. Jordy Vleeshouwers kan weinig in de pap brokkelen en pakt slechts 1 leg tegen Robert.
1. Joey Greijn 9 110F
2. Paul Wijnen 8 120F
3. Robert Hendrix 7
4. Jordy Vleeshouwers 1

Poule 16: Mathijs Koudijs wist in de voorgaande 2 toernooien de poulefase te overleven en staat in de competitie nog altijd op een ongeslagen status. Hij blaakt van het vertrouwen en tankt nog wat lindeboom want dan kan het immers nooit slechter worden. Mathijs klopt Dennis Beeren en Davy Cardinaal en is na 2 poulewedstrijden al zeker van de winnaarsronde want Dennis geraakt niet verder dan 6 legs en Yoerie de Vries heeft nog geen enkele leg gewonnen alvorens hij tegen ome Mathijs mag uitkomen. Yoerie redt de eer door Mathijs te kloppen en Davy Cardinaal eindigt door dit resultaat als poulewinnaar.
1. Davy Cardinaal 8 104F
2. Mathijs Koudijs 6
3. Dennis Beeren 6 180
4. Yoerie de Vries 3

Poule 17: Leon Reijnders doet voor het eerst een serieuze poging om de finaledag te bereiken want tot dusver was Leon alle toernooien van de partij iets wat resulteert in een top 25 ranking en de winst in de poule vanavond. Leon gooit de hoogste finish van de avond en pakt hiermee nog een extra puntje voor de ranking. Stephan Berendsen neemt genoegen met de 2e plaats in de poule. Reno Creemers en Remco Ouwerk, die voor het eerst aanwezig is, eindigen op respectievelijk plek 3 en 4.
1. Leon Reijnders 9 180,160F
2. Stephan Berendsen 8 180,180,180
3. Reno Creemers 5
4. Remco Ouwerk 2

Poule 18: Bas Manders heeft een poule waar hij dik tevreden over zal zijn. Weinig grote namen en dus een eenvoudige doortocht naar de winnaarsronde. Als poulewinnaar is Bas sowieso geplaatst voor de laatste 32 en voegt hij weer een puntje of 11 toe aan zijn ranking. Kevin van Kessel is nieuwkomer en hij weet te winnen van Wilbert Delissen en Nico Strijbos die beide in de competitie actief zijn voor Bie Briels 4. Het prestige treffen tussen de heren van Briels wordt gewonnen door Wilbert die ook nog een 180 score gooit. Al met al een prima avond voor Wilbert tot dusver.
1. Bas Manders 9
2. Kevin van Kessel 7
3. Wilbert Delissen 5 180
4. Nico Strijbos 0

Poule 19: Joop de Vries is de sterkste in poule 19. Kjell Pols is de enige die een leg kan bemachtigen tegen Joop en Kjell is dan ook de beste van de andere 3 heren. Kjell wint van Ralph Koppen en Glenn Smeets. Ralph wint op zijn beurt van Glenn en eindigt hiermee op plek 3. Glenn is er wel klaar mee en besluit om naar huis te gaan.
1. Joop de Vries 9 180
2. Kjell Pols 7
3. Ralph Koppen 3
4. Glenn Smeets 0

In de verliezersronde spelen we 4 tussenronde partijen omdat Dimitri Triekels, Colin Philippi, Denice Doorman en Glenn Smeets al naar huis zijn.
Mike Sijbers heeft de smaak te pakken na een goede laatste pot in de poulefase en trekt de vorm door met een overwinning op Sten Bongers. Roel Geelen had al een loodzware poule en treft in Jeroen Stoffels een linke tegenstander in deze verliezersronde. Jeroen heeft gelukkig voor Roel dan al lang verloren van de fles en Roel wint.
Het damesonderonsje tussen Daphne Vleeshouwers en Danique Stroek wordt gewonnen door Danique en Ron van de Port wint van Jordy Vleeshouwers die vermoedelijk alle ziektes en verwensingen de revue heeft laten passeren.
Tussenronde verliezerskant:
Sten Bongers – Mike Sijbers 0-2
Roel Geelen – Jeroen Stoffels 2-1
Daphne Vleeshouwers – Danique Stroek 0-2
Ron van de Port – Jordy Vleeshouwers 2-1

In de winnaarsronde 6 partijen voordat we 32 darters over hebben. Slechts 1 partij blijkt echt spannend te worden en hierin bewijst Mark Stultiens zich een goede dienst want hij klopt Martijn Soentjens. Eerder al won Mark in de poule van Rick Veugelers dus hij kan zeker tevreden zijn met z’n spel.
In de andere partijen wint de favoriet alle keren. We verliezen Kevin van Kessel, die niet het fatsoen heeft om nog te schrijven, en verder liggen ook Kjell Pols, Hanny van Kuijk, Mathijs Koudijs en Davy Wolters uit het toernooi.
Tussenronde winnaarskant:
Martien van Kuijk – Kevin van Kessel 3-1
Niek Ophelders 102F – Mathijs Koudijs 3-1
Martijn Soentjens 180 – Mark Stultiens 180,180 2-3
Martijn Lemmen – Kjell Pols 3-0
Davy Wolters – Stephan Berendsen 180 0-3
Hanny van Kuijk – Paul Wijnen 0-3

In de verliezersronde veel sterke spelers die allemaal misschien wel wat blij zijn dat Dimitri Triekels en Colin Philippi naar huis zijn. Anders hadden deze heren mogelijk ook nog schade berokkend voor de wel aanwezige spelers. We verliezen bij de laatste 32 wat sterke darters want Johan Stals, Eric Smits, Robert Hendrix, Cedric Saes, Michael Timmermans en Wichard Knoops vliegen al uit het toernooi.
Cedric treft het niet na een zware poule en dan een pot tegen Rick Veugelers in de verliezersronde.
Eric Smits verliest van Mike Sijbers die duidelijk in het toernooi groeit.
Roel Geelen gooit een magistrale 156 finish tegen Robert Hendrix en wint.
Robert Haex knikkert Michael Timmermans uit het toernooi en good old Michel Beenen zal zijn volgende tegenstander worden want Michel wint van de onbekende Remco Ouwerk.
Laatste 32 verliezersronde:
Sam Luijten – Reno Creemers 0-2
Yoerie de Vries – Nico Strijbos 2-1
Johan Stals – Rudi Niens 1-2
Dave Martens – Jurgen Aspers 2-0
Michel Schneider – Ralph Koppen 2-1
Eric Smits – Mike Sijbers 1-2
Rene Metsemakers – Kirstie Koudijs 2-0
Robert Hendrix – Roel Geelen 156F 0-2
Gert Wevers – Wilbert Delissen 2-0
Bryan Saanen – Danique Stroek 2-0
Remco Koole – Marco Knapen 2-0
Rick Veugelers – Cedric Saes 2-0
Robert Haex – Michael Timmermans 2-1
Michel Beenen – Remco Ouwerk 180 2-1
Wichard Knoops – Tom van Lier 1-2
Dennis Beeren 180 – Ron van de Port 2-0

In de winnaarsronde wordt bij de laatste 32 geen fouten gemaakt door de favorieten voor de toernooiwinst. Opvallende en verrassende uitslagen zijn er zeker wel. Wat te denken van de overwinning van Martien van Kuijk op Patrick van de Laar. Bie Briels 1 verliest hiermee haar eerste troef en troef 2 vliegt er luttele minuten later ook uit. Met het stoom uit de oren is Peter Knoops niet opgewassen tegen Michael Dokter. Een klein incident over een foutieve telling dreunt nog lang door in de bovenkamer van Peter. Mathijs Koudijs beheerst wat technieken om de stress te reduceren maar uiteindelijk wordt hier geen gebruik van gemaakt. Een consult van € 50,00 is ook wat duur.
Ruud van Cuijk doet goede zaken met een overwinning op Bas Manders en dus plaatsing voor de laatste 16. Jannick Vankan gaat met harde cijfers over de knie bij Nick Hendrix die ondanks een lange dag darten dus nog altijd in het toernooi zit.
Davy Cardinaal schakelt Paul Wijnen uit.
Winnaarsronde laatste 32:
Johan van Lier – Leon Reijnders 3-1
Bart de Leeuw – Nick Stroek 3-0
Jan Martens 180 – Dhanesh Misier 3-0
Patrick van de Laar – Martien van Kuijk 1-3
Paul Wacanno 180,180 – Joop de Vries 3-1
Rene Hillen – Niek Ophelders 3-1
Michael Dokter – Peter Knoops 3-1
Joey Greijn 117F – Mark Stultiens 3-0
Ruud van Cuijk – Bas Manders 3-2
Jannick Vankan – Nick Hendrix 0-3
Tasso Muller – Rob van Veldhoven 3-1
Hai Bos – Martijn Lemmen 3-2
Angelo Sonnemans – Brian Stultiens 1-3
Davyd Venken 180,104F – Stephan Berendsen 3-1
Gino Franssen – Yvon Graus 3-2
Davy Cardinaal – Paul Wijnen 3-2

In de verliezersronde zijn we aanbeland bij de laatste 16. Diesel Dave Martens begint warm te draaien en dit ondervind Rudi Niens.
Mike Sijbers erkent zijn meerdere in Michel Schneider die aan de bovenkant van het schema de beste papieren heeft. Zeker nadat Roel Geelen verliest van Rene Metsemakers.
Gert Wevers sneuvelt na een avond ploeteren tegen Bryan Saanen. Met horten en stoten heeft Gert toch nog een aantal ranking punten bij mekaar gegooid.
Rick Veugelers, Michel Beenen en Dennis Beeren zijn nog in de race aan de onderkant van het schema.
Verliezersronde laatste 16:
Reno Creemers – Yoerie de Vries 1-2
Rudi Niens – Dave Martens 1-2
Michel Schneider – Mike Sijbers 2-1
Rene Metsemakers – Roel Geelen 2-1
Gert Wevers – Bryan Saanen 0-2
Remco Koole – Rick Veugelers 180 0-2
Robert Haex – Michel Beenen 1-2
Tom van Lier – Dennis Beeren 112F 1-2

Johan van Lier, Jan Martens, Davyd Venken en Joey Greijn bereiken ogenschijnlijk eenvoudig de kwartfinales. Martien van Kuijk is tevreden met zijn spel en een plek bij de laatste 16 vandaag. Nick Hendrix en Hai Bos zijn wellicht de meest opvallende namen die winnen en zich plaatsen voor de kwartfinales. Beide heren doen goede zaken op weg naar finaledag 15.
Rene Hillen doet ook goede zaken want hij verslaat Paul Wacanno en bewijst eens te meer hoeveel kwaliteiten hij bezit. Rene gooit een 111 finish voor de wedstrijd.
Brian Stultiens en Gino Franssen doen er alles aan en gooien beide 2 180 scores maar kunnen niet voorkomen dat respectievelijk Davyd Venken en Davy Cardinaal er met de winst vandoor gaan.
Winnaarsronde laatste 16:
Johan van Lier – Bart de Leeuw 3-0
Jan Martens 180 – Martien van Kuijk 3-1
Paul Wacanno – Rene Hillen 111F 2-3
Michael Dokter – Joey Greijn 180 1-3
Ruud van Cuijk – Nick Hendrix 1-3
Tasso Muller – Hai Bos 0-3
Brian Stultiens 180,180 – Davyd Venken 180 0-3
Gino Franssen 180,180 – Davy Cardinaal 180 2-3

Yoerie de Vries wordt verrast door Dave Martens in de kwartfinales. Michel Schneider en Rick Veugelers laten zich niet verrassen en stoten door naar de halve finales waarin het speltype omhoog zal gaan naar best of 5. De factor geluk zal dus kleiner worden ietwat deze toppers ten goede komt. Dennis Beeren staat al een poosje te speren in de verliezersronde want hij gooide in de vorige partij 112 uit en gooide de ronde daarvoor 180. Ook in deze partij noteert hij een 180 score en wordt Michel Beenen verslagen.
Verliezersronde laatste 8:
Yoerie de Vries – Dave Martens 1-2
Michel Schneider – Rene Metsemakers 2-0
Bryan Saanen – Rick Veugelers 1-2
Michel Beenen – Dennis Beeren 180 0-2

Johan van Lier klopt Jan Martens door 120 uit te gooien voor de wedstrijd. Joep bewijst maar weer dat hij nog altijd tot de Weerter toppers behoort. Zijn team Briels 1 draait de laatste weken op volle toeren en dat blijkt uit de uitslagen in de andere partijen want ook Rene Hillen en Hai Bos weten de halve finales te bereiken.
Rene Hillen doet dit door Joey Greijn te kloppen. Joey neemt na zijn nederlaag zijn vertrouwde personage aan door de bokkenpruik op te zetten en het liefst zo snel mogelijk huiswaarts te keren. Ongedurig wacht hij op een mogelijke schrijfbeurt.
Hai Bos wint van Nick Hendrix die dan eindelijk kan afschakelen.
De laatste partij is er werkelijk een om de vingers bij af te likken. Davy Cardinaal gooit een sterke pot maar er staat geen maat op Davyd Venken die in 4 legs liefst 5 maal 180 gooit. Beide heren gooien een 100 uitworp en Venken noteert 2 maal een 11 darter.
Winnaarsronde laatste 8:
Johan van Lier 180,120F – Jan Martens 3-1
Rene Hillen – Joey Greijn 3-2
Nick Hendrix – Hai Bos 180 1-3
Davyd Venken 180,180,180,180,180,100F – Davy Cardinaal 100F 3-1

Dave Martens verliest naar eigen zeggen voor het eerst in zijn carrière van Michel Schneider. De cijfers liegen er niet om.
Rick Veugelers verliest van Dennis Beeren die wederom 180 gooit en toch heel verrassend de finale weet te bereiken.
verliezersronde halve finales:
Dave Martens – Michel Schneider 0-3
Rick Veugelers – Dennis Beeren 180 1-3

Johan van Lier en Rene Hillen gooien en gelijk opgaande partij waarin Rene de eerste leg pakt door 74 te shotten in 18 darts. Vervolgens gaan de daaropvolgende 3 legs met de darts mee en is het Joep die een break forceert door in 17 pijlen uit te gooien. Na 12 pijlen stond hij al op 20 en gaf hij de leg nog bijna uit handen aan Rene die 154 mist op de dubbel. Joep kan de 6e leg ook shotten maar 2 pijlen op dubbel 20 blijven onbenut en Rene slaat terug.
In de 7e en beslissende leg weet Rene de partij naar zich toe te trekken.
In de andere partij verwacht iedereen dat Venken zal huishouden en dat hij Hai Bos kansloos zal laten. Niets is echter minder waar. Venken blijkt wat last te hebben van kramp onder de voet en Hai pakt zijn kansen waardoor het na 4 legs gewoon 2-2 staat. Venken weet dan toch een versnelling te vinden en mist 121 in 12 darts om 2-3 te maken. Uiteindelijk pakt hij de leg alsnog en gooit hij met een 15 darter de partij in het slot.
Winnaarsronde halve finales:
Johan van Lier 180 – Rene Hillen 110F 3-4
Hai Bos – Davyd Venken 180 2-4

Dennis Beeren was niet bepaald de favoriet om de verliezersronde te winnen in het sterke deelnemersveld maar is natuurlijk een geduchte concurrent voor alle darters. In de pot tegen Michel gaat het redelijk gelijk op. Het wordt 2-2 en Michel blijkt dan misschien toch wel de meest gelouterde en trekt de partij naar zich toe.
Verliezersronde finale:
Michel Schneider – Dennis Beeren 3-2

We maken ons op voor de finale aan de winnaarskant. Op papier moet dit een en al spektakel worden tussen een scoringskanon en oer degelijkheid. De cijfers spreken boekdelen want Venken heeft inmiddels al 10 highscores genoteerd daar waar Rene er nog helemaal geen gooide voor de finale.
Rene wint de toss en pakt de eerste leg. Kan gebeuren denkt kamp Venken. Als Rene in 18 darts ook leg 2 wint bewegen de supporters al wat meer op de stoel. Venken herstelt de schade door in 17 darts 2-1 te maken. “Nu gaat hij d’r op en d’r over.” Niets is echter minder waar.
Rene breekt terug met een 13 darter en dendert door met een leg in 17 pijlen. Vanuit het niets is het niet 2-2 maar 4-1 voor Rene.
Davyd lijkt de handdoek te hebben gegooid want de scores zijn ver te zoeken en Rene kan rustig de genadeklap uitdelen. Dit zal geschieden in de 6e leg waardoor Rene relatief eenvoudig wint.
Winnaarsronde finale:
Rene Hillen 180 – Davyd Venken 180,180,180 5-1

Rene Hillen pakt zijn 2e toernooiwinst op rij en lijkt zich tot een van de grootste uitdagers te ontpoppen voor de finaledag. Daarvoor zal hij nog 2 toernooien aanwezig moeten zijn om in ieder geval de verplichte 4 deelnames te waarborgen.
De ranking krijgt meer en meer vorm en de strijd om de top 28 plaatsen wordt er weer eentje om de vingers bij af te likken. De ervaring leert dat in de laatste toernooien de opkomst vaak wat minder is waardoor er kansen liggen voor de aanhouders die wel alle toernooien van de partij zijn. We gaan het zien op toernooi 6 dat op zaterdag 29 februari zal plaatsvinden. Tot dan!

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws