Rene Hillen wint MM4 met een record aantal deelnemers Regiodarts
Regiodarts

Rene Hillen wint MM4 met een record aantal deelnemers

Rene Hillen wint MM4 met een record aantal deelnemers

Vandaag druppelen de darters stuk voor stuk binnen en missen we de time lapse camera van Jozua Wacanno om de historische gebeurtenis vast te leggen die op het punt van uitkomen staat. Als de teller op 97 staat en de klok 20.00 uur slaat polst de wedstrijdleider 2 heren die in de kroeg aan het oefenen zijn of ze zin hebben om aan te sluiten. Zelf zal hij dan plek 100 invullen en kunnen we de magische grens dan eindelijk breken. De mannen zeggen toe en zo hebben we voor het eerst in de geschiedenis van onze toernooien meer dan 96 darters van de partij.

In het seizoen 2014-2015 hadden we 101 darters aanwezig maar door een te kort aan borden hadden we toen een maximum van 96 deelnemers. Daardoor moesten we toen 5 darters weigeren.
Vanavond dus 100 darters en zeker niet de minsten. Van de top 60 in de stand ontbreken de nummer 60 op de ranking en nog 2 heren die ietwat hoger staan. De gehele top 30 is aanwezig dus het beloofd vuurwerk vandaag. Dit blijkt al uit de poules.

Diverse toppers worden bij elkaar ingeloot. Gelukkig zijn er ook minder sterke poules waardoor de mindere goden ook kansen zien om de winnaarskant te bereiken of in ieder geval wedstrijden kunnen winnen. Uiteindelijk is winnen nog altijd het leukste aan het spelletje. 25 poules van 4 worden verdeeld over de 18 aanwezige borden en we gaan van start.

Poule 1: In poule 1 heeft Jurgen Aspers te weinig stootkracht om 3 heren van zich af te houden en moet hij genoegen nemen met 1 leg. Kjell Pols wint van Jurgen maar het blijft voor hem bij 3 legs want Mark Stultiens en Hai Bos zijn een maatje te groot voor Kjell. Volgend jaar treft hij deze heren mogelijk in de competitie want als zijn team Jonas 1 zo voort maakt dan spelen zij volgend seizoen in de eredivisie. Mark en Hai spelen om de poulewinst en Mark legt beslag op plek 1 door Hai met 3-2 te kloppen.
1. Mark Stultiens 9 180
2. Hai Bos 8 180
3. Kjell Pols 3
4. Jurgen Aspers 1

Poule 2: Davy Cardinaal laat zien dat de winst in toernooi 1 geen toevalstreffer was want hij verslaat Colin Philippi in poule 2. Eerder al wist Dave te winnen van Cedric Saes en Arun Snijkers en zo wordt hij groepshoofd zonder nederlaag. Colin moet het doen met 8 gewonnen legs en verwijst Cedric Saes voor de 2e week op rij naar de verliezersronde. Cedric staat momenteel nog hoog in de ranking en is er alles aan gelegen om goed te scoren in de verliezersronde waar ook nummer 4 Arun Snijkers gaat uitkomen. Arun weet geen leg te bemachtigen.
1. Davy Cardinaal 9 180,180
2. Colin Philippi 8 180
3. Cedric Saes 4
4. Arun Snijkers 0

Poule 3: Dit is een stevige poule waarin heren als Jeroen Stoffels en Martijn Lemmen niet overleven. De mannen van de Hook 6 moeten Jean-Pierre Hendrix en Rick Veugelers voor zich dulden. Jeepee legt de basis voor zijn 2e plaats al in de eerste pot die hij met 3-1 wint van Martijn. Want na 2 nederlagen die volgen tegen Stoffels en Veugelers blijkt Jeepee de meest gelukkige met 6 gewonnen legs. Jeroen Stoffels wint van Jean-Pierre maar verliest met 3-0 van Rick en de laatste poulewedstrijd met 3-1 van Martijn Lemmen waardoor Lemmen, zo zou later blijken, ook zijn teammaatje elimineert. Rick Veugelers ondervind de meeste weerstand van Jeepee in de laatste partij. Jeepee pakt 2 legs en dit blijkt dus voldoende voor plek 2.
1. Rick Veugelers 9 180
2. Jean-Pierre Hendrix 6 180,180,180
3. Martijn Lemmen 5
4. Jeroen Stoffels 4

Poule 4: Yoerie de Vries kan zich lekker uitleven in poule 4. Deze heren spelen op bord 17 en Yoerie verliest geen leg. Michael Timmermans weet met 2 maal een 3-0 overwinning plek 2 vellig te stellen en Steven Boelaars die op het laatste nippertje toch besloot om deel te nemen aan het toernooi kan tevreden zijn want voor het eerst op onze toernooien weet hij een partij te winnen. Phil Corstjens is het kind van de rekening.
1. Yoerie de Vries 9 180
2. Michael Timmermans 6
3. Steven Boelaars 3
4. Phil Corstjens 1

Poule 5: Ashley Verspaget hebben we al een poosje niet gezien en is vanavond weer eens te gast. Bij het dartteam van Vreug of Laat waren ze hem al even kwijt en klaarblijkelijk zou Peter R de Vries al zijn benadert om te speuren naar Ashley. Zo snel als hij vanavond kwam, zo snel is hij na de poulefase ook weer verdwenen.
Nick Hendrix denkt na 2 poulewedstrijden met winst op Ashley en Brian Stultiens dat het varkentje wel gewassen is want met de partij tegen Rene Metsemakers nog in het verschiet denk Nick genoeg te hebben aan een leg. Om Brian Stultiens voor te blijven klopt dit maar Nick heeft niet gerekend op Rene die met deze 3-1 overwinning gelijk komt met hemzelf en Brian op 7 legs en daardoor een shoot-out van 9 pijlen afdwingt. Een pijnlijk leermomentje voor Nick die de shoot-out verliest en als nummer 3 de verliezersronde in gaat.
1. Rene Metsemakers 7 180
2. Brian Stultiens 7
3. Nick Hendrix 7
4. Ashley Verspaget 2

Poule 6: Eric Smits is op papier de beste van poule 6. Dit was zo om 20.00 uur toen de loting uit de laptop rolde en dit is nog steeds zo om 22.30 uur. Eric wint 3 maal. 2 keer met 3-0 en in de partij tegen Dave Smeets met 3-2. Voor Dave blijken dit de enige 2 legs te zijn want Bryan Saanen en Glenn Smeets winnen van Dave. Bryan Saanen had na 2 gespeelde poulewedstrijden tegen Glenn en Dave de volle buit met 6 gewonnen legs en wordt runner-up in de poule.
1. Eric Smits 9 120F
2. Bryan Saanen 6 180
3. Glenn Smeets 4
4. Dave Smeets 4

Poule 7: Nick Stroek heeft patent op eerste plaatsen in de poulefase en meestal ook een uitschakeling bij de laatste 16. Vooralsnog ligt hij op koers na overwinningen op Eric Ramaekers, Denice Doorman en Leon Reijnders. Denice pakt geen enkele leg en Eric en Leon speelden de eerste poulewedstrijd al tegen elkaar. Deze pot werd gewonnen door Leon waardoor hij 2e wordt. Eric weet nog knap op 7 legs te geraken maar het onderling duel is in het voordeel van Leon die eveneens 7 legs wint.
1. Nick Stroek 9
2. Leon Reijnders 7 180
3. Eric Ramaekers 7 180
4. Denice Doorman 0

Poule 8: In poule 8 laten de vaste bezoekers zich ietwat verrassen door de nieuwkomers. Patrick van Laar is geen onbekende bij de meeste eredivisiespelers maar voor alle anderen toch wel. Patrick laat al snel zien waarom hij bij Bie Briels 1 speelt en wint de poule door te winnen van Dimitri Triekels, Yvon Graus en de onbekende Rob in de kleef. Rob laat zien dat hij ook een prima pijl kan gooien want in deze niet al te makkelijke poule weet hij 5 legs te vergaren. Dimi pakt er 7 en gooit een mooie 150 finish. Dit is voldoende voor een plek aan de winnaarskant. Yvon pakt slechts 2 legs.
1. Patrick van de Laar 9 124F
2. Dimitri Triekels 7 180,150F
3. Rob in den Kleef 5
4. Yvon Graus 2

Poule 9: Poule 9 is geen poule met indrukwekkende namen. Dit is goed nieuws voor Ruud van Cuijk en Roel Geelen. Met name Roel kan wel wat punten gebruiken op weg naar de finaledag. Ritchie van de Rieth en Martijn van Deursen worden verslagen door Roel en Ruud waardoor de laatste 2 poulewedstrijden gaan om de poulewinst en om de eer en plek 3. Ruud van Cuijk wint de strijd om het eremetaal en Martijn van Deursen klopt Ritchie van de Rieth om plek 3. In deze pot worden nogal wat pijlen op de dubbel gemist maar is dubbel 1 soms je beste vriend.
1. Ruud van Cuijk 9
2. Roel Geelen 7
3. Martijn van Deursen 5
4. Ritchie van de Rieth 1

Poule 10: Sjoerd Buijs is met zijn maatjes Paul Wijnen en Bart de Leeuw nog eens meegekomen en weet na 3 poulewedstrijden weer waarom hij liever aan de bar staat dan achter de ockey. Sjoerd wint de laatste poulewedstrijd van Antoine Janssen die dan al poulewinnaar is maar houdt het voor gezien en besluit niet meer mee te doen in de verliezersronde. Antoine opent sterk met een 3-0 overwinning op Lorenzo van Rossum en wint partij 2 van Geert Simons waardoor hij al zeker is van de winnaarsronde. Geert Simons doet verwoede pogingen om Lorenzo te lozen om plek 2 maar slaagt hier net niet in.
1. Antoine Janssen 8 180
2. Lorenzo van Rossum 6
3. Geert Simons 6
4. Sjoerd Buijs 3

Poule 11: In poule 11 moet Tom Reemers het opnemen tegen 3 sterke heren. De eerste tegenstander is Jannick Vankan en Tom fungeert als speelbal tot leg 3 waarin hij 170 mist door met de laatste pijl single bull te gooien. Jannick lijkt even van slag en Tom krijgt nog diverse beurten om een leg te pakken maar verzuimd dit. Eenzelfde scenario tegen Paul Wacanno waarin de laatste 2 legs veel pijlen op de dubbel worden gemist. Gelukkig kan hij tegen Joey Greijn de eer redden door 2 legs te pakken. Paul Wacanno doet het niet veel beter want hij verliest met 2 maal 3-0 van Jannick en Joey. Joey en Jannick gooien een prima pot om de poulewinst die door Joey gewonnen wordt.
1. Joey Greijn 9 180,180
2. Jannick Vankan 8 180
3. Paul Wacanno 3
4. Tom Reemers 2

Poule 12: Deze poule werkt haar wedstrijden in de kroeg af. Wichard Knoops wordt beticht van fraude want op het moment dat de schrijver het niet kan zien beweert hij de beslissende dubbel te hebben gegooid. Dit blijkt echter niet het geval en Peter Knoops is al een brief aan het typen naar de rijdende rechter. Ondanks zijn ontmaskering is Wichard gewoon de beste speler van de poule en wint hij driemaal. Peter volgt met 2 overwinningen. Didier Seerden beloont zichzelf niet door het missen van dubbels en had meer legs kunnen pakken. Hij blijft steken op 2 legs en sluit de poule als nummer 4. Dennis Scheffers wordt 3e.
1. Wichard Knoops 9 180,180
2. Peter Knoops 7
3. Dennis Scheffers 5
4. Didier Seerden 2

Poule 13: Joop de Vries heeft weinig moeite met Sander Jacobs en Johan Coolen en wordt poulewinnaar door ook Roel van Bilzen met 3-1 te verslaan. Roel doet goede zaken door Sander en Johan te pakken met 3-0 en het onderlinge treffen tussen Johan en Sander wordt met 3-0 door Johan gewonnen. Deze poule wordt bijna in het minimale aantal te spelen legs afgewerkt en dat is gunstig voor de snelheid van het toernooi met dit grote deelnemersveld.
1. Joop de Vries 9 111F
2. Roel van Bilzen 7
3. Johan Coolen 3
4. Sander Jacobs 0

Poule 14: Op bord 10 ziet Mathijs Koudijs kansen om voor de 2e week op rij de winnaarsronde te bereiken. Vorige week nog won hij de poule en dit keer zal hij moeten winnen van Guido Dierkx en Marco Knapen. Tegen Marco lukt dit voor de 2e keer in successie want op MM3 was dit ook het geval. Tegen Guido wint Mathijs met 3-2. Dit is voldoende voor een plek aan de goede kant van de streep. Tasso Muller kan zich lekker opwarmen al zal dit ondertussen wel al gebeurt zijn aangezien hij al in Venray is geweest op het open Asteria. Tasso wordt zorgeloos poulewinnaar.
1. Tasso Muller 9 106F
2. Mathijs Koudijs 7
3. Marco Knapen 5
4. Guido Dierkx 4

Poule 15: Stephan Berendsen is lekker op dreef in poule 15 want hij gooit 3 180 scores en zet Junior Buijvoets en Martien van Kuijk met 3-0 opzij. Sven Bongartz heeft dan al gewonnen van dezelfde heren met 3-0 en 3-2. Dit betekend dat de bovenste 2 plekken al vergeven zijn en dat Sven en Stephan gaan uitmaken wie 1e wordt. Stephan wint met 3-1. Martien kan gelukkig de laatste poulewedstrijd winnen van Junior en maakt zich op voor de verliezersronde.
1. Stephan Berendsen 9 180,180,180
2. Sven Bongartz 7
3. Martien van Kuijk 5
4. Junior Buijvoets 0

Poule 16: Niek Ophelders heeft de tijdelijke tatoeages van een week geleden verwijderd en neemt het in poule 16 op tegen zijn reisgezel Michael Dokter en verder tegen Daphne Vleeshouwers en Marco Geurts. Laatstgenoemde kan geen rol van betekenis spelen maar Daphne doet dat des te meer. Achter Michael Dokter die met 9 gewonnen legs poulewinnaar wordt eindigen Daphne en Niek op 6 gewonnen legs. Niek wint van Daphne waardoor het onderling duel bepaald dat Niek 2e wordt en Daphne 3e.
1. Michael Dokter 9
2. Niek Ophelders 6
3. Daphne Vleeshouwers 6
4. Marco Geurts 0

Poule 17: Danique Stroek is blij dat ze een 180 score gooit maar verder is het een poulefase om snel te vergeten. Ze wint geen enkele leg. Angelo Lamers is nieuwkomer en op advies van Martijn Soentjens aanwezig. Angelo weet te winnen van Danique en pakt een leg tegen zowel Jan Martens als Maik Brentjens. Jan wordt geheel naar verwachting poulewinnaar. Maik lift mee naar de winnaarsronde.
1. Jan Martens 9 120F
2. Maik Brentjens 6
3. Angelo Lamers 5
4. Danique Stroek 0 180

Poule 18: Angelo Sonnemans heeft een prima avond met 2 180 scores in de poulefase en verder 2 overwinningen en een 3-2 nederlaag tegen Gert Wevers. Het kan je slechter vergaan. Gert wint al zijn poulewedstrijden en Randy Lutgens en Nico Strijbos blijven op gepaste afstand van Angelo en Gert. Randy wint van Nico en pakt 4 legs. Hij is de vorm van 2 seizoenen geleden een beetje kwijt en zal in de verliezersronde proberen te herkansen. Nico pakt alleen tegen Randy een leg.
1. Gert Wevers 9
2. Angelo Sonnemans 7 180,180
3. Randy Lutgens 4
4. Nico Strijbos 1

Poule 19: Maurice Derks komt halverwege de poulefase de wedstrijdleider vragen of hij Jean-Marie Hendrikx kan omroepen. Berke had m net van tevoren gezegd dat hij even naar het toilet zou gaan maar dit was Maurice blijkbaar vergeten. Aan het bord aangekomen had Maurice echter zelf niet in de gaten dat hij moest gooien wat voor hilariteit zorgde. Verder zijn de krachtsverschillen in deze poule overduidelijk. Jean-Marie wint alles met 3-0. Michel Schneider klopt Robert Haex en Maurice met 3-0 en de pot tussen Robert en Maurice wordt met 3-0 gewonnen door Robert.
1. Jean-Marie Hendrikx 9 180
2. Michel Schneider 6
3. Robert Haex 3
4. Maurice Derks 0

Poule 20: Deze poule lijkt een blauwdruk van vorige week want ook toen stonden Paul Wijnen en Gino Franssen tegenover elkaar. Paul Wijnen werd vorige week poulewinnaar en doet dit ook vanavond en net als vorige week verliest Gino Franssen 2 poulewedstrijden maar weet hij toch 6 legs te pakken en gaat hij alsnog naar de winnaarsronde. Een 3-0 overwinning in de laatste partij op Erik Peeters zorgt voor het benodigde verschil in legs. Paul Wijnen geeft alleen aan Gino een leg af.
1. Paul Wijnen 180, 103F
2. Gino Franssen 6
3. Ron Smeets 4
Erik Peeters 3

Poule 21: Een loeizware poule 21 met daarin Martijn Soentjens, Johan van Lier, Martin Hessels en Hannes Verhoeven. Hessels begint goed met een 3-1 overwinning op Hannes. In partij 2 komt hij met 2-0 voor tegen Johan van Lier. De partij wordt nog verloren waardoor Tinus alles in eigen hand heeft nadat hij de eerste poulewedstrijd met 3-1 van Joep van Lier verloor. Joep heeft na overwinningen op Tinus en Hessels genoeg aan 2 legs tegen Hannes maar laat niets aan het toeval over en wint ook de laatste partij. Martijn Soentjens klopt Martin Hessels met duidelijke cijfers waardoor hij als nummer 2 doorgaat naar de winnaarskant. Hessels houdt het voor gezien na de poule ondanks zijn 3e plek. Met 5 highscores en 3 100+ uitworpen heeft deze poule zich helemaal bewezen vanavond.
1. Johan van Lier 9 180,180,180
2. Martijn Soentjens 7 180, 102F,103F
3. Martin Hessels 5 180, 109F
4. Hannes Verhoeven 2

Poule 22: Sjaak Hoebers is met Hai Bos en Rene Hillen mee gekomen en weet niet wat hem overkomt want hij krijgt 2 legs mee in 3 poulewedstrijden. De tegenstanders zijn dan ook niet de minsten en zeker ook aan elkaar gewaagd want na 6 poulewedstrijden hebben Kerstien de Vries, Bart de Leeuw en Stephan Bernaerts allen 8 legs achter hun naam staan. Kerstien sneuvelt in de shoot-out en is aangewezen op de verliezersronde. Bart de Leeuw scoort het beste met 9 pijlen.
1. Bart de Leeuw 8
2. Stephan Bernaerts 8
3. Kerstien de Vries 8
4. Sjaak Hoebers 2

Poule 23: Manita Schmitz wordt niet vrolijk van haar loting. Zij is ook niet opgewassen tegen heren van het kaliber Rene Hillen, Bas Manders en Patrick van Veldhoven. Bas moet zich ook al snel gewonnen geven want tegen zowel Patrick als Rene krijgt hij 1 leg mee. De kanonnen uit de poule speelden de eerste poulewedstrijd al tegen elkaar en Rene wist deze te winnen. Een knappe prestatie van Rene die dit jaar nog niet van de partij was en meteen goede zaken doet door deze zware poule als winnaar te overleven.
1. Rene Hillen 9 180,111F,121F
2. Patrick van Veldhoven 7
3. Bas Manders 5 180
4. Manita Schmitz 0

Poule 24: Jeroen Vogel hoort zijn poule aan en treft hierin 3 dames waarvan er een zijn eigen vrouw is en een ander jarenlang in zijn team speelde. Hij kent ze van haver tot gort en weet dat hij aan de bak moet. Liesbeth benadrukt nog even fijntjes voorafgaand aan de wedstrijden dat de dames ‘m af gaan smeren en zo zal geschieden. Jeroen moet Liesbeth en Mandy voor zich dulden en kan de eer redden tegen Sandra Verheggen. Sandra redt dan weer de eer door in de partij tegen Jeroen een leg te pakken. Mandy verslaat Liesbeth om de poulewinst.
1. Mandy Triekels 9
2. Liesbeth Vogel 8
3. Jeroen Vogel 4
4. Sandra Verheggen 1

Poule 25: Last but not least hebben we poule 25 nog. In 9 gewonnen legs presteert Davyd Venken het om 4 maal 180 te gooien en verder gooit hij 116 en 170 uit. De hoogste finish van de dag en voor de verandering dus ook de ultieme finish. Dennis Beeren weet achter Venken 2e te worden door Etienne Nelissen te verslaan en veel belangrijker nog ook Dhanesh Misier. Hiermee eindigt Dhanesh op plek 3 want hij wint van Etienne. De lange sluit de laatste poule van de avond af als nummer 4.
1. Davyd Venken 9 180,180,180,180,116F,170F
2. Dennis Beeren 6
3. Dhanesh Misier 3
4. Etienne Nelissen 0

In de verliezersronde Hebben we 44 darters over want Martin Hessels, Tom Reemers, Sjoerd Buijs, Didier Seerden en Steven Boelaars hebben het strijdtoneel verlaten. Ashley Verspaget blijkt na omroepen niet meer onder ons te zijn en zo werken we 12 potten af om op 32 uit te komen.

Enkele darters die vanavond debuteren op het toernooi winnen in deze tussenronde. Robert Haex en Angelo Lamers krijgen hiermee een vermelding in dit verslag. Sjaak Hoebers had al een zware poule en verliest van Dhanesh in deze tussenronde. Je kunt het makkelijker treffen.
Kerstien de Vries, die met 8 gewonnen legs de poulefase niet overleefde doordat een shoot-out van 9 pijlen haar niet gunstig gezind was, verliest al in de eerste ronde van Manita Schmitz. Botte pech voor Kerstien die weinig punten pakt voor haar ranking.

Tussenronde verliezerskant:
Angelo Lamers – Sandra Verheggen 2-0
Dhanesh Misier – Sjaak Hoebers 2-0
Robert Haex – Nico Strijbos 2-0
Bas Manders – Marco Geurts 2-0
Martien van Kuijk – Guido Dierkx 2-1
Dave Smeets – Yvon Graus 1-2
Randy Lutgens – Etienne Nelissen 2-0
Jurgen Aspers – Junior Buijvoets 0-2
Kerstien de Vries – Manita Schmitz 1-2
Ashley Verspaget – Sander Jacobs 0-2
Jeroen Vogel – Maurice Derks 2-1
Daphne Vleeshouwers – Danique Stroek 1-2
Denice Doorman – Ritchie van de Rieth 2-0

Dat we in dit deelnemersveld al vroeg stevige potten konden verwachten was duidelijk maar dat we in de tussenronde al afscheid zouden nemen van Paul Wijnen, Gino Franssen, Jeepee Hendrix, en Michael Dokter om nog maar niet te spreken van diverse andere prima spelers maakt duidelijk dat vandaag spaanders gaan vallen.

Gino Franssen heeft tot dusver in alle toernooien de winnaarsronde gehaald maar treft het dan telkens niet met een sterke tegenstander al vroeg in het toernooi. Vandaag is Joep van Lier te machtig voor Gino die nipt verliest in een mooie partij.

Jan Martens heeft het maar wat zwaar tegen Liesbeth Vogel die Jan bijna tot wanhoop drijft.
Colin Philippi dacht ook even te winnen van Lorenzo van Rossum maar ervaart eenzelfde scenario als Jan. Gelukkig voor beide heren komt alles goed in de 5e en beslissende leg.
Paul Wijnen verliest met 3-2 van Martijn Soentjens en Jeepee Hendrix verliest met die cijfers van Jannick Vankan.

De helft van de 18 partijen eindigt echter in een 3-0 overwinning.
Bart de Leeuw en Stephan Bernaerts, die in de poulefase na 9 pijlen, Kerstien de Vries uitschakelden hadden beide een leukere loting kunnen treffen. De Belt verliest van 3-0 van Davyd Venken en Bart de Leeuw gaat met dezelfde cijfers onderuit tegen Patrick van Veldhoven.

Tussenronde winnaarskant:
Jan Martens – Liesbeth Vogel 3-2
Davyd Venken 180 – Stephan Bernaerts 3-0
Johan van Lier 180,180 – Gino Franssen 180 3-2
Michael Timmermans – Peter Knoops 1-3
Colin Philippi 180 – Lorenzo van Rossum 3-2
Rene Hillen 180,180 – Niek Ophelders 3-0
Stephan Berendsen – Mathijs Koudijs 3-0
Bryan Saanen – Dimitri Triekels 0-3
Gert Wevers – Dennis Beeren 3-0
Hai Bos – Sven Bongartz 3-1
Bart de Leeuw – Patrick van Veldhoven 0-3
Brian Stultiens 180 – Roel van Bilzen 2-3
Paul Wijnen – Martijn Soentjens 2-3
Jean-Pierre Hendrix – Jannick Vankan 2-3
Mandy Moonen – Michel Schneider 0-3
Michael Dokter – Maik Brentjens 1-3
Leon Reijnders – Roel Geelen 3-0

In de verliezersronde is de meest opvallende uitslag de nederlaag van Nick Hendrix tegen Erik Peeters. Nick is blijkbaar nog niet bekomen van zijn uitschakeling in de poulefase waardoor hij geheel onverwachts de verliezersronde moet spelen.

Eric Ramaekers treft een sterke opponent in Bas Manders en moet zijn meerdere erkennen in de man uit Thorn. Cedric Saes wint van de altijd gevaarlijke Randy Lutgens en Jeroen Vogel verslikt zich in Rob in den Kleef. Danique Stroek vocht een ronde eerde het damesonderonsje uit met Daphne Vleeshouwers en wint dit keer van Denice Doorman.

Laatste 32 verliezersronde:
Kjell Pols – Angelo Lamers 1-2
Martijn van Deursen – Dhanesh Misier 2-0
Nick Hendrix – Erik Peeters 0-2
Johan Coolen – Phil Corstjens 2-0
Martijn Lemmen – Robert Haex 2-1
Paul Wacanno 106F – Arun Snijkers 2-0
Eric Ramaekers – Bas Manders 0-2
Martien van Kuijk – Yvon Graus 2-0
Cedric Saes – Randy Lutgens 2-1
Geert Simons – Junior Buijvoets 0-2
Glenn Smeets – Manita Schmitz 0-2
Marco Knapen – Sander Jacobs 2-0
Ron Smeets – Hannes Verhoeven 0-2
Dennis Scheffers – Jeroen Stoffels 0-2
Rob in den Kleef – Jeroen Vogel 2-0
Danique Stroek – Denice Doorman 2-1

In de winnaarsronde wordt bij de laatste 32 een schifting gemaakt. Hier verliezen we enkele darters die een leuke pijl gooien maar niet snel tot de laatste 16 of zelfs kwartfinales doordringen. We verliezen echter ook een paar klasbakken. De loting bepaald namelijk dat Joey Greijn en Colin Philippi mekaar treffen en dit loopt voor Joey niet zo best af.

Jean-Marie Hendrikx rekenen we nog altijd tot de grote jongens binnen de WDC ondanks zijn geringe lengte. Rick Veugelers weet ternauwernood te winnen van Jean-Marie.
Eric Smits weet het Patrick van Veldhoven heel lastig te maken maar kan de partij niet naar zich toe trekken en verliest met 3-2. Dit geldt ook voor Peter Knoops die Joop de Vries tot een beslissende leg dwingt maar uiteindelijk toch verliest. Davy Cardinaal wint opvallend makkelijk van Gert Wevers met 3-0 en gooit een mooie 138 finish.

Winnaarsronde laatste 32:
Mark Stultiens – Jan Martens 1-3
Ruud van Cuijk – Davyd Venken 180 0-3
Rene Metsemakers – Johan van Lier 180,148F 0-3
Joop de Vries – Peter Knoops 3-2
Rick Veugelers – Jean-Marie Hendrikx 3-2
Joey Greijn – Colin Philippi 0-3
Nick Stroek – Rene Hillen 0-3
Stephan Berendsen – Dimitri Triekels 3-2
Davy Cardinaal 138F – Gert Wevers 3-0
Antoine Janssen – Hai Bos 2-3
Eric Smits – Patrick van Veldhoven 2-3
Tasso Muller – Roel van Bilzen 3-1
Yoerie de Vries – Martijn Soentjens 180 0-3
Wichard Knoops – Jannick Vankan 1-3
Patrick van de Laar – Michel Schneider 3-1
Maik Brentjens 117F – Leon Reijnders 3-2

De toppartijen in de verliezersronde zijn die tussen Martijn Lemmen vs Paul Wacanno en Hannes Verhoeven vs Jeroen Stoffels. Wacanno en Hannes stoten door naar de kwartfinales. Meest opvallende uitslag is de winst van Martien van Kuijk op Bas Manders. Martien mietert graag spelers van de Meierij cup uit het toernooi want een ronde eerder overkwam dit Yvon Graus. Op deze wijze houdt Martien zijn manschappen scherp voor de wedstrijden tegen teams als de PDB, TDV en CCP. Marco Knapen verrast Manita Schmitz en bereikt net als Angelo Lamers, Erik Peeters, Rob in den Kleef en Cedric Saes de laatste 8.
Verliezersronde laatste 16:
Angelo Lamers – Martijn van Deursen 2-0
Erik Peeters – Johan Coolen 2-1
Martijn Lemmen – Paul Wacanno 0-2
Bas Manders 180,124F – Martien van Kuijk 1-2
Cedric Saes – Junior Buijvoets 2-0
Manita Schmitz – Marco Knapen 1-2
Hannes Verhoeven – Jeroen Stoffels 2-1
Rob in den Kleef – Danique Stroek 2-1

Bie Briels is goed vertegenwoordigd bij de laatste 16 in de winnaarsronde. Helaas weet slechts 1 van de 4 heren ook door te stoten tot de laatste 8. Johan van Lier, Patrick van de Laar en Hai Bos vliegen allen uit het toernooi. Quincy 2 heeft nog 3 troeven in het toernooi en de grootste troef van hen is Davyd Venken die verrassend wordt uitgeschakeld door Jan Martens die daarmee een klein beetje revanche neemt voor de nederlaag van vorige week in de finale van MM3.

Jan verdedigt de kleuren van de Hook 1 net als Jannick Vankan die verliest van Martijn Soentjens. Tinus was ooit het fundament van Aod Thoear 1. Door een verhuizing naar Roermond heeft hij dit seizoen besloten om te stoppen als competitiespeler bij dit team waardoor de ziel van het team van weleer een klein beetje uit de ploeg is. Maik Brentjens en Rick Veugelers spelen nog altijd wel voor Aod Thoear 1 en weten beide te winnen. Beide heren doen dit met minimaal verschil. Rick doet daarmee goede zaken voor de ranking want Colin Philippi is de nummer 2 in de stand achter Rick en wordt hoogstpersoonlijk af geserveerd. Vinos place 99 heeft nog 2 ijzers in het vuur maar verliest Stephan Berendsen die niet kan winnen van Rene Hillen.

Winnaarsronde laatste 16:
Jan Martens – Davyd Venken 180,180 3-1
Johan van Lier – Joop de Vries 2-3
Rick Veugelers 180 – Colin Philippi 3-2
Rene Hillen – Stephan Berendsen 180 3-1
Davy Cardinaal – Hai Bos 3-2
Patrick van Veldhoven – Tasso Muller 3-0
Martijn Soentjens 180 – Jannick Vankan 3-0
Patrick van de Laar – Maik Brentjens 2-3

2 onbekende heren spelen de eerste kwartfinale aan de verliezerskant. Angelo Lamers is vandaag met Martijn Soentjens meegekomen en heeft een prima toernooi achter de rug. Dit geldt overigens ook voor Erik Peeters die de partij uiteindelijk met 2-1 wint en nog mag hopen op de winst in de verliezersronde.

Paul Wacanno speelt tegen de meest succesvolle Meierij cup captain uit de WDC historie en weet te winnen van Martien van Kuijk die maar wat graag de finaledag een keer zou bereiken.
Cedric Saes rekent vakkundig af met Marco Knapen en Hannes Verhoeven stopt de opmars van de totaal onbekende Rob in de kleef. Rob is op uitnodiging van Dennis Scheffers aanwezig en laat prima spel zien.

Verliezersronde laatste 8:
Angelo Lamers – Erik Peeters 1-2
Paul Wacanno – Martien van Kuijk 2-1
Cedric Saes – Marco Knapen 2-0
Hannes Verhoeven – Rob in den Kleef 2-1

Joop de Vries krijgt dan eindelijk de kans om Jan Martens te verslaan want nooit eerder slaagde hij hierin. Jan is een soort van onneembare veste voor Joop en vandaag moet het gebeuren. Dit is het moment waar Joop al jaren van droomt en om de spanning nog wat op te voeren oppert Mathijs Koudijs het idee dat de verliezer zich kaal moet scheren. Joop krijgt wedstrijdpijlen maar kan ze niet verzilveren. Jan Martens zal nog wel even in zijn hoofd blijven spoken.

Rick Veugelers treft voor de 3e pot op rij een zwaargewicht. Na Jean-Marie Hendrikx en Colin Philippi is het nu Rene Hillen. Rene blijkt een brug te ver voor Rick want dit keer gaat Veugelers over de knie.
Davy Cardinaal speelt goed tegen Patrick van Veldhoven en denkt te gaan winnen. Patrick is met zijn staat van dienst nog altijd een topspeler die menig tegenstander al zenuwachtig maakt op het moment dat ze kans krijgen om hem te verslaan. Zijn grootste kwaliteit is dan ook nog op dit de kop in de drukken en die ene kans te pakken om de partij te keren in zijn voordeel. Jammer genoeg overkomt Davy dit en is het Kruun die door gaat.

Martijn Soentjens speelt een lekker toernooitje want overwinningen op Martin Hessels, Hannes Verhoeven, Jeepee Hendrix, Yoerie de Vries en Jannick Vankan brengen hem naar deze kwartfinale. Een potje winnen tegen Maik Brentjens moet dan zeker tot de mogelijkheden behoren maar zijn oude teammakker bezorgt Tinus een koude douche want op een 2-2 stand mietert Maik 110 uit. Chapeau voor het WDC bestuurslid dat dus niet alleen goed is in WDC zaken en Tesla rijden maar ook sterk voor de dag komt dit seizoen op onze toernooien.

Winnaarsronde laatste 8:
Jan Martens 180 – Joop de Vries 3-2
Rick Veugelers 180 – Rene Hillen 1-3
Davy Cardinaal 180 – Patrick van Veldhoven 180 1-3
Martijn Soentjens – Maik Brentjens 110F 2-3

Paul Wacanno is de vreemde eend in de bijt in deze verliezersronde en dat is wel duidelijk als schrijver Angelo Lamers aan hem vraagt wat zijn naam is. Paul kan er wel om lachen en gaat over tot de orde van de dag. Na de slechte poulefase wilt hij dit toernooi gewoon winnen en dat moet ten koste gaan van Erik Peeters. Peeters wist zich een weg te banen tot de halve finales en met name zijn overwinning op Nick Hendrix is opvallend. Een niet te onderschatten speler dus en dit doet Paul dan ook niet. Paul komt geen moment in de problemen en wint met 0-3. In de laatste leg gooit hij 93 uit.

In de andere halve finale speelt Hannes Verhoeven tegen Cedric Saes. Bij Hannes is de pijp leeg na een lange dag darten. Ook hij was aanwezig op het open Asteria in Venray. Hij verliest van Cedric Saes met 3-1 en kan eindelijk huiswaarts keren.

Verliezersronde halve finales:
Erik Peeters – Paul Wacanno 0-3
Cedric Saes – Hannes Verhoeven 3-1

De halve finales WR gaan tussen 4 heren die in de poulefase uit poule 17 en 23 kwamen. Jan Martens en Maik Brentjens werden 1e en 2e in poule 17. Rene Hillen won poule 23 met Patrick van Veldhoven als runner up. Jan Martens moest hard werken om deze halve finale te halen want in 2 partijen ging het tot de 5e en laatste leg en kreeg hij wedstrijdpijlen tegen. Jan is moegestreden en kan niks in de pap brokkelen tegen Rene Hillen die met 0-4 wint van Jan.

Maik Brentjens daarentegen heeft hele avond zowat 3-2 partijen gespeeld en vanzelfsprekend al deze potten ook gewonnen anders stond hij nu niet hier. De meeste keren wam hij eerst nog met 2-0 achter en wist hij de rollen nog om te draaien. Vechtlust genoeg dus en in de pot tegen Patrick van Veldhoven waarvan iedereen dacht dat Maik kanonnenvoer zou worden blijkt het tegendeel. Maik komt met 3-2 voor en krijgt wedstrijdpijlen. Echter is hij niet fit genoeg om deze te verzilveren en shot Patrick de 7e leg op dubbel 4.

Winnaarsronde halve finales:
Jan Martens – Rene Hillen 180,180 0-4
Patrick van Veldhoven – Maik Brentjens 4-3

Cedric Saes staat voor de 2e zaterdag op rij in de finale van de verliezersronde. Dit getuigt van kwaliteit en karakter want na verlies in de poulefase weet hij de rug te rechten en in de zware verliezersronde enkele sterke tegenstanders te verslaan. De sterkste moet dan nog komen want Paul Wacanno is een speler van de buitencategorie in Weert. Martin Hessels is de schrijven en zowel hij als Paul Wacanno zijn na de finale aardig onder de indruk van de vechtlust van Cedric. De pot wordt dan wel met 3-0 verloren van Wacanno maar Cedric gaat strijdend ten onder. Paul is simpelweg nog een maatje te groot maar we denken zeker te zijn dat dit in de toekomst anders wordt. Echter is die weg naar de Weerter top hobbelig en met vele obstakels en is het aan Cedric om te bewijzen dat we gelijk gaan krijgen.

Verliezersronde finale:
Paul Wacanno – Cedric Saes 3-0

Omstreeks 01.15 uur gaat de finale van start tussen 2 heren die zich knap een weg hebben gebaand door een heel zwaar deelnemersveld. In het begin van de avond is het overzicht ver te zoeken met zoveel darters bij elkaar maar nu dat er nog maar 2 man over zijn blijkt er een spoor van destructie achter te zijn gelaten door de mannen. Rene Hillen wint de toss en mag openen. Dit doet hij sterk met een leg waarin hij na 15 darts op 60 staat. De leg gaat uit in 20 pijlen. In evenzoveel pijlen komt Patrick langszij. Rene schroeft het niveau wat op met een 16 darter in leg 3. Patrick volgt en leg 4 is een kopie van leg 3 want in 16 pijlen is de stand 2-2. Beide heren hebben nog geen break kunnen plaatsen. Rene pakt leg 5 in 18 darts en weet dan een break te forceren door een strakke leg in 13 pijlen te shotten. Het verschil is gemaakt en Patrick zal terug moeten breaken om kans op de winst te behouden. Helaas lukt hem dit niet in een leg waarin mogelijkheden lagen want de 7e en laatste leg wordt een prooi voor Rene in “slechts” 21 darts.
Rene wint Musketiers Masters 4 met sterk spel getuige het lijstje darters dat hij vandaag wist te verslaan. Rene geeft over de hele avond maar 6 legs af en de tegenstanders waren achtereenvolgens Patrick van Veldhoven, Manita Schmitz, Bas Manders, Niek Ophelders, Nick Stroek, Stephan Berendsen, Rick Veugelers, Jan Martens en dus weer Patrick van Veldhoven. Een zeer verdiende overwinning dus en hopelijk zien we Rene nog minstens 3 maal terug zodat hij ook in 2020 op onze finaledag uitkomt.

Winnaarsronde finale:
Rene Hillen – Patrick van Veldhoven 5-2

Ons volgende toernooi is op zaterdag 8 februari 2020. We zien jullie dan!

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws