Robbie van Eijndhoven 2e winnaar H&S Zwaantje Masters ranking Regiodarts
Regiodarts

Robbie van Eijndhoven 2e winnaar H&S Zwaantje Masters ranking

Robbie van Eijndhoven 2e winnaar H&S Zwaantje Masters ranking

Robbie van Eijndhoven wint de tweede ranking voor de H&S `t Zwaantje Masters 2019, en plaatst zich rechtstreeks voor het hoofdtoernooi op 10 augustus aanstaande.

Met 43 deelnemers waaronder enkele sterke spelers zoals Willem Mandigers, Alexander Merkx, Paul Out en Davy Verkooijen, dan zal ik er ongetwijfeld nog een paar vergeten, toch een mooi deelnemersveld. Ook zagen we wat nieuwe gezichten, en rond acht uur zijn we van start gegaan met de 11 poules.

De loting bepaalde dat er toch zeker één poule des doods was, Willem Mandigers, Mike Jansen, Arno Louwers en Carlo van Peer mochten samen uitmaken wie er naar de winnaars en de verliezers mochten. Uiteindelijk waren het Willem Mandigers en Arno Louwers die naar de winnaars mochten. Rond kwart over tien konden we gaan starten met de Winnaars- en Verliezersronde, hier waren ook weer leuke wedstrijden te zien, en zo belande we bij de laatste 8 winnaars en verliezers.

Bij de winnaars waren dat, Paul Out - Alexander Merkx 0-3, Willem Mandigers - Davy Verkooijen 3-2, Eddy Raijer - Dennis van de Steen 1-3, Robbie van Eijndhoven - Ron Willemsen 3-1.

In de halve finales was het Alexander Merkx die op knappe wijze Willem Mandigers wist te verslaan, Willem kon de zo broodnodige dubbels even niet vinden Alexander had daar vandaag minder moeite mee en wist met 4- 2 te winnen, de andere halve finale ging tussen Robbie van Eijndhoven en Dennis van der Steen, ook hier was de eindstand 4-2.

De finale was bijzonder, Alexander Merkx stond snel op een 4-0 achterstand, Robbie liet niets liggen op zijn dubbels, maar Alexander vocht zich knap terug tot 4-3. Robbie die het ongetwijfeld nog een beetje benauwd zal hebben gehad maakte het in de achtste leg af en plaatste zich met deze 5-3 overwinning rechtstreeks voor het hoofdtoernooi op 10 augustus aanstaande.

Ook bij de verliezersfinale een mooie partij, Michel van de Ven knokte zich na een 3-0 achterstand knap terug toen zijn dubbels ineens wel wilde vallen, en won met 4-3.

Tot 6 april! Voor meer informatie over het toernooi, zie de Facebookpagina van H&S 't Zwaantje Masters

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws