Roy van de Griendt wint 9e dinsdagranking ten koste van Brian Bartels Regiodarts
Regiodarts

Roy van de Griendt wint 9e dinsdagranking ten koste van Brian Bartels

Roy van de Griendt wint 9e dinsdagranking ten koste van Brian Bartels

Op dinsdagavond 9 april was het alweer tijd voor de negen rankingavond van de veertiende cyclus. Nadat er bij de eerste zeven avonden gemiddeld 32 darters zich hadden verzameld, waren er nu 25 spelers aanwezig voor de negende rankingavond, dus hadden we iets minder dan een gemiddelde bezetting.

De 25 spelers werden verdeeld over 4 poules van vier, en 3 poules van drie. Hierdoor waren er drie van de tien banen beschikbaar om in te gooien. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige 11 spelers mochten in de verliezersronde gaan bepalen wie de sterkste zou zijn...

In de eerste halve finale van de winnaarsronde stonden Roy van de Griendt en Peter de Jong tegen elkaar. Roy en Peter waren de eerste legs aan elkaar gewaagd, maar roy gooide steeds uit. De laatste leg was Roy op stoom en pakte hij deze overtuigend om zo 4-0 te winnen.

In de tweede halve finale speelden Brian Bartels en Niels Veldhuizen tegen elkaar. Beide mannen hadden moeite met de dubbels, maar Brian wist toch beter uit te gooien om zo de wedstrijd met 4-1 te winnen.

De finale werd dus gespeeld tussen Brian Bartels en Roy van de Griendt. Scorend waren de mannen goed aan elkaar gewaagd en viel de ene na de andere triple, echter de dubbel werd her en der wel gemist. Roy was degene die het scherpste op zijn dubbel was, en kon zo met 5-1 alweer een dinsdagranking op zijn naam schrijven.

Ook in de verliezersronde werd er gestreden voor wat men waard was. In de finale wist stonden Ferry van de Heuvel en Dimitry Holowacky tegen elkaar. Ferry had de ronde ervoor met 3-0 van Stefan Burgers gewonnen, terwijl Dimitry nipt met 3-2 van Remy van Alebeek won.

De finale zelf werd over de volle 7 legs gespeeld, dubbels werden gemist, en uiteindelijk bleek Ferry het scherpst op zijn dubbels om zo de verliezersronde te claimen met een 4-3 overwinning.

Er werden in totaal vierentwintig keer 180 gegooid. Brian Bartels had de meeste met 6 stuks, gevolgd door Sylvano de Bie en Roy van de Griendt die elk 3 stuks produceerden.

Er werden in totaal tien 100+ finishes gegooid. De hoogste was voor Dimitry Holowacky met 136, gevolgd door Brian Bartels die 125 uitgooide.

De mystery finish niet gegooid. Nadat er verleden week €218,50 was uitgekeerd, gaat de nieuwe pot weer met €12,50 mee naar de volgende rankingavond.

De negendarter was niet gegooid. Deze pot gaat al richting de 850 euro en zal mee gaan naar de volgende dinsdagavond.

De volgende ranking zal plaats gaan vinden op dinsdagavond 16 april.

Inschrijven is wederom tot 19.30, inschrijfgeld bedraagt 6 euro. Voor meer informatie CHC Darts of Leo Hendriks op Facebook of de website www.svchc.nl (kopje darts).

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws