Dagboek van Thea Kaaijk Vaste items website
Vaste items website

Dagboek van Thea Kaaijk

Dagboek van Thea Kaaijk

Onderaan dit bericht zijn makkelijk alle publicaties terug te vinden.

Voor die ene freak die Thea Kaaijk nog niet kent, steld ze zichzelf even voor:

Ik heet Thea Kaaijk en ben geboren op 11 november 1991 in Amsterdam waar ik nog steeds woon.

Hoe ik aan darten begonnen ben is eigenlijk heel raar gelopen. Er hing thuis wel zo een rond ding waar mijn vader wel eens met die ijzeren dingen naar gooide, maar daar keek ik niet naar om. Ik korfbalde namelijk 3x in de week maar wilde er wel een sport bij voor de woensdag middag. Ik dacht dat judo of zo wel iets voor mij was. In het winkelcentrum bij mij in de buurt (Osdorpplein Amsterdam) kwam een sportmarkt, dus ik samen met mijn ouders daar naar toe.Toen we daar rond liepen werden we aan gesproken door iemand die later de voorzitter van DV-jes bleek te zijn. (Huh een dartvereniging nou dat had ik nooit verwacht dat daar kinderen ook aan darten deden). Op woensdag kon ik langskomen om te kijken of het wel iets voor mij zou zijn. De rest van de sporten was ik snel vergeten.
Want het darten wilde ik wel eens proberen. Die woensdag ik naar DV-jes en vond het heel leuk. Dus ben ik maar lid geworden.

Er bleek ook een bond (DORA) te bestaan die jeugdtoernooien hield op zondag.
Dat wilde ik wel eens een zien hoe dat allemaal in zijn werk ging. Niet alle jeugdtoernooien heb ik afgelopen en de winnaars ronde haalde ik nooit. Maar gezellig was het wel. Op een van de zondagen riep Jacq mij aan het eind van zo een toernooitje bij zich, met de vraag of ik een keer mee wilden om een toernooi in Zeeland te gooien (dat wilde ik wel). De zondag daarna was het tijd om mijn eerste grote toernooi te gooien (Open-Zeeland), goh wat was ik zenuwachtig. Eerste ronde tegen een ander Amsterdams meisje Nancy Tobi, ik had gehoord dat zij wel erg goed was maar ik won met 2-0. Tweede ronde tegen Sanne Schelvis en die won ik ook met 2-0. Dit had echt niemand verwacht. Derde ronde tegen Rilana Erades die verloor ik met 2-1. Mede door dit resultaat mocht ik het komende seizoen mee naar alle Opens.

In de zomer had ik besloten om van korfbal af te gaan. Ik wilde helemaal voor het darten gaan. Bij aanvang van het nieuwe dartseizoen ben ik bij Jacq in de winkel gaan gooien. Waar ik van haar en vele andere personen tips heb gekregen waar ik wel wat aan had. Op de Opens ging het niet zo best omdat ik te veel van mijzelf verwachten. Op de jeugdtoernooien van de DORA ging het wel een stuk beter de winnaarsronde haalde ik nu wel bijna altijd. Na oud en nieuw gingen er steeds meer mensen zich met mij bemoeien waar ik veel van leerde, Vanaf Open Nederland Jeugd 2004 ben ik als een speer omhoog gegaan. Het in nu aan mij om deze vorm te behouden of zelfs nog iets beter te worden. Maar ik wil ook mensen bedanken die mij tot nu toe gesteund en dingen geleerd hebben.
Ik sta nu op eigen benen om alle nationale en internationale toernooien af te lopen.

Bron: www.theakaaijk.nl
Foto's Mark Honsbeek

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws