BDO WK: Suzuki prolongeert wereldtitel na whitewash op Ashton WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

BDO WK: Suzuki prolongeert wereldtitel na whitewash op Ashton

BDO WK: Suzuki prolongeert wereldtitel na whitewash op Ashton

Naast de tweede heren halve finale, werd zaterdagavond ook de vrouwen finale gespeeld op het BDO wereldkampioenschap 2020. Viervoudig Lakeside kampioene Lisa Ashton en titelverdedigster Mikuru Suzuki streden om de titel.

Lisa Ashton ging op jacht naar haar vijfde wereldtitel, nadat zij in 2014,2015,2017 en 2018 BDO wereldkampioene werd, Mikuru Suzuki ging op jacht naar prolongatie. De Japanse heeft haar titel kunnen prolongeren. Zij versloeg haar tegenstandster met een whitewash, 3-0 in sets.

Mikuru Suzuki ontvangt de cheque ad 8.000 pond, runner-up Lisa Ashton mag 3.500 pond in ontvangst nemen.

Op weg naar de finale was Ashton te sterk voor Paula Jacklin (eerste ronde), Lorraine Winstanley (kwartfinale) en Corrine Hammond (halve finale). In de eerdere rondes liet Suzuki de volgende dames achter zich: Maria O’Brien (eerste ronde), Anastasia Dobromyslova (kwartfinale) en in de semi werd de 16-jarige Beay Greaves verslagen.

Voor deze partij troffen de dames elkaar vier keer, onder meer in de eerste ronde van het BDO WK 2019. De Japanse was Ashton drie keer te sterk af.

De finale werd gespeeld over best of 5 sets cq first to 3 sets. De legs gaan over best of 5 legs cq first to 3 legs.

Het toernooi wordt voor alle nog te spelen dagen uitgezonden op Eurosport. Mocht je Eurosport niet kunnen kijken, kan je uitwijken naar deze BDO livestream.

Finale

Lisa Ashton (85.00) 0-3 (83.39) Mikuru Suzuki (1-3), (2-3), (2-3)
Ashton gaat sterk van start met 140,140,180 in haar eerste drie beurten en met een 32 finish behoudt ze haar leg. De titelverdedigster maakt gelijk met d5, waarna ze breekt met een 46 finish. Beide dames laten 80 staan in leg 4. Ze gooien deze finish niet uit. Suzuki pakt de set in har volgende beurt via d10.

In set twee komt Suzuki op voorsprong. Ashton mist dubbels om gelijk te maken. Suzuki raakt d10 met haar derde pijl voor de 2-0. Ashton mist d10 voor haar 140 finish. Ze kan terugkomen en terugbreken met d2. Mikuru staat op 127, Ashton legt de druk met een 165 finish en kan een beslissende leg forceren als Suzuki haar finish niet benut.

De titelverdedigster begint de beslissende leg met de maximale score. Ze komt als eerste op een finish. Via tops pakt ze ook de tweede set. Na een 61 finish in leg 1 van set 3 komt de viervoudig wereldkampioene steeds dichter bij de finale. Ashton maakt op prachtige wijze gelijk met een 118 finish. Ze blijft knokken met o.a. 180 en een 44 finish voor de 2-1. Suzuki mist d2 maar zij kan terugkomen als Lisa haar 112 mist. Het wordt 2-2. Ashton kan de partij niet verlengen met haar 90 finish, Suzuki prolongeert haar titel met een 71 finish.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws