Jeffrey de Zwaan zilver, goud bij de koppels en goud voor de jongens WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Jeffrey de Zwaan zilver, goud bij de koppels en goud voor de jongens

Jeffrey de Zwaan zilver, goud bij de koppels en goud voor de jongens

Vorig jaar in Schotland wisten Jimmy Hendriks en Jeffrey de Zwaan/Mike Zuydwijk goud te pakken bij de jongens. Ook de single titel ging toen naar oranje. Kan Jeffrey de Zwaan Jimmy Hendriks opvolgen? Tijdens het jongens single toernooi is zijn tegenstander de Duitser Max Hopp. Bij de koppels nemen Quin Wester en Jeffrey de Zwaan het op tegen Arron Fairweather en Bradley Halls uit Engeland. In het jongens team toernooi komen beide koppels nogmaals in actie tegen Engeland.

Voor de link naar het scorecenter klik hier. (met dank aan Arjan de Waal) Om de foto's te bekijken klik hier.

Vanaf 15 uur is Dartfreakz er weer live bij.

De eerste finale van vandaag word begonnen door de black cobra. Ook de openingsleg gaat naar de Nederlander, Max Hopp uit Duitsland behoud zijn eigen leg waarna hij een pijnlijke break zet met een 17 darter. De eerste set gaat naar Duitsland. In de tweede set weet de Zwaan de set wel van de Duitser af te snoepen met onder andere een 111 finish is het 1-1 in sets. In de derde set weet de Nederlander de eerste maximale 180 te noteren, het mag niet baten Max Hopp pakt de set met 2-1.

In de 4e set is het erop of eronder voor de Nederlander. Met een tweede 180 score weet Jeffrey de Zwaan de Duister te breaken, met 2-0 staat het na een hele goede set 2-2.

De Zwaan begint de beslissende set maar moet toezien dat de Duister 104 uitgooit op een belangrijk moment. 106 word door dezelfde Hopp gemist maar hij weet wel de tweede leg en daarmee de winnende set te pakken. Max Hopp is de winnaar van het jongens single toernooi geworden. (3-2 sets)

De Engelse Casey Gallagher is Europees kampioen geworden bij de meisjes, ze versloeg de Duitse Ann-Kathrin Wigmann met 4-1.

Jeffrey de Zwaan en Quin Wester zijn op jacht naar goud, ze nemen het op in de finale tegen het Engelse koppel Fairweather/Hall. De Engelsen komen 1-0 voor, in de tweede leg weten de leeuwen 1-1 te maken. Met een 64 finish weten de Nederlanders in 14 darts 2-1 voor te komen. Wanneer de Engelse tandem het laat liggen op de dubbel pakken de Zwaan en Wester het cadeautje uit.De Engelsen produceren een maximale waarna ze ook de leg binnenhalen die ze zijn begonnen. 3-2 Met de Engelsen nog op 131 weten de mannen in het oranje het af te maken en goud te pakken. Jeffrey de Zwaan heeft zijn derde titel binnen, in 2010 met Jeffrey Stigter, 2011 met Mike Zuydwijk en 2012 met de boomlange Quin Wester.

Een Engeland Rusland treffen bij de meisjes koppels, Casey Gallagher Josie Paterson voor Engeland nemen het op tegen de Russische tandem Anna Yakovleva en Sofiya Loginova. Engeland komt 1-0 voor waarna er in de tweede leg maar geen beslissing valt op de dubbel. De gemiddelden kelderen enorm, de Russen maken 1-1 Waarna de Engelse formatie weer op 2-1 voor weet te komen. In de 4e leg geven beide koppels elkaar geen ruimte in de rumoerige zaal. Als Rusland zich op 120 dood gooit maken de Engelsen kans om comfortabel voor te komen. Engeland profiteert en komt 3-1 voor op weg naar goud. Dubbel 10 is goud voor de Engelse Casey Gallagher Josie Paterson die het meisjes koppel toernooi met 4-1 winnen.

Jongens team finale:
Het jongens team toernooi gaat tussen Engeland en Nederland. Jeffrey de Zwaan mag beginnen voor Nederland, hij maakt 1-0 tegen Zak Cross. Quin Wester maakt 2-0 waarna de Engelsman Bradley twee keer 180 gooit, Sven gooit 156 uit BAM dat doet pijn. Kevin Voornhout tegen Aron Fairweather, de Engelsman pakt het eerste punt. (3-1) Ook Quin Wester pakt weer een leg nadat de Engelsman het laat liggen, 4-1 voor nu. Nederland komt ook comfortabel 5-1 voor Waarna de Engelsen twee legs op rij winnen en weer het gevoel krijgen. Wanneer Voornhout de scores niet weet te vinden en Engeland wel komen ze 5-4 terug. Josh Mccarthy brengt Engeland weer naast Nederland, met 5-5 ligt weer alles open. Engeland mag de 11e leg beginnen tegen Quin Wester. Nederland weet met onder andere twee keer 100 als eerste op een finish te komen. Wanneer Wester mist op de dubbel weet Engeland te profiteren en op 5-6 voor te komen.

Sven Groen mag aanleggen tegen Zak Cross en kan Nederland weer naast Engeland krijgen, de Nederlanders begonnen goed. Wanneer Groen ook dubbels mist gaat 68 uit en komt Engeland op 5-7. Jeffrey de Zwaan brengt Nederland weer terug in de wedstrijd 6-7. Nederland staat na 13 legs op 23.63 en Engeland op 24.22 gemiddeld, beide teams liggen zeer dicht bij elkaar. Quin Wester opent met twee keer 100 en gooit 100 uit om op 7-7 te komen.

Sven Groen is nu aan zet, hij neemt het op tegen Josh MCcarthy die deze leg mag beginnen. Beide mannen komen niet in hun spel met de druk van 7-7. Na een matige leg is het England's Josh MCcarthy die uiteindelijk via dubbel een 7-8 maakt. De druk ligt volledig bij Kevin Voornhout die deze leg niet mag afgeven. Na 12 pijlen staat Voornhout op 87, onder druk gooit Voornhout dubbel 10 voor 8-8. De captains staan voor de loodzware beslissing wie de finale gaan gooien. Het zijn Jeffrey de Zwaan voor Nederland en Arron Fairweather voor Engeland die moeten beslissen waar het goud heen gaat.

Fairweather mist de bull en de Zwaan mag beginnen aan de laatste leg van dit toernooi, het is de Zwaan die Nederland voorbij Engeland krijgt. Met 9-8 gaat de jongens team titel naar Oranje.

Namens het hele team van dartfreakz van harte gefeliciteerd met deze super prestatie.

15:00 uur Jeffrey de Zwaan - Max Hopp 2-3
15:30 uur Casey Gallagher - Ann-Kathrin Wigmann 4-1
16:00 uur De Zwaan/Wester -Fairweather/Halls 4-2
16:30 uur Gallagher/Paterson - Yakovleva/Loginova 4-1
17:00 uur Jongens teamtoernooi finale Nederland - Engeland 9-8

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws