Gardiner en Fenton winnen in Nieuw-Zeeland het eerste WDF-rankingtoernooi van 2021 WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Gardiner en Fenton winnen in Nieuw-Zeeland het eerste WDF-rankingtoernooi van 2021

Gardiner en Fenton winnen in Nieuw-Zeeland het eerste WDF-rankingtoernooi van 2021

Op 6 juni 2021 stond het eerste WDF-rankingtoernooi in 449 op het programma. Dit was het Canterbury Open in het Nieuw-Zeelandse Christchurch.

In het herentoernooi trok Landon Gardiner verrassend aan het langste eind. Hij was de beste van 94 heren, waaronder Haupai Puha, WDF World Cup 2019 winnaar en titelverdediger Darren Herewini, Warren Parry en Ben Robb, die op het PDC WK 2020 stond. Voor titelverdediger Herewini viel bij de laatste 16 het doek tegen Warren Parry.

Gardiner zette onder andere drievoudig BDO WK-deelnemer Craig Caldwell opzij, voordat hij in de kwartfinale alle zeilen bij moest zetten om Mike Keen met 4-3 te verslaan. In de halve finale was Gardiner met 5-0 te sterk voor Tukina Weko. In de finale rekende Gardiner met 6-2 af met Craig Ross, die op zijn beurt verantwoordelijk was geweest voor de uitschakeling van Haupai Puha, Hayden Wickett en Craig Brown zonder in deze drie opeenvolgende wedstrijden ook maar één leg te verliezen. Hierdoor heeft Gardiner zich verzekerd van deelname aan de World Masters en bijbehorende WDF WK play-offs in de Bonte Wever te Assen in december.

Bij de dames pakte Judy Fenton haar negende rankingtitel van haar carrière, nadat ze Tara Mears in de finale versloeg. In de halve finale was Fenton met 4-3 te sterk voor Wendy Harper, die een ronde eerder titelverdedigster Tina Osborne met 3-0 huiswaarts stuurde. Ook Judy Fenton zullen we hierdoor in actie zien op de World Masters en bijbehorende WDF WK play-offs in de Bonte Wever te Assen in december.

Heren

Kwartfinale
Landon Gardiner - Mike Keen 4-3
Tukina Weko - Mike Day 4-?
Craig Ross - Haupai Puha 4-0
Bennett Jones - Warren Parry 4-3

Halve finale

Landon Gardiner - Tukina Weko 5-0
Craig Ross - Bennett Jones 5-4

Finale
Landon Gardiner - Craig Ross 6-2

Halve finale
Judy Fenton - Wendy Harper 4-3
Tara Mears - Kayla Hitch 4-?

Finale
Judy Fenton - Tara Mears 5-3

Bron: www.dartsplanet.tv

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws