Lakeside dag 2 avondsessie Mandigers onderuit en Gulliver ontsnapt WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Lakeside dag 2 avondsessie Mandigers onderuit en Gulliver ontsnapt

In de avondsessie kwam vandaag een Nederlander in actie, Brabander Willem Mandigers mocht de avond afsluiten in Frimley Green. Scotty2Hotty was vandaag een brug te ver, de Engelsman finishte sterk en gooide Mandigers uit het toernooi. De negenvoudig wereldkampioen Trina Gulliver kroop door het oog van de naald en wist nipt te winnen van Bateman.

De Japanner Seigo Asada verraste Darius Labanauskas die met een 3-1 nederlaag de koffers weer mag inpakken. Debutant Kostas Pantelidis won met 3-2 van de Engelse debutant Peetoom.

Klik hier voor het toernooicenter met alle uitslagen en meer info over het BDO World Championship. In het toernooicenter staat ook een link naar het overzicht met alle streams. Op Eurosport zijn de wedstrijden van het BDO World Championship 2016 ook te volgen.

Mocht je een livestream zoeken dan zijn deze hier allen op een rij te vinden. Eurosport 1 zal de avondsessie live uitzenden.

Het programma:
Kostas Pantelidis (81.90) v Darren Peetoom (79.71) 3-2 (3-2; 1-3; 3-2; 2-3; 5-3)
Een voorronde wedstrijd tussen twee debutanten in Frimley Green. Het duel is volledig in evenwicht, beide mannen krijgen het niet voor elkaar om de set te breaken. Uiteindelijk komt het aan op een verlenging. In de verlenging weet de Griek de eerste 100+ finishes van de wedstrijd te gooien. Met een 120- shanghai finish begon Pantelidis de beslissende vijfde set. Peetoom behoud zijn leg waarna de Griek 119 uitgooit voor 2-1. In de vijfde leg van de vijfde set weet Pantelidis de Engelsman te breaken en pakt daarmee de overwinning.

Trina Gulliver (69.42) V Dee Bateman (61,47) 2-1 (3-0; 0-3; 3-2)
Negenvoudig wereldkampioen Gulliver begint sterk aan haar eerste ronde door de eerste set met 3-0 te winnen. De tweede set laat ze Bateman in de set komen die ervoor zorgt dat er een derde set komt. In de derde set Komt Bateman ook 2-1 voor waarna ze vanaf 62 een fout maakt door de tweede pijl in dubbel een te landen. Gulliver kan profiteren en 2-2 maken. De beslissende leg gaat naar Gulliver waarmee ze door het oog van de naald kruipt en door is naar ronde twee.

Seigo Asada (92.64) V Darius Labanauskas (83.7) 3-1 (3-1; 3-0; 2-3; 3-2)
De Japanner gaat goed van start en komt met twee 13- darters al snel op voorsprong. Met onder andere een 12- darter via een 121- finish gaat de tweede set ook naar Asada. Set drie gaat naar Labanauskas die kleine kansjes weet te benutten. In de laatste set kan Labanauskas geen break forceren waardoor de Japanner Asada door gaat.

Scott Waites (96.06) V Willem Mandigers (87.24) 3-0 (3-0; 3-2; 3-0)
De Nederlander begint sterk aan de eerste set met een 180- en een 140- score maar maakt het niet af. Scotty2Hotty profiteert en pakt met onder meer een 142- finish de eerste set. In de tweede set weet de Brabander Waites meteen te breaken. Met een 12- darter gefinisht met een 136 breakt de Engelsman meteen terug. Beide mannen behouden vervolgens de eigen leg waarna Waites met een 141- finish in wederom 12- darts de set pakt. In de derde en laatste set weet Mandigers geen leg meer te pakken waardoor Waites door gaat en het Lakeside avontuur voor Mandigers erop zit.