Lakeside woensdagmiddag: Andy Baetens door tegen Parletti WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Lakeside woensdagmiddag: Andy Baetens door tegen Parletti

Woensdagmiddag stonden de volgende wedstrijden van de Lakeside oftewel het WDF WK op het programma. De Belg Andy Baetens sloot de middag af en versloeg knap Dave Parletti. De Fransman Thibault Tricole begon de middag en ook hij plaatste zich voor de volgende rond. Vervolgens won Tori Kewish vrij gemakkelijk van Deta Hedman. Ook Steve Hine zien we terug in de volgende rond, hij won van Leonard Gates.

Het toernooi wordt uitgezonden over diverse kanalen en daarom is er voor de Nederlandse kijkers dit uitzendschema met livestreams.

WDF WK (Lakeside)
Woensdagmiddagsessie
Thibault Tricole 3-2 Shawn Burt (3-2, (2-3, 0-3, 3-0, 3-2)
In een spannende wedstrijd wist de Fransman Tricole uiteindelijk te winnen van Burt. De eerste set van de wedstrijd was direct spannend en ging met 3-2 naar Tricole. Het niveau wisselde heel erg maar over het algemeen waren beide spelers aan elkaar gewaagd. De tweede set ging naar Burt en hierna wonnen beide heren een set met 3-0. In deze sets ging het niveau ook duidelijk omhoog. In de laatste set van de wedstrijd was de spanning wederom om te snijden, maar uiteindelijk trok Tricole de overwinning naar zich toe.

Tori Kewish 2-0 Deta Hedman (3-0, 3-0)
Voor Kewish was het duel tegen Hedman een makkelijke. In de eerste twee legs gooide Kewish een gemiddelde van 100 en daarmee stond ze 2-0 voor in legs. In de derde leg van deze set gooide Kewish 39 gemiddeld, maar toch kon Hedman deze leg niet winnen. Het was een eenzijdige wedstrijd waarin Kewish beide legs met 3-0 won.

Leonard Gates 0-3 Steve Hine (1-3, 2-3, 2-3)
Een 3-0 overwinning voor Hine tegen Gates ziet er overtuigend uit, maar dit betekende niet dat Gates niet in de wedstrijd kwam. De eerste set werd met 1-3 gewonnen door Hine die prima aan de wedstrijd begon. In de tweede set werd het 2-2, maar gooide Hine een uitstekende laatste leg in 14 darts uit. Met deze 2-0 voorsprong werd de laatste set toch ook weer spannend. Uiteindelijk won Hine deze ook, weer met 3-2.

Andy Baetens 3-1 Dave Parletti (3-0, 3-0, 2-3, 3-2)
Baetens schoot uit de startblokken in zijn wedstrijd tegen Parletti. De Belg won de eerste twee sets met 3-0 en gaf zijn tegenstander slechts twee beurten een kans op de dubbel. Hierna wisselden beide spelers uitstekende legs af met matige beurten. De derde set werd gewonnen door Parletti met 2-3 en ook in de laatste set had Baetens het moeilijker. Deze laatste set won de Belg met 3-2 en daardoor mag hij door naar de volgende rond.