Lerena Rietbergen Triomfeert Tweemaal in Finland: Dubbel Succes bij Finland Open en Masters WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Lerena Rietbergen Triomfeert Tweemaal in Finland: Dubbel Succes bij Finland Open en Masters

Lerena Rietbergen Triomfeert Tweemaal in Finland: Dubbel Succes bij Finland Open en Masters

Lerena Rietbergen uit Heerhugowaard heeft een indrukwekkende dubbelzege behaald in Finland. De getalenteerde dartspeelster wist zowel de Finland Open als de Finland Masters op haar naam te schrijven, beide toernooien werden gehouden in Vantaa, Zuid-Finland, onder de WDF-categorie Brons.

Rietbergen toonde haar dominantie door zaterdag al de Finland Open te winnen. Ze ging door op haar succes en veroverde zondag ook de titel bij de Finland Masters. In de finale van de Masters liet ze geen ruimte voor haar tegenstander Maud Jansson en won overtuigend met 4-0.

Bij de heren was het de Fin Kim Viljanen die zijn thuisvoordeel optimaal benutte. Hij wist de Zweed Johan Engström in de finale van de Masters te verslaan met een score van 5-3, waarmee hij de titel veilig stelde.

Historisch gezien was het voor Nederlandse dames al enige tijd geleden dat er successen werden behaald in Finland. De laatste Nederlandse winnares van de Finland Open was Karin Krappen in 2006. Bij de heren wist Jeffrey de Graaf in 2014 de titel te bemachtigen. Wat betreft de Finland Masters, is er slechts één Nederlandse of Belgische titelhouder: Vicky Pruim won in 2017.

De overwinning van Rietbergen bij de Finland Masters is een opmerkelijke prestatie, aangezien deze titel nog niet eerder door een Nederlandse of Belgische speler was gewonnen. Met deze overwinningen heeft de Noord-Hollandse waardevolle punten verzameld voor de WDF-ranglijst, een belangrijke stap richting deelname aan het prestigieuze Lakeside-toernooi.

Dames toernooi

Halve finale
Milou Emriksdotter - Maud Jansson 2-4
Michelle Merlit - Lerena Rietbergen 1-4

Finale
Maud Jansson (1) - Lerena Rietbergen (2) 0-4

Heren toernooi

Halve finale

Kim Viljanen - Bradley Kirk 2-4
Johan Engström - Jenson Walker 4-2

Finale
Johan Engström - Kim Viljanen 3-5

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws