Met titel World Masters staat Beau Greaves in bijzonder rijtje WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Met titel World Masters staat Beau Greaves in bijzonder rijtje

Met titel World Masters staat Beau Greaves in bijzonder rijtje

Vandaag wist de Engelse Beau Greaves de titel van WDF World Masters 2022 bij de vrouwen op haar naam te schrijven. Het Engelse talent was in de finale met 6-0 te sterk voor de Spaanse Fajardo. Voor haar was dit de eerste keer dat ze de World Masters op haar naam schreef bij de senioren. Eerder al won ze de titel bij de jeugd, dat was in 2017/2018. Met deze beide overwinningen staat ze in een rijtje met slechts drie andere spelers.

Er waren namelijk slechts drie spelers die zowel bij de junioren als bij de senioren de World Masters titel wonnen. Dit gebeurde voor het eerst in 1992 toen Leeanne Maddock de titel bij de junioren én de senioren won. Hierna gebeurde dit voor de tweede keer in 2012/2013 door Bunting, die toen zijn senioren titel won. Bunting won in 2001 de titel bij de jeugd. De derde die dit lukte was Anastasia Dobromyslova, die de jeugdtitel won in 2001 en bij de senioren in 2014.

Vandaag was het dus Beau Greaves die dit als vierde lukte. Haar gaan we ook terugzien op het WK bij de PDC dat aanstaande donderdag begint.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws