Raman winnaar 8e HW Django Moneydarts, Van Helden 2e WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Raman winnaar 8e HW Django Moneydarts, Van Helden 2e

Raman winnaar 8e HW Django Moneydarts, Van Helden 2e

Woensdagavond 15 november was Café Merwehof te Dordrecht weer het decor voor de 8e HW Django Moneydarts 2017. Ditmaal mocht de organisatie van HW Darts 24 deelnemers verwelkomen die voorafgaande aan het toernooi konden genieten van een heerlijk stuk taart in verband met de verjaardag van onze eigen ambassadeur, Melvin van Hulst. Om 20:00 uur kon vervolgens het startschot worden gegeven voor de poulefase om te bepalen wie zich in de winnaars- of verliezersronde zouden gaan begeven.

Enkele listige poules zorgde ervoor dat sommige winnaarsrondegangers werden veroordeeld tot de verliezersronde. Zo verraste Lorenz van de Vlag tegen Steven Raman en Bert de Ruiter en ging hij samen met Brian Raman door naar de winnaarsronde. Jaimy van Bavel werd op onderling resultaat 3e achter Maikel van Helden en Patrick van den Boogaard en ook Erik van Rijswijk kwam in zijn poule te kort; hij verloor van Wesley Plaisier en Michael van Dijk.

Uiteindelijk waren het Bert de Ruiter en Erik van Rijswijk die zich het beste wisten te revancheren van hun teleurstelling in de poulefase. Bert begon met een bye, waarna zonder legverlies Jeffrey Weiss en Alrik Nedermeijer op een duidelijke nederlaag getrakteerd werden. Erik mocht wel gelijk aantreden en stond ook geen leg af aan Rob Zijderveld en Arjo van Golen, waarna in een spannende halve finale Steven Raman met 4-3 aan de kant werd gezet.

De nipte 4-3 overwinning had Erik op scherp gezet en dit kwam ook naar voren in de finale. Zonder mededogen voor zijn teamgenoot zette hij Bert op zij en sleepte met een 5-2 overwinning de verliezersronde in de wacht.

Kwartfinale:

Arjo van Golen 0-3 Erik van Rijswijk

Jaimy van Bavel 1-3 Steven Raman

Bert de Ruiter 3-0 Jeffrey Weiss

Kevin Kruijthof 0-3 Alrik Nedermeijer

Halve finale:

Erik van Rijswijk 4-3 Steven Raman

Bert de Ruiter 4-0 Alrik Nedermeijer

Finale:

Erik van Rijswijk 5-2 Bert de Ruiter

De finale van de winnaarsronde ging wederom tussen een Belg en een Brabander. Waar vorige week nog Dimitri van den Bergh en Danny van Trijp het tegen elkaar opnamen, was het deze keer de eer aan Brian Ramen en Maikel van Helden. Beide heren zagen een 1e plaats in de poule beloond worden met een bye, waarna Brian te sterk was voor Michael van Dijk en Wesley van Trijp. Maikel liet op zijn beurt sterk spel aantekenen en boekte overwinningen op Lorenz van de Vlag en Danny van Trijp.

Ook in de finale liet Maikel scorend sterk spel zien, maar bleken de dubbels voor hem het grootste obstakel te zijn. Daarentegen liet Brian zien met beide weinig problemen te hebben en keek hij al snel tegen een riante voorsprong aan. Maikel was helaas niet bij machten om nog voor een ommekeer te zorgen en zodoende kon Brian met een 6-2 overwinning de 8e HW Django Moneydarts 2017 op zijn naam schrijven en de enveloppe met €75,- in ontvangst nemen.

Kwartfinale:

Danny van Trijp 4-1 Wesley Plaisier

Maikel van Helden 4-1 Lorenz van de Vlag

Brian Raman 4-2 Michael van Dijk

Wesley van Trijp 4-3 Stefano van Engelen

Halve finale:

Danny van Trijp 2-5 Maikel van Helden

Brian Raman 5-3 Wesley van Trijp

Finale:

Maikel van Helden 2-6 Brian Raman

Daarnaast hadden Erik van Rijswijk en Patrick van den Boogaard met ieder 6 stuks het grootste aandeel in de 35 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste mogelijke finish van 170 uit handen kwam van Brian Raman. Onze winactie voor de 100e verschillende deelnemer in Café Merwehof te Dordrecht werd gewonnen door Maikel van Helden, die zich daarmee een gratis deelname had verschaft.

Morgenavond kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven aan de wedstrijdtafel voor de 9e HW Django Moneydarts 2017. Meer informatie is te vinden op onze website www.hw-darts.nl.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws