Spring Cup "Aileen de Graaf en Geert de Vos pakken de titels" WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Spring Cup "Aileen de Graaf en Geert de Vos pakken de titels"

Spring Cup "Aileen de Graaf en Geert de Vos pakken de titels"

In het Oostenrijkse Schielleiten starten vandaag Aileen de Graaf, Floortje van Zanten, Karin Krappen en Sharon Prins, Rick Hofstra, Salmon Renyaan, Christian Kist, Remon Hurrebrink, Jan Dekker, Ron Meulenkamp, Benito van de Pas en Wesley Harms aan het individuele knock-out toernooi. Christian Kist won vorig jaar zijn Winmau ticket tijdens de Spring Cup. Deze ticket bleek na de Lakeside kwalificatie het kaartje te worden naar de BDO wereldtitel.

Het Tilburgse talent Benito van de Pas is als beste speler na twee dagen als eerste geplaatst.

BDO wereldkampioen Christian Kist is onderuit gegaan tegen de Belg Geert de Vos. De Belg won met 4-3. De Vos won de Springcup eerder al in 2007 en Ronny Huybrechts won in 2010 de Springcup, het gastland was toen Hongarije.

Een heel kort format met twee mooie finales, België - Nederland bij de heren en Nederland - Nederland als damesfinale. De Belg Geert de Vos pakte zijn tweede Spring Cup-titel. Na 2007 gaat ook met 2-0 in sets de titel in 2012 naar België. Hiermee pakt Foxy ook direct een ticket voor de Winmau World Masters 2012. Benito van de Pas is de beste Nederlander geworden en kan terug kijken op een zeer succesvolle Springcup.

De damesfinale is een bijzondere. De mastercaller had blijkbaar moeite met de rekensommen wat Karin Krappen geen goed heeft gedaan. Aileen de Graaf was dodelijk op de dubbels. Slechts zes keer legde de Graaf aan op de buitenste ring welke 4 keer werd gevonden voor de titel. Karin Krappen is runner-up met een eindstand van 4-1 in het voordeel van Aileen de Graaf. Beide oranje leeuwen gooiden een wedstrijd op zeer hoog niveau.

Heren
Kwartfinales:
Ronny Huybrechts - Wesley Harms 4-2
Geert de Vos - Jan Dekker 4-3
Davyd Venken - Rick Hofstra 1-4
Benito van de Pas - Olaf Tupuschis 4-0

Halve finales:
Geert de Vos - Ronny Huybrechts - 2-0 sets (2-0; 2-1)
Rick Hofstra - Benito van de Pas 0-2 sets (0-2; 1-2)

Finale:
Geert de Vos - Benito van de Pas 2-0 sets

Dames:
Halve finales:
Karin Krappen - Floortje van Zanten 3-0
Aileen de Graaf - Sharon Prins 3-0

Finale
Karin Krappen - Aileen de Graaf 1-4
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws