Stephen Bunting en Aileen de Graaf winnen titels SunParks Masters WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Stephen Bunting en Aileen de Graaf winnen titels SunParks Masters

Stephen Bunting en Aileen de Graaf winnen titels SunParks Masters

De eerste editie van de SunParks Masters zijn gespeeld en kennen de winnaars Stephen Bunting en Aileen de Graaf. Jeffrey de Graaf moest het in de finale ontgelden tegen een sterk spelende 'Bullet' die voor een volle zaal ook een schitterende 167-finish wist te gooien. Aileen de Graaf wist in de finale aan het langste eind te trekken in een duel met landgenote Floortje van Zanten. De dames lieten het aankomen op een laatste en beslissende leg waarin het De Graaf was die de titel wist binnen te halen via dubbel 1. Naast het seniorentoernooi waarin Nederland sterk was vertegenwoordigd was het ook bij de jeugd oranje dat de klok sloeg.

De titel bij de junioren ging naar Jeffrey de Zwaan en bij de meisjes was het Marilou Daamen die namens oranje de hoofdprijs wist te pakken. De kleine Duitse Thorben Grone kon niet voorkomen dat met 5-0, en geen enkele verloren leg over het hele toernooi, de winst bij de junioren ging naar The Black Cobra. Melanie Fatels werd runner-up bij de meisjes na een 4-2 winst voor Daamen.

De titel van het gloednieuwe recreantentoernooi ging naar de Belgische Rudi Grieten die in de finale met 4-0 te sterk was voor de Nederlandse John de Vreede.

Bij de heren kwamen 540 spelers in actie en het damestoernooi kende 115 inschrijvingen. Bij de jeugd kwamen 30 jongens en 11 meisjes in actie en het recreantoernooi telde maar liefst 136 recreatieve deelnemers.

Voor een overzicht van de foto's van vandaag klik hier.

Dames finale: Aileen de Graaf - Floortje van Zanten 2-1
In een volledig oranje gekleurde dames finale komen beide dames niet in hun normale ritme. De eerste set laat Aileen de Graaf met 2-3 liggen. In de tweede set komt ze ook weer 0-1 achter maar na wat falende dubbels aan beide kanten weet ze 3 legs op rij te winnen en de tweede set te winnen waarmee Van Zanten en de Graaf weer van voor af aan kunnen beginnen. De beslissende set wordt door Aileen de Graaf begonnen met een maximale 180-score. Van Zanten weet echter via onder andere een 140-score als eerste een finish over te houden. Via dubbel 8 weet Van Zanten de leg die ze begonnen was ook te behouden. De Spakenburgse De Graaf weet echter haar leg te behouden waarmee alle kansen weer open liggen voor beide dames. Van Zanten weet haar eigen leg ook te behouden waarna de Graaf mag beginnen die deze leg moet behouden. Uiteindelijk komen de dames aan op een beslissende leg welke via dubbel 1 wordt gepakt door Aileen de Graaf.

Heren finale: Stephen Bunting - Jeffrey de Graaf 3-0
The Bullet, Stephen Bunting, begint de finale van 2012 en laat direct zien honger te hebben. Jeffrey de Graaf weet een formidabele tweede leg te gooien en met Bunting nog ruim boven de 200 pakt hij de leg. Met een 18-darter pakt de Engelsman zijn eigen leg waarna De Graaf weer met onder andere een 140 en een 180 score in 11 darts zijn leg weet te behouden. De mannen geven elkaar geen enkele ruimte en het aanwezige publiek word getrakteerd op een mooie finale. De Engelsman weet via een 15-darter de eerste set te pakken. De tweede set mag de Nederlander beginnen maar Bunting weet 167 te finishen voor een 12-darter. Ook de eigen leg gaat naar de Engelsman die een lager gemiddelde staat te spelen dan De Graaf maar wel op voorsprong komt. Met 3-0 gaat de tweede set ook naar The Bullet. In de derde set weet Jeffrey de Graaf direct Bunting te breaken met een 18-darter. Bunting gooit wederom een hele goede leg waarmee hij de break ongedaan maakt en weer op 1-1 komt. De Graaf krijgt kansen om opnieuw te breaken maar kan het niet afmaken. De titel gaat uiteindelijk naar Bunting die met 3-0 in sets de Nederlanders verslaat.

Alle podiumwedstrijden waren live te volgen via www.dartfreakz.nl/liveVoor alle uitslagen bij de heren klik hier.


Voor alle uitslagen bij de dames klik hier.


Voor alle uitslagen bij de jongens klik hier.


Voor alle uitslagen bij de meisjes klik hier.


Voor alle uitslagen bij de recreanten klik hier.
{/tabs}

.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws