Open Wales: Adams en Dobromyslova pakken titels, Sharon Prins L4 WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Open Wales: Adams en Dobromyslova pakken titels, Sharon Prins L4

Open Wales: Adams en Dobromyslova pakken titels, Sharon Prins L4

Het darts spektakel in Wales werd vandaag voortgezet met het Open Wales. Zaterdag werd Jan Dekker de winnaar van het Trophy. De Nederlander versloeg drievoudig Lakeside kampioen Martin Adams met 9-4. Vanavond om 21:00 uur gaan de kwartfinales van het Open Wales start, waarna de halve finales en finale worden afgewerkt. Er zijn geen Nederlandse heren bij de laatste acht van het Open Wales dat met 766 deelnemers begon vandaag. Wesley Harms, Yordi Meeuwisse en Rick Hofstra waren de beste Nederlanders met een plek bij de laatste 16. Harms verloor met 2-4 van Martin Adams, Hofstra verloor nipt (4-3) van Steve Alker en Meeuwisse gooide Ross Montgomery met 4-0 naar huis bij de laatste 32 en verloor met 4-1 van Martin Phillips bij de laatste 16. Bij de dames verloor de Brabantse Anneke Kuijten nipt (3-2) van the Golden Girl Gulliver. Sharon Prins wist wel te winnen van rachel Brooks en verloor de halve finale van Anastasia Dobromyslova.

De Russische Anastasia Dobromyslova en de Engelse Martin Adams hebben het Welsh Open gewonnen. Adams versloeg Gary Robson en Dobromyslova rekende af met Deta Hedman.

De kwartfinales heren
James Wilson v Gary Robson 3-4
Wilson komt 3-0 achter tegen Robson die super staat te spelen. De Zuiderduin Masters kampioen Wilson komt terug naar 3-2 en weet met een 10- darter zelfs 3-3 te maken. Een 155 finish word op dubbel 19 gemist door Big Robbo maar weet in de herkansing alsnog de dubbel te vinden voor een plaats in de halve finale.

John Walton v Martin Phillips 2-4
Jan Dekker won gisteren in Wales, vandaag verloor Dekker met 4-2 van Walton bij de laatste 32. John Walton verdween langzaam uit de schijnwerkers, de wereldkampioen uit 2001 heeft zijn vorm weer gevonden en komt tegen Phillips 2-0 voor. De Welshman vecht zich terug naar 2-2 en komt zelfs 2-3 voor als Walton de dubbel maar niet gevonden krijgt. Ook in de zesde leg weet John Walton de buitenste ring niet te vinden waardoor Phillips na een 2-0 achterstand in de finale staat met een 2-4 overwinning.

Martin Adams v Steve Alker 4-2
In 1998 won Steve Alker het Welsh Open door in de finale af te rekenen met Colin Monk. Alker weet de eerste leg te pakken waarna Adams met een 116 finish 1-1 maakt. Ook de volgende twee legs gaan met de darts mee. Wolfie Adams pakt vervolgens twee legs op rij waardoor hij in de halve finale staat.

Martin Atkins v Scott Waites 0-4
Met een 110 finish zet Waites meteen de toon, de verrassing van het Open Wales Martin Atkins met als bijnaam The Other Martin Atkins weet in deze finale echter geen leg te pakken. Met 4-0 staat Waites die geen super kwartfinale heeft gespeeld in de halve finale.

Halve finales:
Gary Robson - Martin Phillips 5-3
Robson gaat goed van start en loopt met ruim 100 gemiddeld naar een 3-0 voorsprong. Phillips maakt met een 110 finish 3-1 waarna Robson zijn eigen leg weet te behouden en 4-1 voor komt. De eerste halve finale word onderbroken na wat onduidelijkheid over de scores, uiteindelijk word besloten de leg over te doen.. Even lijkt het erop dat Robson hierdoor uit zijn spel is gebracht maar big Robbo laat zich niet zomaar uit het veld slaan. Met 5-3 is hij de eerste finalist van het Welsh Open 2014.

Martin Adams - Scott Waites 5-4
Wolfie pakt de openingsleg waarna in de tweede leg Waites twee pijlen mist op dubbel achttien als Adams vanaf 100 de single vijf gooit maar zich heel goed hersteld door 95 te finishen op dubbel negentien. Drievoudig wereldkampioen Adams pakt twee legs op rij om 3-1 voor te komen in een wedstrijd waarin beide niet goed staan te spelen zou deze break voorsprong genoeg kunnen zijn. Waites pakt zijn eigen leg waarna hij de achtste leg weet terug te breaken, Adams bijzonder sterk op de dubbels laat het in leg acht liggen. In de beslissende leg mag Scotty2Hotty beginnen. Het is toch de ervaren Adams die met een 13- darter de wedstrijd wint voor een plek in de finale.

Finale:
Gary Robson (27.64) - Martin Adams (28.36) 2-6
Het was een periode rustig rond Robson, tijdens de Zuiderduin Masters 2013 wist hij weer een kwartfinale plaats te halen. Ook recent in Duitsland wist hij tijdens de Muensterland Classic en het German Open de kwartfinale te bereiken. Nu sinds lange tijd weer een finale, de hele dag staat Big Robbo goed te gooien in deze finale is het beduidend minder. Ook Adams laat zeker niet zijn beste spel zien, met een 3-1 achterstand weet Robson dubbel een te vinden om in de wedstrijd te blijven en 3-2 te maken. Na veel geknoei weet Wolfie alsnog dubbel een te vinden voor 4-2. Adams weet in leg zeven en break te zetten voro 5-2 en meteen met een maximale 180 score te openen. Wolfie mist een 12 darter voor de wedstrijd maar dart veertien vind alsnog dubbel zestien voor de titel en 5000 pond.

Kwartfinales dames:
Deta Hedman - Zoe Jones 3-1
Trina Gulliver - Anneke Kuijten 3-2
Rachel Brooks - Sharon Prins 1-3
Julie Gore - Anastasia Dobromyslova 1-3

Halve finales:
Deta Hedman - Trina Gulliver 4-0
Sharon Prins - Anastasia Dobromyslova 2-4

Finale:
Deta Hedman (24.68)- Anastasia Dobromyslova (26.75) 2-5
De eerste vier legs blijven bij de dame die de leg begon, in de vijfde leg weet Dobromyslova via een 108 finish de break te zetten. De Russin pakt ook leg zes waarna ze met een 51 finish in 17- darts de titel weet te pakken. The Darkdestroyer miste te vaak de grote getallen deze finale waardoor ze niet kon aanhaken.

Hier zijn de overige resultaten te zien.


0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws