BDO World Trophy: Hoog niveau bij de dames, Veenstra door het oog van de naald terwijl Harms net mis grijpt algemeen nieuws
algemeen nieuws

BDO World Trophy: Hoog niveau bij de dames, Veenstra door het oog van de naald terwijl Harms net mis grijpt

BDO World Trophy: Hoog niveau bij de dames, Veenstra door het oog van de naald terwijl Harms net mis grijpt

De BDO World Trophy komt vandaag tot een conclusie in Blackburn. Met nog twee Nederlanders bij de heren in de strijd en nog één Nederlandse dame die voor de titel een poging tot de titel gaat gooien, hebben we vandaag een fantastische finaledag in het vooruitzicht.

In de damestoernooi zal als eerst Lorraine Winstanley in actie komen. Zij neemt het op tegen Laura Turner. Daarna volgen Lisa Ashton en Casey Gallagher. Na twee heren wedstrijden zullen de kwartfinales van de dames afgemaakt worden met Maria O'Brien vs Anastasia Dobromyslova en Mikuru Suzuki tegen onze eigen Aileen de Graaf.

Ook bij het herentoernooi zullen in deze middagsessie de kwartfinale wedstrijden worden gespeeld. Hier zal Wesley Harms als eerst aantreden tegen Mark McGrath. Vervolgens zal de Amerikaan Joe Chaney tegen Jim Williams gaan spelen voor een halve finale. Later op de middag speelt Roger Janssen, onze zuiderbuur, tegen de Pool Sebastian Steyer en de winnaar van die wedstrijd mag het gaan opnemen vanavond tegen Richard Veenstra of Daniel Day.

Livestream
Het toernooi wordt in Nederland door Eurosport uitgezonden op internet via Eurosport Player waarvoor een abonnement is vereist. Naar verwachting zal het toernooi ook te volgen zijn via één van de livestreams van Eurosport 2 UK op deze pagina.

Hieronder kunt u de wedstrijden echter ook live volgen met live updates:

Lorraine Winstanley (75,15) 4 - 0 Laura Turner (71,31)

Turner mocht deze eerste partij van de sessie beginnen, maar ze miste een aantal dubbels om haar eigen leg te houden. Daardoor kon Winstanley toch nog de break plaatsen in de eerste leg. Via dubbel 10 vergrootte ze haar voorsprong vervolgens naar 2-0. Met een mooie 92-finish via de bullseye wist Lorraine Winstanley zelfs al op 3-0 te komen. Winstanley wist de partij in de vierde leg al naar haar toe te trekken door dubbel 10 te vinden.

Lisa Ashton (86,94) 4 - 2 Casey Gallagher (75,12)

Ashton mocht de tweede kwartfinale beginnen. In de eerste leg wist Gallagher echter de leg af te snoepen via tweemaal dubbel 8. Daarentegen was het wel Lisa Ashton die via dubbel 5 de re-break pakte. Met een 15-darter op dubbel 9 wist de viervoudig Wereldkampioen de voorsprong te pakken; 2-1. Met een 14-darter wist The Lancashire Rose al op matchpoint te komen en mocht ook nog eens zelf beginnen aan de leg die haar de winst kon opleveren. Gallagher miste een kans voor de winst, maar Ashton profiteerde niet. Casey Gallagher wist in de herkansing wel de 3-2 te maken. Maar in de zesde leg was het dan wel gedaan en wist Ashton de winst te pakken met 4-2 via dubbel 6.

Wesley Harms (88,10) 5 - 6 Mark McGrath (90,33)

De eerste herenwedstrijd van de finaledag mocht worden begonnen door Wesley Harms en via een 52-finish in de eerste leg wist hij de eerste leg te houden. In de tweede leg deed Mark McGrath hetzelfde en gooide een 120-finish voor de 1-1. Vervolgens wist Sparky 78 uit te gooien via dubbel 12, waarna McGrath dubbel 10 gooide voor de 2-2 gelijke stand. Ook de vijfde leg ging met de darts mee en zo kwam de man uit Alkmaar 3-2 voor door in de herkansing van een 142-finish de dubbel 11 wel te gooien. McGrath bezweek om een leg later weer gelijk te maken en miste veel dubbels. Harms pakte de break, maar wist die vervolgens niet te verzilveren. McGrath kwam namelijk via dubbel 18 terug en de achtste leg ging via een 12-darter ook naar The Cowboy. Het was echter wel Harms die als eerst op matchpoint kwam via dubbel 6. McGrath wist wederom weerstand te bieden en wist 66 uit te gooien om een beslissende leg af te dwingen. In deze beslissende leg miste Harms een matchdart op tops en McGrath gooide diezelfde tops wel en pakte daarmee de 6-5 winst.

Joe Chaney (86,93) 5 - 6 Jim Williams (90,95)

Jim Williams had het voordeel om de wedstrijd te mogen beginnen. Via een 79-finish via dubbel 20 wisdt de Welshman in 14-darts de 1-0 op het bord te zetten. Ook de tweede leg ging naar de Champion of Champions Champion via dubbel 2. In 16-darts wist Williams de voorsprong nog groter te maken door dubbel 16 te gooien. In de vierde leg kwam Joe Chnaye dan op het scorebord door onder druk dubbel 20 te gooien. Chaney miste een dart op dubbel 18 voor de re-break, waarna Williams de voorsprong groot hield via dubbel 8; 4-1. Chaney hield zijn eigen leg voor de 4-2 wel via dubbel 9 in 16 darts, waardoor hij nog steeds volop kansen had in deze partij. The Quif miste een 133-finish, maar doordat De Amerikaan 63 niet uitgooide kwam de Welshman terug en maakte 5-2. Via tops wist Joe Chaney de stand tot 5-3 te brengen en doordat Williams een matchdart miste in de negende leg wist Chaney een re-break te pakken om daarmee op 5-4 te komen. Via een 81-finish was het Joe Chaney die een beslissende leg wist af te dwingen. Met een 120-finish was het echter wel Jim Williams die in de laatste leg aan het langste eind trok en de halve finale daarmee bereikte.

Maria O'Brien (72,56) 1 - 4 Anastasia Dobromyslova (88,13)

De Engelse dame mocht de partij beginnen tegen Dobromyslova. In 20-darts was het echter wel de Russische dame die direct een break plaatste in de eerste leg. Vervolgens wist O'Brien wel direct de break terug te pakken via dubbel 4. In 16 darts pakte Dobromyslova de voorsprong weervia tops. Diezelfde dubbel gooide ze een leg later ook weer voor een 60-finish. In de vijfde leg wist Anastasia Dobromyslova de winst te pakken via een 14-darter op tops, waarmee ze een halve finale bereikte.

Mikuru Suzuki (71,95) 2 - 4 Aileen de Graaf (78,87)

Onze Nederlandse dame mocht de partij tegen de Wereldkampioen beginnen, maar kreeg in de eerste leg direct een 126-finish om de oren op de bullseye van Suzuki. Vervolgens hield de Japanse haar eigen leg via een 81-finish op dubbel 12 en kwam op 2-0. Maar De Graaf wist niet op te geven en kwam terug tot 2-1. De Graaf wist de re-break te pakken via een 127-finish op dubbel 8. Na vele missers in de vijfde leg wist De Graaf alsnog de voorsprong te pakken en datzelfde geval deed zich voor in de zesde leg, maar De Graaf wist de winst echter wel te pakken via dubbel 2 en daarmee bereikte ze de halve finale.

Roger Janssen (77,49) 4 - 6 Sebastian Steyer (78,27)

Janssen had de bull gewonnen en mocht de partij dus beginnen, maar via een goede leg van Steyer kreeg hij een betere kans voor de eerste leg . Echter mistten beide heren wat dubbels en was het uiteindelijk The Dream die op 1-0 kwam. Janssen was nog niet lekker op dreef, waar de Pool van kon profiteren en deed dat wederom via dubbel 1. In de derde leg kwam Gizmo dan wel op het scorebord door dubbel 16 te gooien. In de vierde leg miste Janssen een breakkans, maar die werd hem niet fataal en kreeg nog een kans voor de dubbel 8 die hem de 2-2 opleverde. Steyer miste een kans op de bullseye, waardoor Janssen tops gooide voor zijn eerste voorsprong. Via een goede 91-finish in slechts twee darts vocht Steyer zich terug in de wedstrijd en stopte daarmee het momentum van de Belg. Gizmo bleef problemen hebben met zijn dubbels, maar kwam er wederom mee weg en kwam toch weer voor. De stand werd wel weer gelijk getrokken via een 64-finish in 15 darts. The Dream wist via een break matchpoint te komen via een 72-finish op dubbel 16 en dus hij hij de Belg onder volledige druk. Sebastian Steyer miste een matchdart vanaf 142, maar doordat Janssen tops miste voor de 5-5 kreeg hij nog een kans. Dit ging een aantal keren heen en weer en uiteindelijk was het Steyer die de winst met 6-4 pakte.

Richard Veenstra (84,81) 6 - 5 Daniel Day (80,97)

Richard Veenstra mocht deze laatste kwartfinale wedstrijd van de World Trophy aftrappen tegen Daniel Day, maar het was echter Day die beter was begonnen. Veenstra ging namelijk gewaagd niet voor de 164-finish, waarna Day een 156-finish gooide voor een directe break. Day kwam vervolgens op 2-0 door zijn eigen leg te houden. Day ging goed door en brak nogmaals via dubbel 10 naar 3-0. Met zijn laatste dart in zijn hand wist de Engelsman ook nog eens op 4-0 te komen. Maar Veenstra gaf uiteraard niet op en kwam uitstekend terug. Voor de 4-1 wist hij dubbel 5 te gooien en hij kwam nog dichter bij Day, want hij kwam terug tot 4-2 en 4-3. Hij trok de stand zelfs nog weer gelijk en zo kreeg de man uit Ossenzijl weer geloof voor de winst. Met onder andere een 144-finish wist hij nog een elfde en beslissende leg af te dwingen, waarin beide heren matchdarts misten. Het was uiteindelijk de nummer één geplaatste Veenstra die ondanks een 4-0 achterstand toch nog aan het langste eind trok via dubbel 16.

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws