NDB stelt John Lokken aan als interim-bondscoach herenselectie Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

NDB stelt John Lokken aan als interim-bondscoach herenselectie

NDB stelt John Lokken aan als interim-bondscoach herenselectie

Deze week heeft de NDB John Lokken aangesteld als interim-bondscoach voor het herenteam. Dit betekent dat John tot minimaal het najaar het herenteam zal begeleiden tijdens de Six Nations Cup in Ierland (24-26 juni) en WDF Europe Cup (20-24 september) in ons eigen land.

Na het vertrek van bondscoach Hans Senders besloot de NDB als overgangsfase eerst op zoek te gaan naar een tijdelijke oplossing. Dit is nu met de komst van John Lokken dus gelukt. Op korte termijn zal de vacature voor vaste aanstelling van de bondscoach heren opengesteld gaan worden en start het wervingsproces. Na bovengenoemde evenementen zal de NDB op basis van de aanmeldingen een selectie gaan maken. Hierbij is het uiteraard mogelijk dat John als interim-bondscoach tevens solliciteert. De NDB hoopt in het najaar een (vaste) bondscoach heren aan te kunnen stellen.

John Lokken (32) is een bekend gezicht binnen de dartssport. Hij heeft zelf actief gedart, heeft dartteams begeleid en is al jaren aanwezig bij landelijke en internationale toernooien. Zo heeft hij een uitgebreid netwerk opgebouwd en kent hij diverse topspelers persoonlijk. Het begeleiden van darters is volgens John zijn passie en hij ziet het interim-bondscoachschap als prachtige uitdaging en nieuwe stap in zijn carrière binnen onze sport. De NDB heeft na een goed en uitgebreid gesprek besloten John aan te stellen en kijkt met veel vertrouwen uit naar de aankomende evenementen.

De bondscoach heren maakt onderdeel uit van de Technische Staf, bestaande uit alle bondscoaches, bestuurslid Breedtesport, bestuurslid Topsport (vacant) en de coördinator Technische Zaken (kantoor). De staf vergadert samen onder andere over het beleid, samenstelling van de teams en afvaardiging naar de topsport evenementen. Het bondskantoor organiseert en faciliteert alle praktische zaken.

Bron: www.ndbdarts.nl.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws