Voetballers die ook een aardig pijltje kunnen gooien Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Voetballers die ook een aardig pijltje kunnen gooien

Voetballers die ook een aardig pijltje kunnen gooien

We weten van sommige voetballers dat ze naast voetbal, ook aardig kunnen darten. Ze spelen het vaak thuis, met wat vrienden in het café of met teamgenoten op de voetbalclub.

Onder meer Robin van Persie en Rafael van der Vaart zijn Nederlandse spelers die nog weleens een pijltje willen gooien en dit na hun carrière ook oppakten, de ene wat serieuzer dan de ander. Ook de dartbond PDC doet eraan mee en liet afgelopen mei zelfs enkele Engelse internationals meedoen aan een ‘home’ toernooi.

Nederlandse voetballers die darten

Eén van de Nederlandse voetballers die graag darts speelt is Rafael van der Vaart. Hij wordt op de Engelse Wikipedia zelfs professioneel darter genoemd. Van der Vaart voetbalde tijdens zijn actieve carrière bij onder meer Ajax, Hamburger SV, Real Madrid en Tottenham Hotspur. Tegenwoordig woont hij in Denemarken, waar zijn vrouw Estevana Polman handbal speelt.

In 2019 schreef Van der Vaart zich in bij de BDO, de Britse dart organisatie, en deed hij mee aan de Denmark open darts, samen met zijn broer Fernando. Wonder boven wonder wist Van der Vaart de eerste ronde te overleven. Hij versloeg daarin de Deen Thomas Andersen met 4-2. In de tweede ronde delfde hij echter het onderspit tegen een andere Deen, Mogens Christensen. Hij verloor kansloos met 4-0 van de Deense darter.

Barney Dome met Van der Vaart en Van Persie

Niet alleen van der Vaart gooit na zijn voetballoopbaan graag een pijltje, ook Robin van Persie kan er wat van. Dat bleek afgelopen februari nog, toen Van Persie in een duo met niemand minder dan Raymond van Barneveld het afscheidstoernooi van diezelfde ‘Barney’ won.

Tijdens dit afscheidstoernooi werden, naast van der Vaart en van Persie, meer bekende Nederlanders aan een (voormalig) professionele darter gekoppeld. Zo speelde ook Rico Verhoeven mee en waren darters als Phil Taylor, Wayne Mardle, Martin Adams, Richie Burnett en Bobby George van de partij.

Zoals het hoorde won Van Barneveld dus zijn eigen toernooi, samen met Robin van Persie. Zij waren in de finale te sterk voor Ritchie Burnett en Rico Verhoeven. Van der Vaart haalde de finale niet, hij vormde een duo met Wayne Mardle.

Overigens is het darten Robin van Persie niet vreemd. Toen hij nog als voetballer actief was, ging hij al regelmatig als supporter kijken bij grote darttoernooien. Zo blijkt ook uit onderstaande video, waar ‘the flying Dutchman’ Michael van Gerwen komt aanmoedigen in de O2 Arena in Londen.

INSERT VIDEO

Darters uit de Engelse Premier League

De PDC, de tegenhanger van de inmiddels failliete BDO, bedacht tijdens Corona-tijd een leuk initiatief om wat extra aandacht te vragen voor de NHS, de hulpdienst van Engeland. Op zondag 10 mei van dit jaar streden vier voetballers, onder meer uit de Engelse Premier League, tegen elkaar in de strijd om de dagzege tijdens de PDC home tour.

Voetballers die ook een aardig pijltje kunnen gooien

De dartsbond nodigde vier spelers uit die deel mochten nemen. De minst bekende van de vier spelers waren Charlie Austin, spelend voor West Bromwich Albion, en Paul Gallagher van Preston North End. Het was de PDC echter ook gelukt om twee grotere namen aan zich te binden. Niemand minder dan Engels international Declan Rice van West Ham United was namelijk van de partij en ook James Maddison deed mee aan het toernooi. De speler, die normaal met zijn club Leicester City strijdt in voor de titel in de Premier League, werd door de PDC gestrikt voor het home-toernooi.

De wedstrijden werden uitgezonden op het Youtube-kanaal van de PDC en fans konden geld doneren aan de NHS. De overwinning tijdens de dartsavond in mei ging overigens naar Paul Gallagher, die James Maddison, Declan Rice en Charlie Austin over, in totaal, zes duels wist te verslaan.

INSERT VIDEO

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws