Home Nederland Hoofdnieuws Voorbeschouwing Landelijke Competitie heren, dames en jeugd

Voorbeschouwing Landelijke Competitie heren, dames en jeugd

Deze week komen zowel de senioren als de jeugd in actie. Voor de senioren is het de zesde speelronde en de jeugd begint aan de vierde speelweek. De Nederlandse Darts Bond blikt vooruit:

Heren
Twee wedstrijden in poule A deze week. VDO staat tweede en heeft tot nu toe elke wedstrijd gewonnen. Dat willen ze ook deze week doen bij de nummer vier SDC. DVS heeft ook alles gewonnen en door een beter legsaldo staan zij nu op nummer één. Zij gaan deze week het duel aan met DONHN die opzoek zijn naar de tweede winstpartij. In poule B staat er één wedstrijd op het programma, nummer drie RDB tegen nummer vier DOGD. Beide teams hebben nog maar één wedstrijd verloren en willen dit graag zo houden. DORA en DSWN nemen het tegen elkaar op in poule C. DORA wil na de winst van vorige week punten blijven halen om aansluiting te vinden bij koploper BDC. DSWN moet strijden voor het eerste overwinningspunt. BDC voert de ranglijst aan en speelt deze week tegen FDB. De mannen uit Friesland willen het verlies van vorige week goed maken.

Dames
In poule A gaat de eerste wedstrijd tussen nummer zes SDC en VDO. Na de winst van vorige week heeft VDO de koppositie overgenomen en zal deze willen vasthouden. SDC moet winnen om nog zicht te houden op plek vijf. DONHN heeft vorige week het eerste verlies geleden en wil zich herpakken tegen de nummer zeven DVS. DVK en FDB staan exact gelijk en gaan deze week het duel aan. De top drie van poule B hebben allemaal evenveel punten. Deze week ziet RDB zijn kans om weg te lopen aangezien DBBR en DBMN vrij zijn. RDB speelt tegen DOGD die nog geen wedstrijd heeft gewonnen. De dames van DVO ontvangen de dames van DSWN.

Jeugd
Bij de jeugd in poule A worden twee partijen gespeeld. De nummers twee en drie zullen deze week het duel aan gaan. RDB en KDO hebben evenveel punten en gaan de strijd aan om de tweede plek. DBMN staat op de eerste positie en gaat deze verdedigen tegen de nummer zes DBA. Laatstgenoemde moet vechten voor het eerste overwinningspunt. In poule B hebben de nummers één en twee alles nog gewonnen en gaan deze week tegen elkaar spelen. DSWN ontvangt DBBR. DONHN/DVK en RDO gaan het duel aan om niet op de laatste plek te staan na deze speelronde.

Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar dit artikel op de website van de Nederlandse Darts Bond.