Waarom darten voor veel mensen zo toegankelijk is Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Waarom darten voor veel mensen zo toegankelijk is

Waarom darten voor veel mensen zo toegankelijk is

Als we gaan kijken naar het spelbeeld van darts dan klopt het dat professionele darters misschien niet zoveel fysiek hoeven te doen als spelers bij andere sporten, maar dat betekent ook dat het een sport is die veel toegankelijker is voor veel mensen.

Voor de meeste mensen zal darts geen sport worden waar ze daadwerkelijk hun geld mee gaan verdienen. Net als bij vele andere sporten is maar een klein percentage goed genoeg om geld op een bepaalde manier te verdienen. Sommige van ons hebben misschien meer geluk (en kans tot slagen!) bij het spelen van roulette online dan om serieus geld te gaan verdienen met darten. Maar toch, er zijn uitzonderingen.

Als we heel simpel willen denken dan heb je maar een aantal dingen nodig om te kunnen darten. Dat zijn dit geval: Een goed dartboard Een aantal goede dartpijltjes (minimaal 3 per speler) Een plekje waar je kunt oefenen (genoeg belichting is zeer belangrijk) (bijvoorbeeld door de WDF)

Waarom darten voor veel mensen zo toegankelijk is

Je hebt niet meer nodig dan dit! Daarnaast hoef je zelfs geen mensen om hulp te vragen, want vandaag de dag is het gemakkelijker dan ooit om interessante informatie online te vinden. Kijk bijvoorbeeld naar een paar YouTube filmpjes en je zult snel meer informatie hebben over hoe darten precies gaat en hoe je eventueel beter kan worden.

Wil je bijvoorbeeld gaan oefenen? Dan heeft de Nederlandse Darts Bond een aantal leuke oefenvormen opgeschreven zodat je ook kunt oefenen als je verder niemand om je heen hebt die het leuk vindt om een keer darts te spelen.

Hoe kun je beter worden?

DartspelerBeter leren darten betekent gewoon dat je moet gaan oefenen, veel moet gaan oefenen en uiteindelijk nog meer moet oefenen. Er bestaan geen geheime trucjes die je gelijk een goede speler gaan maken en ook geen manieren om je ineens veel beter te maken. Er zijn geen speciale accessoires waar je op zou kunnen vertrouwen om ineens veel beter te gaan presteren. Maar als jij jouw spelniveau wilt gaan verhogen dan heb je die mogelijkheid met darts veel meer dan bijvoorbeeld met andere sporten.

Vergelijk oefenen met darts maar eens met oefenen met voetbal. Of misschien zelf met een andere, minder actieve sport zoals schaken. Om goed te voetballen moet je niet alleen de bal goed kunnen raken, maar je moet ook een bepaalde vorm van spelinzicht hebben. Je moet beter leren voetballen en weten waar jouw medespelers zijn en waarop je kunt anticiperen. Dat hoeft bij darts totaal niet.

Daarnaast kun je bij schaken misschien wel tegen een computer spelen, maar uiteindelijk simuleert dat alleen de manier waarop je aan het spelen bent. Het gaat nooit de directe ervaring van een echte speler vervangen.

De populariteit van darts blijft maar groeien

Uiteindelijk is niet heel erg belangrijk of je uiteindelijk echt dromen hebt van een professionele dart carrière of dat je misschien gewoon een paar keer per week leuk wilt kunnen darten – het feit is dat je met darten kunt beginnen zonder dat je hiervoor veel geld hoeft te investeren. Een sport die toegankelijk is voor bijna iedereen, dan is het toch niet vreemd de dartsport toch populairder aan het worden is?

Als je echt een professioneel darter wilt gaan worden zul je uiteindelijk niet alleen kunnen volstaan door ergens op een achterkamertje te spelen. Maar als je iemand bent die gewoon beter wilt leren darten of iemand die zelfs gewoon iedereen in de kroeg wil kunnen verslaan, dan heb je met darts wel de beste mogelijk om het zelf op te pakken en ontwikkelen.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws