WMP Dag 2: West laat Gurney door oog van de naald kruipen Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

WMP Dag 2: West laat Gurney door oog van de naald kruipen

WMP Dag 2: West laat Gurney door oog van de naald kruipen

Gisteravond werd de eerste dag van de World Matchplay 2018 spectaculair geopend met bijvoorbeeld de uitschakeling van Michael van Gerwen. Vandaag staan er twee sessies op het programma met te beginnen de middagsessie.

De eerste partij van de middagsessie ging tussen de geplaatste Darren Webster en Steve Lennon. Webster ging flistend van start en kwam al snel 3-0 voor, waarin nog een leg waar hij maar liefst vijf poerfecte pijlen had. Hij zag Lennon tevens wel weer een keer terug breaken en de eigen leg houden. Na de pauze gingen alle vijf legs met de darts mee en zo stond het dus 6-4 voor Webster na de eerste tien legs van de partij. Vervolgens gingen beide heren op dezelfde manier verder; eigen legs winnen. Toen het 8-6 stond en Lennon er met eigen legwinst 8-7 van kon maken, miste Lennon plotseling voor het eerst in de partij veel dubbels waardoor Webster zijn kans zag en pakte. De zestiende leg ging ook naar Webster met een 80-finish, waardoor Webster de winst pakte met 10-6.

Vervolgens kwamen Ian White en Max Hopp aan de oche. Beide heren begonnen in de eerste leg erg stroef, want de eerste leg werd nooit binnengehaald. Uiteindelijk werd die leg gewonnen door White. De andere vier legs van de eerste sessie gingen ook met de darts mee en zo ging White met een 3-2 voorsprong de onderbreking in. Na de pauze was het Hopp die als eerst een breakkans kreeg en die pakte de Duitser ook. Maar White herpakte zich goed en won drie legs op een rij, waarmee hij de tweede pauze in ging met een 6-4 voorsprong. Na de pauze begon White erg sterk met tweemaal legwinst, waarin een 154-finish. Hopp vocht zich prima terug en kwam terug naar 8-6, maar White wist zich na zestien legs wel op matchpoint te zetten. Hopp maakte er nog wel 9-7 van, maar White maakte het daarna wel af.

Als derde mochten Gerwyn Price en Joe Cullen het podium in het snikhete Blackpool betreden voor een plek in ronde twee. Price, die niet goed speelde en nog last had van zijn achillespees, had niks in te brengen tegen Joe Cullen die de eerste sessie al flitsend begon. The Rockstar stond na de eerste vijf legs met maar liefst 5-0 al voor. Na de pauze ging Cullen lekker door en kwam al snel op 6-0. Toen leek het er in de zevende leg op dat Price op het scorebord zou komen, maar Cullen stak daar een stokje voor met een prachtige 170-finish. Daarna pakte Price alsnog zijn legje en ging de tweede onderbreking in met een 8-2 achterstand. Na die tweede pauze wist Price nog één leg te winnen en gtoen had Cullen het wel bekeken en maakte het af met 10-3.

De laatste partij van de middagsessie ging tussen Daryl Gurney en Steve West. De eerste vijf legs gingen allemaal met de darts mee en vier van de vijf legs werden uitgegooid via dubbel 20, waardoor Steve West de pauze met een 3-2 voorsprong in ging. In het begin van de tweede sessie van vijf legs gingen er legs met de darts mee, maar toen wist West voor het eerst in de partij de break te plaatsen. Gurney bleef rustig en brak even later direct terug, waardoor het na tien legs weer gelijk stond. Na de tweede pauze leek het dat we een verlening in zouden gaan, maar net voor het einde brak West waardoor hij de beste papieren had voor de volgende ronde. Maar hij miste in totaal wel 12 matchdarts, waardoor Gurney steeds weer in de partij kon blijven hij brak zelfs terug, waardoor de verlening er alsnog kwam. In die verlening leek het erop dat West er alsnog met de winst vandoor zou gaan, maar Gurney redde zichzelf steeds met de laatste pijl in de hand. Hij kwam zelfs op matchpoint en West leek geknakt en Gurney maakte het vervolgens af via dubbel 16.

Alle wedstrijd van de middagsessie kunt u live volgen via de livestream van rtl7darts.nl en natuurlijk hier bij dartfreakz.nl.

Darren Webster (91,95) 10 - 6 Steve Lennon (91,00)

De Ier had de bull gewonnen, voorafgaand de partij, en mocht de partij dus beginnen. Webster, die meteen in zijn eerste beurt meteen een maximale 180-score gooide, wist direct de eerste leg af te pakken van Lennon via dubbel 4. Na vijf perfecte pijlen van Darren Webster kon hij het niet perfect hervatten maar had wel een ruime voorsprong opgebouwd en gooide de leg uit via dubbel 16. Via een 76-finish in twee pijlen wist Webster direct de tweede break te pakken. Mede doordat Webster drie pijlen op tops miste, kon Lennon er 3-1 van maken en deed dat ook via dubbel 20. De vijfde leg, de laatste leg voor de onderbreking, ging met de darts mee en zo kwam Lennon terug tot 3-2 via dubbel 10.

Webster kwam goed uit de pauze en hield zijn eigen leg via dubbel 10 voor een 4-2 voorsprong. Lennon herpakte zich goed en hield ook zijn eigen leg via een 42-finish. Via dubbel 12 wist Webster er 5-3, in zijn voordeel, van te maken. Via dubbel 10 ging er wederom een leg met de darts mee en zo werd het dus 5-4. Doordat Webster met zijn laatste pijl tops gooide ging hij met een 6-4 voorsprong de tweede pauze in.

Ook de zevende leg op rij ging met de darts mee, want Lennon kwam de pauze goed uit met een 63-finish. Webster wist niet de Shanghai 20 uit te gooien, maar mocht in de herkansing terugkomen voor tops en gooide die direct! Via een 124-finish van Lennon bleef Lennon nog steeds op de hielen van Webster zitten. Webster pakte meteen weer zijn eigen leg en kwam daarmee op 8-6. Voor het eerst in de partij miste Lennon maar liefst zes pijlen op de dubbel en verloor daarmee zijn eigen leg en Webster kwam daarmee op 9-6. Met een 80-finish wist Webster de partij in het slot te gooien en te winnen met 10-6.

Ian White (92,58) 10 - 7 Max Hopp (90,51)

De Engelsman mocht de tweede partij van de sessie beginnen. White en Hopp beginnen erg rommelig met dubbels missen en zich 'dood' gooien. Maar uiteindelijk wist Ian White zijn eigen leg wel te houden via dubbel 2. Ondanks dat White een pijl op de dubbel kreeg in de leg van Hopp, wist Hopp via dubbel 10 er 1-1 van te maken. De derde leg ging ook met de darts mee en zo kwam Diamond White op 2-1 via dubbel 8. Doordat Hopp direct de dubbel vond kwam hij weer op gelijke hoogte; 2-2. White wist met zijn derde pijl dubbel 20 te gooien voor de 3-2 voorsprong en ging dus met het voordeel de pauze in.

Via dubbel 8 die hij met zijn laatste pijl uitgooide wist Hopp er voor de derde keer een gelijke stand van te maken. Doordat White twee pijlen miste om zijn eigen leg te houden, kon Hopp instappen en deed dat via een 64-finish waardoor de eerste break van de partij een feit was. Hopp miste een 112-finish om zijn eigen leg te houden, waarna White 78 uitgooide en daarmee de break ongedaan maakte. Hopp miste wederom een finish van boven de 100, dit maal 142 op dubbel 11, en dat werd opnieuw afgestraft door White. Doordat Hopp 80 niet uitkreeg, kon White de leg afpakken en deed dat en daardoor werd het 6-4.

Na de tweede pauze was het White die meteen goed van start ging met onder andere een 109-finish via tops. In de twaalfde leg wist Ian White een break te plaatsen met een finish van maar liefst 154 op dubbel 17, wat met een grote klap in het gezicht van Hopp kwam. Het stond nu 8-4 voor White, maar Hopp bleef ervoor vechten en brak direct terug naar 8-5 waardoor het nog land niet gedaan was. Doordat Hopp 80 uitgooide via dubbel 10, werd het echt nog een spannende partij want van 8-4 is het naar 8-6 gegaan. White gooide dubbel 3 uit en daarmee kwam hij al op matchpoint met een voorsprong van drie legs verschil. White miste in de zestiende leg twee matchdarts, waar Hopp van kon profiteren met een 48-finish. In de 17e leg kon Hopp niet genoeg druk zetten op White waardoor hij tijd genoeg kreeg om de winst te verzekeren. White miste nog wel een aantal pijlen op dubbel, maar gooide uiteindelijk de dubbel 8 wel voor de 10-7 winst.

Gerwyn Price (90,23) 3 - 10 Joe Cullen (91,39)

Het was Joe Cullen die de partij mocht beginnen en gooide 52 uit in de eerste leg. Doordat Price drie pijlen op dubbel 20 miste, kreeg The Rockstar een kans op 92 voor de break en die kans pakte hij met beide handen aan en gooide die 92 met slechts twee darts uit. Doordat Cullen ook in de derde leg super sterk gooide kon hij er meteen al 3-0 van maken en deed dat ook via dubbel 4. Price wist zijn eigen leg wederom niet te houden en Cullen pakte opnieuw zijn kans om 4-0 te maken. Cullen wist ook de vijfde leg van de partij te winnen waardoor hij met een voorsprong van maar liefst 5-0 de eerste pauze in ging.

Na de onderbreking ging Joe Cullen lekker door en maakte er via een break ook meteen maar 6-0 van via een 52-finish. In de zevende leg dreigde Cullen zijn eigen leg kwijt te raken, maar toen gooide Cullen 170 uit terwijl Price op een dubbel stond. Pas in de achtste leg wist Price op het scorebord te komen doordat hij tops gooide. Via dubbel één wist Cullen er meteen ook 8-1 van te maken, terwijl Price darts had gemist voor de legwinst. De tiende leg ging naar Price en zo was hij nog steeds niet uitgeschakeld in deze partij.

Cullen hield na de tweede pauze meteen zijn eigen leg en kwam al op matchpoint; 9-2. Via tops schreef Price nog een legje bij en zo werd het 9-3. In de dertiende leg maakte Cullen het meteen maar af via dubbel 8 en zo werd het dus een gemakkelijke 10-3 winst van Cullen, mede doordat Price nog erg last had van zijn achillespees.

Daryl Gurney (89,19) 12 - 10 Steve West (91,79)

De Engelsman, die soms nog een woordje Nederlands kan praten, mocht de laatste partij van de middagsessie aftrappen tegen de Noord-Ier. Na vier gemiste pijlen op de dubbel, ging dan de vijfde op tops erin voor Steve West. Via een 76-finish op dubbel 20 maakte Gurney er meteen weer 1-1 van. De derde leg werd wederom via dubbel 20 uitgegooid en deze keer door West. De vierde leg ging ook met de darts mee en daardoor werd het 2-2. De vijfde leg, de laatste vóór de pauze, ging via tops naar Steve West waardoor er nog geen breaks waren geplaatst en alles nog met de darts mee ging toto nu toe.

Gurney kwam goed uit de pauze en wist via dubbel 16 de 3-3 op het bord te zetten. In de zevende leg kreeg Gurney de eerste kans op een break, maar miste tops voor de 4-3 voorsprong. West gooide zijn enige pijl die hij kreeg op een dubbel er wel in en zo kwam hij op een 4-3 voorsprong. De eerste break viel dan wel in de achtste leg, want West kreeg de kans en pakte die kans via dubbel 10. Nadat hij erg veel dubbels miste kwam Gurney toch terug en brak naar 4-5. De tiende leg ging met de darts mee en zo kwam Daryl SuperChin Gurney via een 75-finish terug tot een 5-5 gelijke stand.

Het was Steve West die goed uit de pauze kwam en 78 uitgooide voor de 6-5 voorsprong. Gurney wist opnieuw gelijk te maken en zo was dit met een stand van 6-6 tot nu toe een erg spannende partij. Via tops ging er opnieuw een leg met de darts mee en zo was het wederom West die de voorsprong pakte. Gunrey gooide in de 14e leg dubbel 6 uit en zo werd het 7-7. Met een prachtige 108-finish via tops wist West opnieuw de voorsprong te pakken en zo werd het 8-7 in het voordeel voor hem. Sinds een hele lange tijd was het dan eindelijk weer eens tijd voor een break en die break pakte West, waardoor hij op matchpoint kwam. West begon de 17e leg super goed en stond na tien pijlen al op een dubbel, maar gooide de dubbel niet waardoor Gurney uiteindelijk nog kans kreeg en die kans ook pakte waardoor het 9-8 werd. In de achteinde leg miste West wederom matchdarts, waarna Gurney meteen zijn eerste pijl op de dubbel beuntte voor de 9-9. Zo moet er vanaf nu met twee legs verschil moeten worden gewonnen tot maximaal 12-12. Dan zal er een decider worden gespeeld. Het was in ieder geval West die dan na zoveel gemiste pijlen voor de wedstrijd nu wel direct de eerste pijl in de dubbel gooide voor de 10-9 voorsprong. Na wederom een gemiste matchdart van West, wist Gurney 92 uit te gooien via de bullseye waardoor hij op 10-10 kwam. De 21ste leg werd geen prooi voor West, maar voor Gurney die via dubbel 16 voor het eerst op matchpoint kwam. Gurney wist in de 22ste leg het voordeel al vroeg te pakken en kreeg ook als eerst de kans op de dubbel die hij pakte. Via dubbel 16 wist Gurney dus te winnen van Steve West die had verdiend te winnen, maar geen van zijn 12 matchdarts erin gooide.

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws