Bliksemstart Anderson in WK 1/2 finale: 9-darter in set 1 tegen Klaasen PDC
PDC

Bliksemstart Anderson in WK 1/2 finale: 9-darter in set 1 tegen Klaasen

Bliksemstart Anderson in WK 1/2 finale: 9-darter in set 1 tegen Klaasen

Gary Anderson heeft de perfecte leg geproduceerd in de halve finale van het William Hill World Darts Championship 2016. De titelverdediger boekte deze prestatie in de derde leg van de eerste set en maakte zodoende een bliksemstart. Tegenstander Jelle Klaasen kreeg de 9-darter om de oren.

The Flying Scotsman gooide de perfecte leg via de meest gebruikelijke manier, namelijk 180,180, triple 20, triple 19, dubbel 12. Anderson ontvangt de 9-darter bonus van 15.000 pond.

Anderson pakte de eerste set ook nog met een whitewash (3-0 in legs). De partij werd uiteindelijk ook met een oorwassing (6-0 in sets) gewonnen door de in bloedvorm zijnde Schot.

Voor Gary Anderson is deze 9-darter de tweede op een tv toernooi. Op de UK Open 2012 gooide de huidige nummer 2 van de wereld zijn eerste 9-darter op een tv toernooi. Toenmalige tegenstander was David Dodds.

Voor de tweede keer zag Jelle Klaasen een tegenstander de perfecte leg produceren op het PDC wereldkampioenschap. Op het WK 2009 gooide opponent Raymond van Barneveld een 9-darter tijdens hun kwartfinale partij.

Paul Hinks was de caller tijdens de halve finale partij van Gary Anderson tegen Jelle Klaasen. Hinks mocht voor de zevende keer een perfecte leg callen.

Het filmpje van de 9-darter is te zien op onze Facebook pagina.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws