Dennis Sayre en John Norman Junior plaatsen zich voor US Masters PDC
PDC

Dennis Sayre en John Norman Junior plaatsen zich voor US Masters

Dennis Sayre en John Norman Junior plaatsen zich voor US Masters

Dinsdag werden in Las Vegas de eerste twee kwalificatietoernooien voor het North American Championship en de US Darts Masters gehouden. Woensdag worden er ook nog twee kwalificatietoernooien gehouden voor het North American Championship en de US Darts Masters. De vier toernooiwinnaars plaatsen zich samen met de vier spelers die over de vier toernooien het meeste prijzengeld hebben bemachtigd voor beide toernooien. Donderdag zal het North American Championship gespeeld worden en dan zal bekend worden wie Willard Bruguier, die dit jaar niet meedoet aan de kwalificatietoernooien en dus zal er een nieuwe Noord-Amerikaans kampioen komen, opvolgt en zich tevens in december mag melden voor het PDC WK.

Het eerste kwalificatietoernooi werd gewonnen door Dennis Sayre. De man uit Ohio, die vorig jaar ook kwalifiatie voor het North American Championship en de US Darts Masters wist af te dwingen, trok zijn goede vorm door. Op het Amerikaanse CDC (Championship Darts Circuit, red.) haalde hij in zes toernooien immers een finale, vier kwartfinales en eenmaal de laatste zestien. Op weg naar de titel won hij ditmaal onder andere van drievoudig PDC wereldkampioen John Part, voordat hij in de finale Chuck Puleo met 4-1 opzij zette. Voor Sayre is het te hopen dat hij het dit jaar beter doet op het grote podium, aangezien hij vorig jaar direct in de kwartfinale van het North American Championship en bij de laatste 16 van de US Darts Masters verloor.

Het tweede kwalificatietoernooi werd gewonnen door John Norman Junior. De man uit Newfoundland is momenteel ook een PDC tourkaarthouder en maakte vorig jaar op de PDC World Cup aan de zijde van John Part een opvallende indruk. Op weg naar de titel won hij onder andere van David Cameron, die de laatste jaren een vast gezicht is op de Lakeside, maar had wel wat geluk aangezien hij in de finale tegen Joseph Huffman een 3-1 achterstand wist om te zetten in een 4-3 zege.

Chuck Puleo en Joseph Huffman hebben zeer goede zaken gedaan om via de ranglijst een plek te kunnen bemachtigen. Op de eerste twee toernooien haalden beide heren immers een kwartfinale en een finale. Chris Lim (de zoon van Paul Lim, red.), Kiley Edmunds (kwartfinalist op de Winmau World Masters 2016, red.), Leonard Gates en John Part hebben met een halve finaleplek ook nog een redelijke kans via de ranglijst. Gary Mawson, de finalist op het UK Open 2008, mag na een plek in de 1/4 en 1/8 finale ook nog hopen op kwalificatie via de Order of Merit mocht hij geen van beide resterende kwalificatietoernooien winnen. Hetzelfde geldt voor Dave Richardson, die vorig jaar kwalificatie wist af te dwingen, maar op de eerste twee kwalificatietoernooi dit jaar bij de laatste 16 strandde. Ook Jeff Smith, de finalist van de Lakeside 2016 en WDF World Cup singles winnaar van 2017, en Dawson Murschell, de getalenteerde Canadees die vorig jaar James Wade versloeg op de US Darts Masters en sinds afgelopen januari in het bezit is van een PDC tourkaart, zullen nog vol aan de bak moeten, nadat ze op de eerste twee toernooien eenmaal de laatste 32 en eenmaal de laatste 16 als eindstation hadden. Een overzicht van de Order of Merit na de eerste twee kwalificatietoernooien is onderaan dit artikel te vinden.

Kwalificatietoernooi een
Laatste 16
Chuck Puleo - Trevor Buboltz 4-0
Ross Snook - Gary Mawson 4-0
Daniel Lauby - Matt Campbell 4-3
Leonard Gates - Kyle Liddeke 4-1
John Part - Chris Lim 4-1
Joseph Huffman - Kevin Luke 4-1
Aaron Jalbert - Dave Richardson 4-1
Dennis Sayre - Nicholson Harris 4-0

Kwartfinale
Chuck Puleo - Ross Snook 4-3
Leonard Gates - Daniel Lauby 4-0
John Part - Joseph Huffman 4-1
Dennis Sayre - Aaron Jalbert 4-2

Halve finale
Chuck Puleo - Leonard Gates 4-3
Dennis Sayre - John Part 4-3

Finale
Dennis Sayre - Chuck Puleo 4-1

Kwalificatietoernooi twee
Laatste 16
Jim Long - Dave Richardson 4-3
Kiley Edmunds - Dawson Murschell 4-1
Chuck Puleo - Jeff Smith 4-1
John Norman Junior - Dan Lauby Senior 4-2
Gary Mawson - Kevin Jinkensen 4-2
Josep Huffman - Nick Linberg 4-2
Shawn Burt - Jason Buitenhuis 4-0
Chris Lim - Dustin Jensen 4-2

Kwartfinale
Kiley Edmunds - Jim Long 4-0
John Norman Junior - Chuck Puleo 4-2
Joseph Huffman - Gary Mawson 4-0
Chris Lim - Shawn Burt 4-0

Halve finale
John Norman Junior - Kiley Edmunds 4-3
Joseph Huffman - Chris Lim 4-2

Finale
John Norman Junior - Joseph Huffman 4-3

Foto: SkySports

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws