EDM avondsessie Van Gerwen en Klaasen door naar de finale dag PDC
PDC

EDM avondsessie Van Gerwen en Klaasen door naar de finale dag

EDM avondsessie Van Gerwen en Klaasen door naar de finale dag

Tijdens de zaterdag avondsessie van de European Darts Matchplay in Hamburg kwamen in de tweede ronde Michael van Gerwen en Jelle Klaasen in actie. De Brabander wist na precies vijf jaar, nul maanden en één dag (501, waar je elke leg vanaf start) het publiek te vermaken met een . Mighty Mike gooide een 144-finish na een 180 en 177-score. De nummer één van de wereld wist Ryan Joyce kinderlijk eenvoudig aan de kant te zetten. Tijdens de laatste wedstrijd de tweede Nederlander, Jelle Klaasen had een date met Bully Boy Michael Smith. De Brit had nog een kans vanaf 145 om 5-5 te maken maar tops ging er niet in waardoor de Nederlander won met 4-6.

Zondag zal Van Gerwen de Schot Robert Thornton ontmoeten in Hamburg en Klaasen gaat het duel aan met Andy Boulton.

Het deelnemersveld op de European Tour bestaat uit zestien geplaatste spelers van de geldende Pro Tour Order of Merit, achttien UK Qualifiers, vier Host Nation qualifiers, acht qualifiers uit West/Zuid Europa, één speler uit Oost Europa en één speler uit de Scandinavische en Baltische Staten. De top 16 is geplaatst en mag in de tweede ronde instromen. De 32 qualifiers starten op dag één, waarna de winnaars een geplaatste speler treffen in ronde twee. De 32 spelers die over de dertien European Tours het meeste prijzengeld hebben verzameld zullen deelnemen aan het European Championship van 25 tot en met 28 oktober in het Duitse Dortmund.

De avondsessie:
Steve Beaton (87.72) 4-6 Andy Boulton (89.56)
In leg drie en vier weten beide mannen elkaar te breaken. De leg erna valt de derde break op rij voor het kamp Boulton, dit keer weet de 45-jarige X-Factor echter de break te verzilveren waarmee hij 2-4 voor weet te komen. Good old Steve Beaton weet nog terug te komen naar 4-5 maar de beslissing was gevallen en Boulton gooit 121 uit voor de wedstrijd in 12-darts.

Ian White (85.73) 6-2 Max Hopp (76.97)
Na een matig begin stond het 3-0 voor de Brit, Hopp wist de vierde leg te pakken waarna Diamond met een 11-darter spierballen liet zien aan de Duitser. De nummer één va Duitsland weet de leg die beide maar niet wisten te finishen binnen te harken waarna Ian White zich relatief eenvoudig naar de volgende ronde wist te spelen.

Mensur Suljovic (90.51) 6-3 Boris Koltsov (84.81)
De Oostenrijker komt met ondermeer een 11-darter in de vierde leg 4-1 voor tegen de Rus Kolltsov. De 29-jarige The Viking uit Moskou weet vervolgens 4-2 te maken en The Gentle te breaken voor 4-3. Suljovic slaat echter terug met een re-break waarna de Oostenrijker via een 85-finish Koltsov uit het toernooi gooit.

Michael van Gerwen (104.87) 6-2 Ryan Joyce (91.84)
Negendarter in leg vier voor Michael van Gerwen via 180, 177 en een 144-finish. MvG had na zijn verlies tijdens het eerste Danish Open met zijn gezin en enkele vrienden doorgebracht op een boot. Het heeft de Brabander goed gedaan die vandaag met bijna 105 gemiddeld en een perfecte leg met 6-2 Ryan Joyce aan de kant zet. Het was precies vijf jaar, nul maanden en één dag geleden toen de laatste 9-darter op de Euro Tour door Ross Smith werd gegooid, maar Van Gerwen wist deze flook te doorbreken. Met deze perfecte leg komt Van Gerwen op 3-1 waarna Joyce een 15-darter gooit voor 4-2. Vervolgens gooit de Vlijmenaar een 14- en 13-darter om de wedstrijd te besluiten.

Daryl Gurney (85.62) 6-5 Robert Marijanovic (84.57)
De Noord-Ier kwam naar Hamburg met een nieuwe set darts en begon ver onder zijn kunnen tegen de Duitser Marijanovic. Robstar kwam zelfs 2-4 voor maar liet Super Chin terug in de wedstrijd komen. Gurney mist wedstrijdpijlen waardoor Marijanovic 5-5 kan maken. De Duitser krijgt zelfs een enorme kans om de wedstrijd te winnen als Gurney opnieuw wedstrijdpijlen mist. De Duitser had een linkse directe op de Super Chin te geven maar faalt waarna de Noord-Ier het afmaakt.

Rob Cross (98.98) 4-6 William O'Connor (94.45)
De eerste vier legs zijn allemaal breaks, in leg vijf weet in 13-darts als eerste zijn leg te behouden. De wereldkampioen behoudt ook zijn eigen leg waarmee hij als eerste twee legs voorkomt. (4-2) O'Connor is zeker niet verslagen als hij met een 12- en 15-darter weer naast Cross staat. Cross laat vervolgens kansen liggen om de negende leg binnen te houden waardoor O'Connor 4-5 maakt. In de tiende leg weet The Magpie de wereldkampioen aan de kant te zetten door met 14-darts de leg te finishen en de Cross te verslaan.

Stephen Bunting (88.5) 6-5 Darius Labanauskas (88.18)
Labanauskas krijgt een enorme kans om 1-4 weg te lopen bij de Engelsman Bunting. Lucky D mist waardoor Bunting de leg pakt en ook 3-3 terugkomt. De 33-jarige The Bullet komt zelfs 5-4 voor waarna Labanauskas 5-5 maakt. De Brit weet in de beslissende leg de triple goed te vinden en gooit een 14-darter voor de winst.

Michael Smith (94.88) 4-6 Jelle Klaasen (93.89)
De Nederlander komt in de begin fase van het duel 2-1 achter tegen de Engelse Bully Boy. The Cobra maakt gelijk waarna de Nederlander 2-3 voor komt. Via twee geweldige 13-darts finish komt de 33-jarige uit Goor comfortabel 2-5 voor. Klaasen laat de Brit terug komen tot 4-5, Bully Boy mist een 145-finish voor 5-5 waarna Klaasen de wedstrijd in het slot gooit met een 72-finish.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws