Home PDC Gary Anderson wel op de lijst voor Players Championship 1 en 2...

Gary Anderson wel op de lijst voor Players Championship 1 en 2 ondanks afmelding voor The Masters

2018 bwin Grand Slam of Darts Gary Anderson v Michael Unterbuchner Pic: Christopher Dean / Scantech Media Ltd/PDC Darts 07930 364436 chris@scantechmedia.com www.scantechmedia.com

Eerder deze woensdag werd bekend dat Gary Anderson The Masters laat schieten vanwege een rugblessure, waardoor ook de Premier League onzeker is. Zodoende kan het verrassend genoemd worden dat hij wel een van de 128 spelers is op de lijst voor Players Championship 1 en 2, die op 9 en 10 februari gespeeld worden. 

Zoals wel vaker op de Players Championship toernooien zijn er ook op het openingsweekend enkele tourkaarthouders die niet van de partij zullen zijn. Zo staan Jamie Hughes en Niels Zonneveld, die eerder deze maand op de eerste dag van respectievelijk de UK Q-School en European Q-School een tourkaart wisten te bemachtigen, niet op de lijst. Hetzelfde geldt voor Adrian Lewis, Corey Cadby, Darren Webster, Ryan Harrington en George Killington.

De plek van deze zeven tourkaarthouders wordt ingenomen door de top 7 van de Challenge Tour Order of Merit: Ritchie Edhouse, Boris Koltsov, Stephen Burton, Shaun Carroll, Dave Prins, Nathan Rafferty en Mick Todd.