Home PDC Jose de Sousa vestigt zich met Grand Slam of Dartstitel in de...

Jose de Sousa vestigt zich met Grand Slam of Dartstitel in de geschiedenisboeken

BOYLE SPORTS GRAND SLAM OF DARTS RICOH ARENA COVENTRY PIC;LAWRENCE LUSTIG GROUP STAGE1 krzysztof RATAJSKI V JOSE DE SOUSA JOSE DE SOUSA IN ACTION

Dinsdagavond werd in de Ricoh Arena te Coventry de finale van de Grand Slam of Darts gespeeld. De finale ging tussen Jose de Sousa en James Wade.

James Wade kon zijn tiende majortitel pakken en voor het eerst de Grand Slam of Darts op zijn naam te schrijven. Jose de Sousa had wat moeite om in de wedstrijd te komen, maar vocht zich sensationeel terug in de wedstrijd voordat hij de wedstrijd met een 158-finish in stijl met een 16-12 zege afsloot.

Hierdoor komt Jose de Sousa in een rijtje met Phil Taylor, Scott Waites, Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen en Gerwyn Price en mocht dus als zesde speler de Eric Bristow Trophy in ontvangst nemen. De Portugees was tevens de eerste speler, die dit toernooi op zijn naam wist te schrijven zonder zijn poule te winnen en was, met uitzondering van Phil Taylor, die de eerste editie won, de eerste debutant die de Grand Slam of Darts op zijn naam wist te schrijven.

Grand Slam of Darts finale
Jose de Sousa (99,50) 16-12 James Wade (94,26)
Wade loopt via finishes van 64 en 78 uit naar 3-0. The Machine gooit een 11-darter voor 4-2. De Sousa gooit 130 uit voor 5-5. The Special One pakt via een 70-finish voor 6-5 zijn eerste voorsprong. De Portugees gooit vervolgens twee 11-darter om er 8-7 van te maken. Wade doet met een 161-finish voor 8-10 iets terug. The Machine komt terug tot 10-12 door 92 en 120 te finishen. De Sousa maakt er 13-10 van door 68 uit te gooien. Wade komt op 11-13 door 76 uit te gooien. The Special One sluit de finale in stijl af met een 158-finish.