Whitlock, Ratajski en Chisnall behoren tot acht qualifiers voor Grand Slam of Darts PDC
PDC

Whitlock, Ratajski en Chisnall behoren tot acht qualifiers voor Grand Slam of Darts

Whitlock, Ratajski en Chisnall behoren tot acht qualifiers voor Grand Slam of Darts

. Maandagmiddag werd bekend dat 21 spelers zich verzekerd hebben van een plek op deze major. Maandagavond zullen zich nog acht spelers hierbij voegen.

Op dit kwalificatietoernooi wist Simon Whitlock ervoor te zorgen dat hij voor de tiende keer naar de Grand Slam of Darts mag. Ook Dave Chisnall, Krzysztof Ratajski, Ricky Evans, Justin Pipe, Gabriel Clemens zullen hun rentree maken op de Grand Slam of Darts. Ryan Joyce en Adam Hunt zullen hun debuut gaan maken in de poulefase van dit TV-toernooi.

Voor de aanwezige Nederlanders en Belgen verliep het kwalificatietoernooi teleurstellend. Niels Zonneveld wist als enige Nederlander door te dringen tot de laatste 32. Hij verloor daar met 5-4 van Dave Chisnall. Kim Huybrechts en Mike de Decker strandden allebei bij de laatste 64. Dit deden ze tegen respectievelijk Ricky Evans en William Borland.

De speler die later deze week het hoogst eindigt op de Winter Series Order of Merit en nog niet geplaatst is voor de Grand Slam of Darts zal zich ook plaatsen. De andere plekken worden momenteel ingenomen door Ian White en Ryan Searle, maar zij kunnen buiten de boot vallen indien er Players Championship gewonnen wordt door iemand die hoger op de PDC Order of Merit staat dan hen en diegene zich nog niet geplaatst heeft.

Een overzicht van alle uitslagen van het Grand Slam of Darts kwalificatietoernooi is hier te vinden.

Laatste 16 (winnaars kwalificeren zich voor Grand Slam of Darts)
Ricky Evans - Steve Beaton 5-2
Adam Hunt - Peter Jacques 5-2
Krzysztof Ratajski - Mickey Mansell 5-2
Ryan Joyce - Jason Lowe 5-2
Dave Chisnall - Brendan Dolan 5-4
Simon Whitlock - Matthew Edgar 5-3
Justin Pipe - Ryan Searle 5-1
Gabriel Clemens - Rowby John Rodriguez 5-0

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws