Van den Bergh onderuit op Grand Slam, Price wint sensationele partij PDC
PDC

Van den Bergh onderuit op Grand Slam, Price wint sensationele partij

Van den Bergh onderuit op Grand Slam, Price wint sensationele partij

Vanavond wist Gerwyn Price voor een stunt te zorgen door Simon Whitlock te verslaan in een beladen duel. De heren kregen het met elkaar aan de stok in .

The Iceman wist het hoofd echter koel te houden en wist 5 matchdarts te overleven waarna hij de winnende pijl vierde met een enorme kreet.

Minder geluk was er voor de Dimitri van den Bergh. De Belg kon het niet bolwerken tegen Mensur Suljovic en moest met 12-8 zijn meerdere erkennen in de Oostenrijker.

Vrijdag 16 november (vanaf 20:00 uur)
Dimitri Van den Bergh (94,28) 8-12 Mensur Suljovic (98,72)
Met o.a. een 167-finish kwam de Oostenrijker op een 3-0 voorsprong maar de Belg antwoordde met een 144-finish voor 1-3. Van den Bergh kroop keer op keer naar Suljovic maar hij wist de stand niet meer gelijk te trekken.

Vanaf 4-3 liep de Oostenrijker uit naar een comfortabele 8-3 voorsprong en daarmee was het gat te groot geworden. De stand liep naar 12-8 en bij een stand van 15-9 wist hij de partij in de 25e leg in het slot te gooien.

Simon Whitlock (95,41) 15-15 Gerwyn Price (96,03)
De Australiër nam de voorsprong en hij stootte door naar een 7-3 en 9-5 voorsprong. The Iceman vocht zich echter terug tot 10-10 en bracht de spanning terug in de partij.

De spanning in de partij liep hoog op dat er zelfs nog een kleine woordenwisseling was tussen beide spelers. Het werd 13-13 waarna Whitlock uitliep naar 15-13 en matchdarts kreeg. Hij miste en bij 15-14 liet hij wederom kansen liggen. Het werd 15-15 en The Wizard of Oz kreeg de dubbel maar niet gegooid.

De man uit Wales slaagde er vervolgens wel in en met een flinke brul plaatste hij zich voor de halve finale.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws