Grand Slam of Darts Van Gerwen en Van Duijvenbode winnen PDC
PDC

Grand Slam of Darts Van Gerwen en Van Duijvenbode winnen

Grand Slam of Darts Van Gerwen en Van Duijvenbode winnen

Tijdens de openingssessie zagen we Jermaine Wattimena zijn eerste poule wedstrijd winnen. Ook de Belg Dimitri van den Bergh won zijn wedstrijd op fenomenale wijze. Tijdens de avondsessie kwamen twee Nederlanders in actie, Van Gerwen ontmoette Adam Hunt en wist zonder leg verlies een goede wedstrijd te laten zien. Van Duijvenbode had een ontmoeting met Peter Wright en won ook zijn eerste poule wedstrijd.

Naast de Nederlanders liet het Japanse talent Mikuru Suzuki haar pijlen spreken, de tweevoudig BDO wereldkampioen nam het op tegen Gerwyn Price en wist via een 135 en 116-finish bijna Price te verslaan. De Japanse miste vier matchdarts. De viervoudig dames wereldkampioen Lisa Ashton kwam ook in actie tegen Michael Smith maar wist slechts één leg te winnen na een zwak begin.

Normaliter spelen er acht BDO spelers mee aan de Grand Slam die bekend staat als de ontmoeting tussen beide bonden, de BDO is inmiddels ter zielen waardoor alleen de beide wereldkampioenen van de voormalige BDO deelnemen, Wayne Warren en Mikuru Suzuki. Warren verloor in de middagsessie van Nathan Aspinall met 5-0 zijn eerste wedstrijd.

De wedstrijden
Jonny Clayton (94.15) - Ryan Joyce (G) (97.06) 5-4
In de eerste wedstrijd van de avondsessie moest er een beslissende leg aan te pas komen. In leg drie mist Clayton twee pijlen op de dubbel en pakt Joyce in 14-darts de break. De 46-jarige The Ferret breakt echter direct terug waarna er geen break meer volgt. De Welshman had in de beslissende leg een 116-finish nodig voor de winst gezien Joyce op 96 stond te wachten.

Joe Cullen (96.68) - Gabriel Clemens (A) (100.42) 2-5
De Engelse The Rockstar debuteert tijdens de Grand Slam en gooit meteen een 124-finish op de bull voor de break in de eerste leg. German Giant niet onder de indruk weet via een 122-finish de deur dicht te gooien voor Cullen. De Duitser weet ook 89 uit te gooien om zijn break wel te verzilveren. De Duitser blijft legs aan elkaar rijgen en komt 1-4 voor. Cullen perst er nog een 12-darter uit waarna de 37-jarige Duitser in 13-darts de wedstrijd weet te winnen.

Krzysztof Ratajski (94.76) - Jose De Sousa (C) (99.69) 4-5
3-1 kwam de Portugees achter waarna The Special One drie legs op rij wist te winnen. Ratajski maakte nog 4-4 waarna De Sousa zijn derde maximale 180 gooide en de leg en daarmee de wedstrijd in 13-darts wist af te maken.

Michael Smith (102.51) - Lisa Ashton (C) (87.98) 5-1
The Lancashire Rose kwam met name in de begin fase niet in haar ritme. Smith kon met onder andere een 11-darter weglopen naar 3-0. Ashton die langzaam haar ritme begon te vinden wist de vierde leg in 14-darts te pakken. De 30-jarige Bully Boy maakte het af met een 13- en een 15-darts 96-finish voor de overwinning.

Michael van Gerwen (108.39) - Adam Hunt (A) (88.7) 5-0
The Hunter wist zich via het kwalificatietoernooi te plaatsen voor deze editie van de Grand Slam, het debuut voor Hunt is in vogelvlucht voorbij gevlogen. Van Gerwen gunde de Brit geen leg hij won met 5-0 Hunt kreeg in leg twee één pijl op tops welke doel miste, verder kreeg de 26-jarige geen pijl meer op een dubbel.

Gerwyn Price (88.28) - Mikuru Suzuki (G) (87.27) 5-4
De Welshmen had het zwaar tegen de Miracle uit Japan, Suzuki liep tegen een break aan in de openingsleg maar wist meteen terug te breaken. In 16-darts wist ze haar break wel te verzilveren, Price maakte 2-2 waarna ze 135 wist te finishen om de vijfde leg te pakken. The Iceman wist zijn leg te behouden en in 13-darts Suzuki te breaken voor 4-3. De Japanse tweevoudig BDO wereldkampioen gooit ook 116 uit om 4-4 te maken terwijl Price op tops voor de wedstrijd stond te wachten. Suzuki mist op een haartje tops vanaf 110 voor de wedstrijd waarna Price 72 op tops mist en de Japanse met drie darts 40 punten niet van het bord krijgt. Door het oog van de naald weet Price gebruik te maken van de missers van Mikuru Suzuki .

Peter Wright (90.07) - Dirk van Duijvenbode (E) (92.72) 4-5
Aubergenius wordt meteen gebroken door Wright, de Nederlander breakt terug en weet de break ook te verzilveren. De mannen staan de eigen leg niet meer af, in leg zeven gooit Aubergenius een 12-darter die beantwoord wordt door een 13-darter van Wright. Het staat 4-4 en Van Duijvenbode begint de beslissende leg. De Nederlander staat na 12-darts op tops maar krijgt de beslissende dubbel er maar niet in. Als de Schot staat te wachten op tops weet Aubergenius eindelijk de winnende dubbel te gooien.

Ian White (88.05) - Devon Petersen (E) (99.55) 2-5
White breakt Petersen meteen in de eerste leg omdat de Zuid-Afrikaan de dubbel maar niet weet te vinden. De 50-jarige Diamond heeft niet zijn beste vorm meegenomen naar de Grand Slam. White weet de zesde leg nog met een mooie 82-finish te pakken maar moet toekijken hoe The African Warrior en tussenprint maakt met 13-, 13- en 11-darts de eerste wedstrijd in poule E met winst en bijna 100 gemiddeld afsluit.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws