Home PDC Grand Slam of Darts: wie gaat wanneer door in laatste vier poules?

Grand Slam of Darts: wie gaat wanneer door in laatste vier poules?

UNIBET PREMIER LEAGUE DARTS NIGHT 9-JUDGEMENT NIGHT MARSHALL ARENA MILTON KEYNES PIC;LAWRENCE LUSTIG PETER WRIGHT V DARYL GURNEY PETER WRIGHT IN ACTION

Donderdag staan de laatste poulewedstrijden van de Grand Slam of Darts op het programma. Van de 16 spelers die in actie komen, kunnen er in theorie nog 15 door. Michael van Gerwen is als enige al 100 % zeker van een plek in de volgende ronde. Daarom besloten wij om per poule een overzicht te maken wie in welk geval doorgaat naar de laatste 16.

Poule A
Michael van Gerwen pakt hoe dan ook de koppositie in deze poule.
Gabriel Clemens is door als Joe Cullen niet met twee legs verschil meer wint van Van Gerwen dan Clemens tegen Hunt. Mocht Cullen 5-3 winnen, volstaat voor Clemens dus een 5-4 winst. De Duitser kan zelfs aan drie legs genoeg hebben zolang Cullen maar niet meer dan twee legs meer pakt dan de German Giant.
Joe Cullen gaat door als hij met twee legs verschil meer wint van Van Gerwen dan Clemens tegen Hunt. Als Clemens 5-3 wint, moet Rockstar dus met minstens 5-1 winnen. Bij een nederlaag moet Cullen hoe dan ook of Clemens of Hunt voor zich dulden en zal het toernooi voor hem ten einde zijn.
Hunt zal met minstens 5-2 moeten winnen om door te kunnen gaan. Als hij 5-2 of ruimer wint is hij door op voorwaarde dat Cullen verliest van Van Gerwen. Bij ieder ander resultaat ligt The Hunter eruit.

Poule C
Michael Smith is door op voorwaarde dat hij minstens 1 legs pakt. Mocht Smith 5-0 verliezen van Ratajski, kan het enkel misgaan voor Bully Boy als De Sousa 5-0 wint van Lisa Ashton. 
Krzysztof Ratajski is door op voorwaarde dat hij met 5-1 of 5-0 wint. Bij een andere overwinning mag Ratajski 1 leg verschil meer verliezen dan De Sousa. Bij een 5-2 overwinning van De Sousa, volstaat voor de Polish Eagle dus een 5-3 overwinning. Als Ratajski verliest moet hij een leg meer pakken dan De Sousa. Bij een 5-2 nederlaag is hij enkel door als Ashton 5-3 wint, bij een 5-1 of 5-0 nederlaag mag Ratajski terug naar Polen. 
Jose de Sousa moet, als Ratajski wint, met minstens 2 legs verschil meer winnen. Als Ratajski 5-3 moet The Special One dus 5-1 winnen. Bij een nederlaag kan enkel een 5-4 nederlaag volstaan voor de Portugees. Bovendien moet Ratajski dan met 5-2 of ruimer verliezen.
Lisa Ashton moet met minstens 5-3 winnen om nog door te kunnen. Daarnaast zal zij ruim moeten winnen of Ratajski ruim verliezen. Bij een 5-3 zege is Ashton door als Ratajski 5-1 of ruimer verliest, bij een 5-2 zege is Ashton door als Ratajski 5-2 of ruimer verliest, bij een 5-1 zege is Ashton door als Ratajski 5-3 of ruimer verliest, bij een 5-0 zege volstaat iedere nederlaag van Ratajski. 

Poule E
Devon Petersen is verzekerd van een plek in de volgende ronde op voorwaarde dat hij minstens 2 legs pakt. Bij een 5-1 nederlaag mag vanuit zijn oogpunt Dirk van Duijvenbode niet 5-0 winnen. Bij een 5-0 nederlaag is hij door als Van Duijvenbode minstens twee legs afstaat aan Ian White.
Peter Wright is als hij wint praktisch door. Enkel bij een 5-3 zege van hem op Petersen en een 5-0 zege van Van Duijvenbode of een 5-4 zege van hem en een zege van 5-0 of 5-1 van van Duijvenbode ligt Snakebite eruit. 
Dirk van Duijvenbode moet met drie legs meer verschil winnen dan Peter Wright. Bij een 5-1 zege moet Wright 5-4, 5-1 of 5-0 wint; bij 5-4 voor Wright houdt hij Wright onder zich als Petersen niet meer dan 1 leg pakt houdt hij de Zuid-Afrikaan onder zich. enkel een 5-4 zege van Wright voor de World Grand Prix finalist. Bij een 5-0 zege is onze landgenoot vrijwel zeker door en gaat het enkel mis bij een 5-2 zege voor Wright. Bij een 5-4 of 5-3 zege laat hij Wright onder zich, bij ieder ander resultaat anders dan 5-2 voor Wright mag Petersen terug naar Zuid-Afrika.
White moet minstens 5-2 winnen, bij een 5-2 zege is hij door als Wright niet meer dan een leg pakt, bij een 5-1 zege is hij door als Wright niet meer dan twee legs pakt, bij een 5-0 zege is hij door als Wright niet meer dan drie legs pakt. 

Poule G
Ryan Joyce staat momenteel weliswaar tweede in de poule, maar heeft de grootste kans van doorgaan. Zo is Relentless door als hij minstens twee legs pakt. Bij een 5-1 nederlaag is Joyce door als Suzuki wint, maar niet met 5-0. Bij een 5-0 nederlaag is Joyce door zolang Suzuki 5-0, 5-1 of 5-4 wint.
Gerwyn Price is door als hij wint. Bij een 5-4 nederlaag volstaat het als Clayton met niet meer dan 5-2 wint. Bij een 5-3 nederlaag volstaat het als Clayton met niet meer dan 5-3 wint. Bij een 5-2  nederlaag volstaat enkel een zege van Suzuki of 5-4 zege van Clayton.
Jonny Clayton is sowieso door als hij 5-1 of 5-0 wint. Bij een andere overwinning is hij door als Price wint of in een van de volgende gevallen. Bij een 5-2 overwinning als Joyce minstens 5-3 wint, bij een 5-3 overwinning als Joyce minstens 5-2 wint, bij een 5-4 overwinning als Joyce minstens 5-1 wint. Bij een nederlaag heeft hij een kleine kans, dan mag hij enkel 5-4 verliezen en moet hij hopen dat Joyce 5-0 verliest.
Mikuru Suzuki mag maximaal een leg afstaan om nog door te kunnen gaan. Als zij 5-1 wint moet Joyce 5-0 verliezen, als zij 5-0 wint mag Joyce niet meer dan een leg pakken.