GSoD 2018 Van den Bergh door naar de L16, Whitlock imponeert PDC
PDC

GSoD 2018 Van den Bergh door naar de L16, Whitlock imponeert

GSoD 2018 Van den Bergh door naar de L16, Whitlock imponeert

Tijdens de Grand Slam of Darts in Wolverhampton was het bijltjes dag voor de BDO deelnemers in poules E tm H. Alle vier werden uitgeschakeld op weg naar een plekje bij de laatste 16. Dimitri van den Bergh wist in de afsluiter van de avond tegen Mark McGeeney de wedstrijd met 5-1 te beslissen waarmee de Belg tweede is geworden in poule H en Stephen Bunting treft bij de laatste 16.

Simon Whitlock gooide de wedstrijd van zijn leven, met ruim 110 gemiddeld en twee maximale 170-finishes imponeerde de Australiër in zijn duel met Gerwyn Price. Ook Andrew Gilding liet zijn kwaliteiten na een mindere periode in zijn dart carrière zien. Goldfinger versloeg de BDO nummer een Glen Durrant met 5-4 en ruim 101 gemiddeld.

De Nederlands sprekende Bull's Nederland speler Max Hopp verslikte zich in Jim Williams, The Quiff won met 4-5. Hopp was afhankelijk van Josh Payne die vier legs tegen Peter Wright wist te pakken waardoor hij tweede is geworden in poule E en Hopp eruit ligt.

Eindstand poules E tm H
Peter Wright heeft poule E gewonnen, Josh Payne is tweede geworden en door naar de laatste 16.
Gerwyn Price heeft poule F gewonnen en na een sensationeel duel met Price en twee 170-finishes is Aussie Whitlock tweede geworden en door naar de knock-out fase.
Stephen Bunting is poule G winnaar geworden en de Oostenrijker Mensur Suljovic is tweede nadat Mitchell niet thuis gaf.
Rob Cross is poule winnaar in groep H, Dimitri van den Bergh is tweede geworden.

De wedstrijden, poule E tm H:
Rob Cross (100.27) v Ryan Searle (88.66) 5-2 (H)
Searle heeft geen zicht meer op de tweede ronde waardoor hij ontspannen het duel inging met Cross. In de vierde leg wist de 31-jarige Searle zijn eerste leg te pakken. Voltage komt 4-1 voor waarna Ryan Searle een bull finish gooit vanaf 70. Hij krijgt zelfs nog kansen op 4-3 maar Searle mist doel waardoor de wereldkampioen met 5-2 wint en poule H winnaar is.

Andrew Gilding (101.52) v Glen Durrant (104.98) 5-4 (F)
Gilding had een 5-0 overwinning nodig tegen Duzza om door te gaan naar ronde twee, tops in leg twee blokkeert de route van Goldfinger naar de tweede ronde. De 47-jarige Gilding is het afgelopen jaar niet in vorm maar laat vandaag wel een fantastische wedstrijd zien. Met een 11-darter in de vijfde leg komt Goldfinger 4-1 voor tegen de BDO wereldkampioen. Durrant weet terug te komen naar 4-4 waarna hij slechts een kans krijgt vanaf 121 om te winnen, Durrant mist waarna Andrew Gilding de winst pakt. Duzza moet nu naar de wachtbank en is afhankelijk van Whitlock.

Simon Whitlock (110.31) v Gerwyn Price (104.58) 5-4 (F)
In leg twee gooit The Wizard de maximale finish 170 uit in 12-darts. Price laat er geen gras over groeien en loopt vervolgens uit naar 1-4 met onder andere een 130- en 113-finish. De Australiër kan de zege reeks van de Welshman met een 10-darter stoppen in de zesde leg. Whitlock staat op ruim 114 gemiddeld na zes legs en Price op 112 waarmee dit een historisch duel is. Whitlock maakt 4-3 waarna hij zijn tweede maximale 170-finish gooit voor 4-4. De 33-jarige Iceman laat drie wedstrijdpijlen onbenut waardoor Whitlock de winst pakt en Durrant uitschakelt voor de knock-out ronde.

Mensur Suljovic (90.41) v Martin Schindler (86.74) 4-5 (G)
De jonge Duitser verliest in leg twee een kansje om door te gaan naar de laatste 16, de Oostenrijker Suljovic kwam 2-0 voor waardoor The Wall eruit ligt. Schindler pakt leg drie waarna The Gentle middels een 13-darter op 3-1 voor weet te komen. De 22-jarige Schindler weet het Suljovic zelfs bijzonder lastig te maken als hij 3-3 terug komt. Beide mannen behouden de eigen leg waarna Mensur Suljovic leek te winnen maar The Wall via een mooie 102-finish de winst pakt. Mensur Suljovic is afhankelijk van het duel tussen Bunting en Mitchell.

Stephen Bunting (90.95) v Scott Mitchell (91.35) 5-1(G)
Een enkel kansje laat de our Lakeside kampioen Mitchell onbenut, de 48-jarige Scotty Dog had een overwinning nodig voor een plek bij de laatste 16 maar bleef steken op slechts een leg tegen Bunting.

Max Hopp (97.18) v Jim Williams (101.6) 4-5 (E)
De 34-jarige The Quiff is uitgeschakeld voor de laatste 16 maar wist het Hopp wel bijzonder lastig te maken. De BDO'er kwam pas echt los nadat hij uitgeschakeld was, hij gooide zelfs een 10-darter om 4-4 te maken. De beslissende leg mocht de Nederlands sprekende Duitser beginnen, Williams wist echter via een 72-finish in 14-darts de wedstrijd naar zich toe te trekken. Hopp is nu afhankelijk van het duel Wright tegen Payne, Josh Payne mag voor Hopp geen drie legs pakken.

Peter Wright (90.81) v Josh Payne (86.98) 5-4 (E)
The Maximum Payne kwam 0-2 voor waarna Wright terug kwam naar 2-2. In leg vijf maakt de 24-jarige Engelsman 2-3 waarmee hij Max Hopp uitschakelt in de race om een startbewijs voor de laatste 16. Met een 12-darts leg weet Snakebite weer gelijk te komen waarna beide de eigen leg houden. De beslissende leg mag Payne beginnen, de Schot Wright weet zijn vierde 180-score te gooien waarmee hij de leg overneemt en wint in 14-darts.

Dimitri Van den Bergh (102) v Mark McGeeney (95.75) 5-1 (H)
De Lakeside finalist McGeeney opent de wedstrijd met een 13-darter waarna Van den Bergh zijn eigen leg weet te behouden. De jonge Belg weet de Engelsman te breaken in de derde leg in 14-darts. The Dreammaker verzilverd zijn break waarmee hij de beste kaarten in handen heeft om tweede te worden in poule H. De BDO nummer twee krijgt tops niet gevonden in de vijfde leg waardoor de 24-jarige Belg uit Merksem de tweede break gooit voor een 4-1 voorsprong. Van den Bergh gooit vervolgens een super leg die in 12-darts uit kon maar uiteindelijk in de herkansing gefinisht word.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws