GSoD Harms wint, Van Barneveld ontsnapt en Van Gerwen verliest met 107.92 gem. PDC
PDC

GSoD Harms wint, Van Barneveld ontsnapt en Van Gerwen verliest met 107.92 gem.

GSoD Harms wint, Van Barneveld ontsnapt en Van Gerwen verliest met 107.92 gem.

Raymond van Barneveld verslikte zich zaterdag in de Pool Krzysztof Ratajski. Vanavond kroop de Hagenaar door het oog van de naald, RvB wist met werkdarts zijn eigen legs binnen te houden. In de staart van de wedstrijd maakt de Winmau Word Masters kampioen Adam Smith-Neale er een potje van. De Brit mist vier wedstrijd pijlen waardoor de Hagenaar alsnog de wedstrijd weet te winnen.

Noord-Hollander Wesley Harms wist na de whitewash tegen Wade vandaag te winnen van Mark Webster. Harms kwam 4-1 voor maar liet Webster nog terug komen in de wedstrijd. Sparky schoot op tijd wakker en de wedstrijd met winst af te sluiten.

Jonny Clayton was de tegenstander van Michael van Gerwen in de voorlaatste wedstrijd. Clayton gooide de wedstrijd van zijn leven en leek niet te kunnen missen. Van Gerwen stond lange tijd op het hoogste gemiddelde ooit te gooien maar miste drie matchdarts waardoor de Welshman Mighty Mike wist te verslaan.

De hekkensluiter was The Flying Scotsman Gary Anderson die het duel aanging met Ian White. Diamond gaf vandaag niet thuis maar de Schot liet zijn kwaliteiten zien met zeven 180-scores in zes legs. Anderson wist de wedstrijd met 5-1 te beslissen.

Poules A tm D tweede wedstrijden
Steve Hine (89.62) v Michael Unterbuchner (96.87) 2-5 (D)
The Muffin man is verslagen door BDO speler Unterbuchner, de 30-jarige Duitser liep met onder andere een 13-darter direct uit naar 3-0. De 49-jarige Engelsman wist de vierde leg binnen te houden en zelfs de vijfde leg te breaken. The Muffin man miste een kans om de break te verzilveren waardoor de Duitser 2-4 maakt en in 13-darts de wedstrijd beslist.

Joe Murnan (89.57) v Gary Robson (88.51) 4-5 (A)
Murnan komt 2-0 voor als Gig Robo een 118-finish gooit. Een 13- en 14-darter brengt de 35-jarige Shaggy echter op een ruime 4-1 voorsprong. De 51-jarige Robson weet vervolgen de wedstrijd volledig te keren door vier legs op rij te pakken voor de winst. In de achtste leg nam Robson nog een 116-finish mee.

Mark Webster (91.23) v Wesley Harms (88.91) 3-5 (C)
Sparky wist zijn eerste wedstrijd op de Grand Slam Of Darts te winnen. De Noord-Hollander kwam 4-1 voor waarna Webster met twee 14-darters terug leek te komen. De 34-jarige Nederlander kon via dubbel negen de inhaal race van The Spider stoppen.

Raymond van Barneveld (88.72) v Adam Smith-Neale (84.76) 5-4 (B)
Big Dog Smith-Neale wist dit jaar de BDO World Masters te winnen, vandaag wist de Engelsman Van Barneveld in een hoekje te drukken. Tijdens het ingooien viel alles alleen in de wedstrijd was het volledig weg. De Hagenaar wist met hangen en wurgen zijn legs te behouden en had op het einde een engeltje op zijn schouders. Vier matchdarts mist Big Dog waardoor Barney alsnog de wedstrijd kan beslissen.

James Wade (104.71) v Keegan Brown (102.06) 5-3 (C)
Direct in de openingsfase laat The Machine zijn klasse zien door de tweede leg met een 121-finish te pakken. Direct erachteraan gooit de Engelsman een 105-finish voor de break. Wade verzilverd de break waardoor het verschil is gemaakt. De overige legs blijven bij de speler die de leg begon waardoor James Wade met 5-3 de overwinning opeist.

Michael Smith (97.26) v Krzysztof Ratajski (99.4) 5-4 (B)
De Pool komt 1-3 voor door in leg drie te breaken. Bully Boy vecht zich terug in de wedstrijd en komt zelfs 4-3 voor. Krzysztof Ratajski heeft een ijzersterke 11-darter nodig om 4-4 te maken waarna Michael Smith de leg mag beginnen en in 14-darts de wedstrijd beslist.

Michael van Gerwen (107.92) v Jonny Clayton (104.33) 4-5 (A)
22 wedstrijden was Van Gerwen ongeslagen op de Grand Slam Of Darts, de Welsman Clayton gooide zijn beste wedstrijd ooit tegen de Brabander die zelf ook niet geheel onverdienstelijk stond te gooien. Van Gerwen noteerde in de eerste legs kort bij de 120 gemiddeld maar miste een paar beslissende darts waardoor de 44-jarige The Ferret won. Met onder andere een 10-darter kwam MvG 3-1 voor. In de achtste leg mist Van Gerwen drie pijlen voor de wedstrijd waardoor de Welshman 4-4 wist te maken. Clayton mocht de beslissende leg beginnen en gooide zijn derde maximale 180-score waarna hij in 14-darts de winst pakte in een ongelofelijk goede wedstrijd.

Gary Anderson (112.03) v Ian White (86.06) 5-1 (D)
In de openingsleg mist Gary Anderson pijl nummer zeven voor een perfecte leg. De Schot was in optima forma door in 12- 14- en 12-darts 3-0 voor te komen. Diamond snoept een legje af waarna Anderson met een 14- en zelfs een 11-darter de wedstrijd beslist. De Schot gooide zeven 180-scores in zes legs met ruim 112 gemiddeld.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws