Home PDC Max Hopp zet Duitsland op zijn kop met winst German Darts Open

Max Hopp zet Duitsland op zijn kop met winst German Darts Open

Max Hopp heeft voor een sensatie gezorgd door de German Darts Open op zijn naam te schrijven. Hij wist zondagmiddag Joe Cullen en Rob Cross te verslaan waarbij hij de regerend wereldkampioen opzij zette met een schitterende 121-finish in de beslissende laatste leg.

Heel Duitsland stond achter Maximiser die in de finale mocht aantreden tegen Michael Smith. Bully Boy kwam op een riante 5-2 voorsprong maar Hopp wist van geen ophouden en vocht zich terug naar 6-6 en 7-7. Het sprookje kwam uit en wederom wist hij een waanzinnige finish te gooien om de partij in het slot te gooien.

Direct daarna ontplofte de zaal en was er het ongeloof bij de Duitser zoals is te zien in onderstaande video.


De Duitser kent sowieso een uitstekend jaar tot dusver. Alle wedstrijden die hij dit jaar tegen geplaatste spelers heeft gespeeld heeft hij namelijk gewonnen. Michael Smith is daarmee al de zevende in dit opmerkelijk rijtje.

Minder goed ging het voor Michael van Gerwen. De Nederlander ging in de kwartfinale zitten tegen Ian White die hem met 6-2 de baas was. Ian White is daarmee wederom de persoon die verantwoordelijk is voor de uitschakeling van Van Gerwen. De laatste 4 verliespartijen op de European Tour werden geleden tegen Peter Wright, Rob Cross en tweemaal Ian White.

Avondsessie vanaf 19:15 uur
Kwartfinale (best of 11 legs)
Michael van Gerwen (100,23) 2-6 Ian White (105,92)
Van Gerwen kwam al snel in de problemen in deze partij doordat de Nederlander de dubbel niet wist te raken. White imponeerde vanmiddag al met het hoogste gemiddelde van ruim 106,00 en trok dit niveau vanavond door tegen de nummer 1 van de wereld. Met een 121-finish besloot hij de partij in stijl nadat hij eerder in de partij ook al een 157-finish gooide.

Mervyn King (93,14) 5-6 Michael Smith (99,52)
In het duel tussen Mervyn King en Michael Smith kwam het aan op de laatste leg bij een stand van 5-5. Nadat ze allebei pijlen voor de wedstrijd kregen was het Bully Boy die aan het langste eind trok en zich plaatste voor de halve finale tegen Ian White.

Max Hopp (96,89) 6-4 Joe Cullen (98,10)
Voor het oog van het thuispubliek won Max Hopp de kwartfinale met 6-4 van Joe Cullen. Maximiser kwam op een comfortabele 5-1 voorsprong maar zag Cullen nog naderen alvorens hij de partij in het slot kon gooien.

Gerwyn Price (92,67) 1-6 Rob Cross (105,09)
Nadat Cross de openingsleg won pakte Price de tweede leg, maar vanaf dat moment wast het Voltage die het initiatief nam. Met een gemiddelde vergelijkbaar met die van Ian White wist Rob Cross zijn opponent met 6-1 opzij te zetten.

Halve finale (best of 13 legs)
Ian White (96,20) 1-7 Michael Smith (107,24)
Terwijl Ian White deze middag en avond imponeerde met gemiddelden van 106,00 en de uitschakeling van Michael van Gerwen moest hij er in de halve finale zelf aan geloven. Michael Smith wist White overtuigend opzij te zetten met een 7-1 overwinning. Hierbij noteerde Bully Boy een gemiddelde van ruim 107,00 en onder andere een 158-finish.

Max Hopp (100,23) 7-6 Rob Cross (99,19)
In een waanzinnige partij wordt het publiek in Duitsland getrakteerd op een waanzinnige pot. Deze wedstrijd ging naar een 6-5 voorsprong voor de Duitster die 3 matchdarts kreeg maar hij verzilverde ze niet. Cross trekt de stand gelijk en mag de beslissende laatste leg zelf beginnen. Gesteund door het publiek zet Maximiser nog één keer aan en met succes. Hij haalt de winst binnen met een prachtige 121-finish op de bulls-eye.

Finale (best of 15 legs)
Michael Smith (95,17) 7-8 Max Hopp (94,62)
In deze finale kwam Michael Smith op een comfortabele 5-2 voorsprong maar Max Hopp, gesteund door het thuispubliek, weet van geen ophouden en blijft strijden. Hij weet de stand te brengen naar 6-6 en trakteert de aanwezige supporters op een waanzinnige eindfase.

Om het nog spannender te maken werd het zelf 7-7 waarbij een laatste en beslissende leg de beslissing moest gaan brengen. In de halve finale wist Hopp in de beslissende leg met een 121-finish Rob Cross te verslaan en diezelfde finish zou hem de titel opleveren tegen Michael Smith.