Home PDC Mike de Decker kwalificeert zich zowel voor Dutch Darts Masters als Danish...

Mike de Decker kwalificeert zich zowel voor Dutch Darts Masters als Danish Darts Open

Zaterdag werden de kwalificatietoernooien voor PDPA-leden uit West- en Zuid-Europa, dat wil zeggen de spelers die Q-School 2019 gegooid hebben maar geen PDC tourkaart hebben, voor de zevende en achtste European Tour gehouden. De PDPA-leden van buiten Europa mogen kiezen of ze deze kwalificatietoernooien of de UK Qualifiers spelen. Hier waren twee deelnemersbewijzen te verdienen voor de Dutch Darts Masters en Danish Darts Open. De Nederlanders mochten niet meedoen aan het kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters, aangezien er voor de Nederlandse darters zonder tourkaart vier plekken te verdienen zijn op de host nation qualifiers op donderdag 23 mei.

Mike de Decker en Florian Hempel wisten zich te kwalificeren voor de Dutch Darts Masters komend weekend in de IJsselhallen te Zwolle. Mike won onder andere van Michael Rasztovits (6-4), Diogo Portela (6-2) en Christoff van de Wal (6-1). De Duitser Florian Hempel maakte met name indruk in zijn partij tegen Erik Tautfest, die hij met 103 gemiddeld met 6-5 won, en was verder onder andere met 6-4 te sterk voor Jyhan Artut.

Mike sloeg, net zoals onder andere Vincent van der Voort, Krzysztof Ratajski en Steve Beaton, Nathan Aspinall, Glen Durrant, Michael Smith en Mervyn King een dubbelslag door zich naast de Dutch Darts Masters ook voor het Danish Darts Open te kwalificeren. Mike deed dit door onder andere Nederlander Michael Plooy (6-5) en wederom Diogo Portela (6-5) achter zich te laten. Cody Harris zal in Kopenhagen de eerste Nieuw-Zeelander ooit op een PDC European Tour zijn. Harris versloeg op weg naar deze historische gebeurtenis onder andere Remon Hurrebrink (6-0) en Christian Goedl (6-2), voordat hij in de beslissende wedstrijd Kevin Münch met een gemiddelde van 104 met 6-1 het nakijken gaf.