Home PDC PC 4: Anderson pakt ‘de dubbel’ in het weekend, De Zwaan runner-up

PC 4: Anderson pakt ‘de dubbel’ in het weekend, De Zwaan runner-up

Het Players Championship weekend in Barnsley werd zondag voortgezet met de Players Championship vier. Ook op de vierde Players Championship ging Gary Anderson er met de titel en de hoofdprijs van 10.000 vandoor. Hiermee pakt de Schot de dubbele toernooizege in het weekend. Zaterdag won The Flying Scotsman namelijk ook de derde Players Championship van het jaar, ten koste van landgenoot Peter Wright die op een oorwassing werd getrakteerd. Anderson pakt tevens zijn derde titel binnen een week. De vorige week sleepte hij zijn eerste UK Open titel in de wacht. 

In de finale van zondag was de kersverse UK Open kampioen met 6-2 te sterk voor de Nederlander Jeffrey de Zwaan. Voor de tweede keer binnen een maand stonden Anderson en De Zwaan in een finale tegenover elkaar. Op de UK Open Qualifier 4 stonden de heren ook in de finale, ook die finale werd met 6-2 gewonnen door de tweevoudig wereldkampioen. 
Ook in het eerste Players Championship van het jaar werd ‘de dubbele’ zege geboekt. In dat weekend won Michael van Gerwen zowel de eerste als tweede Players Championship. Dit weekend was Michael van Gerwen, net als Raymond van Barneveld, niet van de partij in Barnsley.

Uiteraard bevonden zich onder meer Nederlanders en Belgen in het strijdtoneel. Naast Jeffrey de Zwaan bereikte ook Jan Dekker de kwartfinale. Dekker trof De Zwaan bij de laatste acht en moest daar zijn meerdere erkennen in de latere runner-up. Jimmy Hendriks, Jeffrey de Graaf en de Belg Dimitri van den Bergh kwamen tot de derde ronde. Voor Danny Noppert, Jermaine Wattimena, Christian Kist, Jelle Klaasen en Kim Huybrechts zat er niet meer in dan een plek in ronde twee. De overige Nederlanders en Ronny Huybrechts speelden slechts één partij.

Het deelnemersveld op de Players Championship bestaat uit 128 deelnemers die in bezit zijn van een tourkaart. Indien niet alle 128 tourkaart houders zich voor een Players Championship hebben ingeschreven, mogen spelers van de Challenge Tour Order of Merit het deelnemersveld aanvullen. De uitnodigingen geschieden op basis van de volgorde op de Challenge Tour Order of Merit.

De partijen worden gespeeld over best of 11 legs. Uitslagen van de Nederlanders en Belgen zijn hieronder te zien. Vanaf de laatste 16 alle uitslagen. Voor alle uitslagen zie deze link. Enkele partijen zijn live te zien via de betaalde stream van PDC.tv of via de Facebook pagina van de PDC.

Eerste ronde
Danny Noppert 6-2
Peter Wright
Rowby-John Rodriguez 6-1 Ronny Huybrechts
Kevin Painter 6-5 Steve West
Ross Smith 6-4 Benito van de Pas
Jan Dekker 6-1 Sven Groen
Dimitri van den Bergh 6-4 Steve Beaton
Jeffrey de Zwaan 6-5 Vincent van der Voort
Jermaine Wattimena 6-1 Mark Frost 
Christian Kist 6-5 Martin Schindler
Jimmy Hendriks 6-3 Aden Kirk
Wayne Jones 6-2 Mario Robbe 
Jeffrey de Graaf 6-5 James Wade
Jelle Klaasen 6-1 Vincent Kamphuis 
Kim Huybrechts 6-1 Devon Petersen 
Zoran Lerchbacher 6-3 Ron Meulenkamp
Darren Webster 6-4 Dirk van Duijvenbode

Tweede ronde
Rowby-John Rodriguez 6-1 Danny Noppert
Jan Dekker 60 Ross Smith
Dimitri Van den Bergh 6-3 Jamie Lewis
Jeffrey de Zwaan 6-2 John Part 
Josh Payne 6-5 Jermaine Wattimena
Jimmy Hendriks 6-4 Christian Kist
Jeffrey de Graaf 6-2 Kirk Shepherd
Bradley Brooks 64 Jelle Klaasen
Rhys Griffin 65 Kim Huybrechts

Derde ronde
Jan Dekker 64 Dimitri Van den Bergh
Jeffrey de Zwaan 65 Matthew Edgar 
Adam Hunt 61 Jimmy Hendriks
Dave Chisnall 62 Jeffrey de Graaf

Vierde ronde/Laatste 16
Jan Dekker 6-5 Rowby-John Rodriguez
Jeffrey de Zwaan 6-4 Alan Tabern
Jamie Caven 6-5 Luke Woodhouse
Adrian Lewis 6-3 Josh Payne
Stephen Bunting 6-0 Adam Hunt
Dave Chisnall 6-0 Ricky Evans
Gary Anderson 6-1 Rhys Griffin
Keegan Brown 6-4 Darren Webster

Kwartfinales

Jeffrey de Zwaan 61 Jan Dekker
Adrian Lewis 6-2 Jamie Caven
Dave Chisnall 6-3 Stephen Bunting
Gary Anderson 6-3 Keegan Brown

Halve finales

Jeffrey de Zwaan 6-5 Adrian Lewis
Gary Anderson 6-1 Dave Chisnall

Finale
Gary Anderson 6-2 Jeffrey de Zwaan
Anderson pakt de openingsleg met d12. De Nederlander maar liefst zes dubbels, Anderson kan profiteren met d1 en zijn voorsprong verdubbelen. De Zwaan gooit zijn negentiende (!) 180 van de dag maar kan niet voorkomen dat zijn tegenstander 3-0 laat noteren via een 82 finish. In leg 4 is het Anderson die zes dubbels mist. The Black Cobra kan profiteren en zijn eerste leg pakken. Met o.a. zijn eerste 180 en d5 wordt het 4-1 voor de Schot. Na een 11-darter is The Flying Scotsman een leg verwijderd van zijn dubbele toernooi zege in het weekend. De Zwaan verlengt de partij met d10. In de volgende leg verzekert The Flying Scotsman zich van ‘the weekend double’.