Home PDC PDC European Q-School voorbeschouwing deel 2

PDC European Q-School voorbeschouwing deel 2

In aanloop naar de PDC Q-School heeft onze redacteur Jacco Krook voorbeschouwd op de PDC European Q-School. Hiervoor heeft hij aan verschillende dartsfans, die als expert beschouwd kunnen worden, naar hun verwachtingen gevraagd. Dit tweede deel gaat over de algemene verwachtingen, terwijl er in het eerste deel ingezoomd werd op verschillende Europese regio’s.

Het is uiteraard niet gemakkelijk om PDC Q-School voor te beschouwen en dus kan het zijn dat er spelers ontbreken die wel de aandacht verdienen. Bovendien is er uitgegaan van spelers waarvan men afgelopen weekend, dus voordat de inschrijving definitief sloot, verwachtte dat ze mee zouden gaan doen dus ook dat kan meespelen in het ontbreken, of juist vermeld worden, van bepaalde spelers.

Favorieten
De Rus Boris Koltsov, die in 2019 net naar een PDC tourkaart greep, is samen met de Spanjaard Jose Justicia, die in 2018 en 2019 een PDC tourkaart had maar deze inmiddels heeft moeten inleveren, en Martijn Kleermaker uit Harderwijk, die een ijzersterk 2019 kende, de favoriet. Zij werden immers door zeven van de acht ondervraagden gekozen. Ook Dirk van Duijvenbode is met zes stemmen een speler om in de gaten te houden.

Outsiders
Michael Unterbuchner lijkt met vijf stemmen de volgende Duitser, die aan de deur van de PDC klopt.

Mike de Decker en Zoran Lerchbacher, die net zoals onder andere Dirk van Duijvenbode en Jose Justicia zijn PDC tourkaart na vorig jaar heeft moeten inleveren, hebben allebei vijf stemmen gekregen.

Dennis Nilsson lijkt de Zweed om rekening mee te houden. Net zoals Karel Sedlacek, Wesley Harms, Wessel Nijman en Nico Kurz kreeg hij drie stemmen, hoewel het er alle schijn van heeft dat Nico Kurz slechts een of twee dagen in actie zal komen. De jonge Duitser acht zich immers nog niet rijp voor het grote werk bij de PDC en wilt eerst ervaring opdoen op de PDC European Tour, waarvoor hij alle kwalificaties mag gooien doordat hij op PDC Q-School actief is. Anders zou hij slechts een gering aantal kwalificatietoernooien mogen spelen.

Spelers om in de gaten te houden
Darten is enorm groeiende in Polen dankzij de recente resultaten van Krzysztof Ratajski. Sebastian Steyer, die vorige week op het BDO WK stond, zou weleens de volgende Pool kunnen zijn die een PDC tourkaart bemachtigt. Ook Willem Mandigers, Richard Veenstra en Michael Rasztovits ontvingen twee stemmen.

Christian Kist, Chris Landman, Jeffrey de Graaf, Wesley Plaisier, Berry van Peer, Danny van Trijp, Ronny Huybrechts, Andy Baetens, Jeffrey van Egdom, de Fransman Thibault Tricole,  Nieuw-Zeelander Cody Harris, de Pool Krzysztof Kciuk, de Fin Ulf Ceder, James Bailey uit Australië, de Oostenrijker Christian Goedl en de Zweden Daniel Larsson en Johan Engstrom kregen allemaal een stem.