Home PDC Speelschema World Cup of Darts dag 3: België in middag, Nederland in...

Speelschema World Cup of Darts dag 3: België in middag, Nederland in avond

DANIEL DAY V MAIK KUIVENHOVEN LADBROKES UK OPEN 2019 BUTLINS RESORT MINEHEAD PIC LAWRENCE LUSTIG ROUND 5 JERMAINE WATTIMENA V LUKE WOODHOUSE JERMAINE WATTIMENA IN ACTION

Waar we de eerste twee dagen tot 19.00 uur moesten wachten tot de World Cup of Darts verder ging staan vandaag en morgen een middagsessie en avondsessie op het programma. Voor de deelnemers aan de Dartfreakzpoule is het dus van belang dat de wedstrijden voor de middagsessie voor 13.00 uur voorspeld zijn, de wedstrijden voor de avondsessie moeten voor 19.00 uur voorspeld zijn.

De wedstrijden zullen een iets ander format kennen dan de eerste ronde partijen. Immers wordt er nu begonnen met twee singelpartijen, waarbij beide koppels zelf mogen bepalen wie de eerste single gooit en wie de tweede. Zo kunnen landen dus een tactische overweging maken en hun sterkste speler inzetten tegen de zwakkere speler van de tegenstander. In veel gevallen zal de sterkste speler echter als eerste spelen. Mochten beide landen een singel winnen dan volgt er een koppelwedstrijd om een beslissing te brengen, indien een land beide singels wint hoeft er uiteraard geen koppelpartij meer gespeeld te worden.

In de middagsessie kunnen de liefhebbers van Azie hun hart ophalen. Dan treft de levende legende Paul Lim samen met Harith Lim namens Singapore, eerder al verantwoordelijk voor de uitschakeling van Wales, immers de Japanners Seigo Asada en Haruki Muramatsu. De partij van de middagsessie lijkt op voorhand België tegen Duitsland te zijn, waar Kim Huybrechts en Dimitri van den Bergh het opnemen tegen Max Hopp en Martin Schindler. De Schotten Gary Anderson en Peter Wright die donderdag imponeerden treffen de Zweden Dennis Nilsson en Magnus Caris in wat voor Caris zijn laatste wedstrijd van zijn carrière kan zijn. In de andere partij treffen de Nieuw-Zeelander Cody Harris en Haupai Puha die in de eerste ronde geen kind hadden aan Litouwen de Zuid-Afrikanen Devon Petersen en Vernon Brouwers, die voor een stunt zorgden door Noord-Ierland te verslaan. 

De partij van de avondsessie kan weleens de laatste partij worden als Nederlanders Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena het opnemen tegen de Polen Krzysztof Ratajski en Tytus Kanik. Vrijdagavond werd er in de studio van RTL7 al gesuggereerd dat Polen kan besluiten om Ratajski tegen Jermaine te zetten, aangezien Ratajski een lastige tegenstander blijkt te zijn voor The Machinegun en de Polen op deze manier hopen het Nederland moeilijk te kunnen maken. Rob Cross en Michael Smith, die vrijdag een hecht Engels team bleken te zijn, treffen de Ieren Steve Lennon en William O’Connor. De Canadezen Dawson Murschell en Jim Long die een ijzersterke partij tegen Italië wisten te winnen treffen nu de Australiërs Simon Whitlock en Kyle Anderson, die een beslissende leg nodig hadden om Finland uit te schakelen. De Oostenrijkers Mensur Suljovic en Zoran Lerchbacher spelen tegen Darin Young en Chuck Puleo uit de Verenigde Staten.

Laatste 16
Middagsessie 13.00 uur

Zuid Afrika – Nieuw Zeeland
Singapore – Japan
Schotland – Zweden
België v Duitsland

Avondsessie 19.00 uur
Australië – Canada
Oostenrijk – Verenigde Staten
Engeland – Ierland
Nederland – Polen