Home PDC Taylor wil grote arena voor darttoernooien in woonplaats Stoke on Trent

Taylor wil grote arena voor darttoernooien in woonplaats Stoke on Trent

Phil Taylor heeft het voorstel gedaan om in zijn woonplaats Stoke on Trent, waar vele darttoppers vandaan komen, een geschikte arena te bouwen voor grote darttoernooien. Naast Phil Taylor komen ook voormalige wereldkampioenen Adrian Lewis en Ted Hankey en overige topspelers Andy Hamilton, Ian White, Mark Frost en Andy Boulton uit de Engelse plaats. Vijfvoudig BDO wereldkampioen en voormalig leermeester van Phil Taylor, Eric Bristow, woont in het Engelse graafschap Staffordshire, waaronder Stoke on Trent valt.

Vanwege het gebrek aan geschikte faciliteiten is Taylor, die geboren is in Burslem-Stoke on Trent, gedurende tien jaar niet meer op professioneel niveau uitgekomen in zijn eigen stad. Zijn laatste optreden op een groot toernooi in zijn geboorteplaats was op de Premier League 2005 die in de Kings Hall in Stoke on Trent van start ging.

De grootmeester zou graag weer voor lokale fans in actie willen komen en ziet grote darttoernooien graag terugkeren in zijn stad. Hij heeft het stadsbestuur daarom gevraagd een geschikte arena te bouwen om grote darts evenementen te huisvesten. Het bestuur heeft aangegeven dat dit gerealiseerd kan worden met behulp van particulier initiatief. Een gemeenteraadslid heeft de PDC gevraagd na te gaan of er mogelijkheden zijn.

De grootste arena’s die wij in de stad hebben zijn niet geschikt voor het organiseren van de Premier League Darts zegt Taylor tegenover BBC. Eén van de grootste hallen in Stoke on Trent kan 850 mensen onderbrengen, maar wij willen ongeveer 10.000 mensen aantrekken. Dat is het probleem.  Waarom niet investeren in een groot eigendom voor Stoke on Trent? Het geld is er.

Dave Allen, media manager van de Professional Darts Corporation, geeft aan dat de organisatie dolgraag weer toernooien in Stoke on Trent zou willen organiseren. Phil dringt hier al zo lang op aan. Het is tien jaar geleden dat Phil op professioneel niveau in zijn stad speelde. Maar de grootte van de arena die wij nodig hebben, kan Stoke momenteel niet bieden. Als er nieuwe arena’s gebouwd worden, zullen wij nagaan of er weer grote toernooien in Stoke georganiseerd kunnen worden want in die stad is er veel animo voor het darten en er komen veel topspelers daar vandaan.