Home PDC Voormalig World Cup finalist Nicholson blikt vooruit op de World Cup of...

Voormalig World Cup finalist Nicholson blikt vooruit op de World Cup of Darts

2019-03-28 PDC Premier league Ahoy donderdag Daryl Gurney

Paul Nicholson die in 2010 samen met Simon Whitlock de finale haalde van de eerste PDC World Cup of Darts en tegenwoordig onder andere werkzaam is als analyticus en commentator voor de PDC en SkySports blikt vooruit op de komende editie. 

The Asset begint door te zeggen wat iedereen zich wel kan inbeelden: Het spelen voor je land betekent alles voor een ieder die op professioneel niveau een sport beoefent. Des te meer geldt dit voor spelers uit de kleinere dartlanden, zoals Brazilie, die zeker een toegevoegde waarde zijn gebleken in de recente jaren.

De World Cup of Darts is om meer redenen anders dan andere toernooien. Het is een volledig andere ervaring, omdat je samen met je koppelmaat moet werken en ervoor moet zorgen dat de chemie juist is. Dat is waarom Simon en ik enkele successen hadden, want wij hadden een echte klik en wilden voor elkaar door het vuur. De koppels die daarover beschikken zullen het verst komen. 

Ervaring in dit toernooi speelt ook mee, wat bepaalde teams mogelijk sterker maakt dan anderen. Maar andere spelers zullen ook gevaarlijk zijn, omdat ze zonder druk kunnen spelen. Ik denk dat de sterkte in de breedte nu groter is dan ooit en het kan weleens de meest open World Cup ooit worden.

Wie denk je dat er in de eerste ronde voor een verrassing kan zorgen?
Realistisch gezien verwacht ik weinig verrassingen in de eerste ronde, maar ik denk dat er meerdere spannende partijen zullen zijn. 
Als ik één verrassing moet noemen dan ga ik voor Singapore tegen Wales. Jonny Clayton is enigszins uit vorm de laatste tijd, maar anderzijds speelt hij samen met Gerwyn Price die Clayton omhoog kan helpen, maar het is geen gemakkelijk vooruitzicht om tegen Singapore te spelen.
Engeland tegen de Filipijnen is ook niet zomaar gespeeld. Lourence Ilagan is een zak vol energie en hij zal Engeland partij geven. Rob Cross moet zijn beste beentje voort zetten en Michael Smith leiden en ze kunnen in serieuze problemen komen als ze de wedstrijd licht opnemen. 
Italie zou ook zomaar Canada kunnen verslaan en België tegen Hong Kong zal een kraker worden die je niet wilt missen.

Wie zijn de outsiders om ver te komen in het toernooi?
Ik denk dat we op onze hoede moeten zijn voor Ierland. Steve Lennon en William O’Connor hebben de laatste 12 maanden laten zien waartoe ze in staat zijn en ze kunnen zomaar op weg zijn naar een interessante ontmoeting met Engeland.
De Polen Krzysztof Ratajski en Tytus Kanik zijn geweldige individuele spelers en als ze samen kunnen werken als team zijn ze in staat om Nederland en Australië te verslaan op weg naar de halve finale.

En de belangrijkste vraag. Wie gaat er winnen?
Natuurlijk zou ik graag zien dat Australië wint. Simon Whitlock is al een paar keer dichtbij gekomen en het zou echt hartverwarmend zijn als hij eindelijk deze trofee weet te pakken.
Echter, Noord-Ierland is voor mij de favoriet. Ik denk dat Daryl Gurney en Brendan Dolan er klaar voor zijn. Ze spelen allebei goed en hebben in het verleden al laten zien het ook als team goed te doen. Ik denk dat hun tijd gekomen is.
Schotland is ook een team om rekening mee te houden. Peter Wright speelt de laatste tijd weer wat beter, maar we weten niet hoe het met Gary Anderson gesteld is nu hij de laatste tijd weinig gespeeld heeft.

Tijdens de World Cup of Darts organiseren we in samenwerking met Poules.com en Dartwinkel.nl weer een leuke gratis Dartpoule. Je maakt kans op leuke prijzen en je voorspellingen invullen kan hier.