Daryl Gurney wint World Grand Prix finale, Simon Whitlock 2e PDC
PDC

Daryl Gurney wint World Grand Prix finale, Simon Whitlock 2e

Daryl Gurney wint World Grand Prix finale, Simon Whitlock 2e

Daryl Gurney is de winnaar van de World Grand Prix 2017 geworden. De finale zorgde voor veel commotie door een incident waarbij Gurney tegen de schouder van Whitlock aanliep. In de onderbreking kreeg hij hier zelfs een officiële waarschuwing voor van de PDC en naar alle waarschijnlijkheid volgt er binnenkort ook een boete op zijn deurmat.

Als gevolg hiervan keerde ook zijn publiek zich tegen Gurney. De Noord-Ier heeft zich deze avond niet populair gemaakt maar wel gaat hij naar huis met zijn eerste major titel en 100.000 pond.

2017 Unibet World Grand Prix
Zaterdag 7 oktober (vanaf 21:00 uur)
Unibet World Grand Prix Finale
Daryl Gurney (88,50) v Simon Whitlock (83,53) 5-4 in sets (2-3, 2-3, 3-1, 3-1, 3-2, 3-2, 3-1, 3-1)
Gurney komt op een 2-0 voorsprong en is dus degene die als eerste een break wist te forceren. Whitlock kwam echter terug tot 2-2 en in de beslissende leg misten beiden veel dubbels. Via dubbel 1 was het uiteindelijk Whitlock die de set naar zich toe trok.

In de tweede set opent Gurney met een 156-finish maar hij ziet Whitlock de stand weer gelijk trekken. De Noord-Ier wist echter weer op een 2-1 voorsprong te komen en het had er alle schijn van dat hij de tweede set zou pakken. Toch wist Whitlock weer 2-2 te maken en hij sloeg daarna toe om ook de tweede set naar zijn hand te zetten.

Met een 110-finish opent Gurney de derde set en Whitlock maakt weer gelijk. Een kans op dubbel 20 vanaf 120 eindigt in een bounce out voor de Australiër en de Noord Ier profiteert. Hij maakt in deze set 2-1 en weet de vierde leg te winnen met een 126-finish. Hiermee pakt hij de derde set en verkleint de achterstand tot 1-2 in sets.

In de vierde set komt de Noord-Ier op een 2-0 voorsprong en daar waar hij dit eerder nog uit handen gaf liet hij Whitlock deze set nog maar 1 leg winnen. Met 3-1 wint Gurney set 4 en daarmee is de partij weer volledig in balans met 2-2 in sets. Maar direct hierna deed zich een opvallend moment voor deed waarbij Gurney met zijn schouder tegen Whitlock aan liep. Direct na de onderbreking was al duidelijk dat er een officiële waarschuwing is uitgedeeld aan het adres van Gurney voor deze actie.

De vijfde set ging naar 2-2 waarna Gurney de set pakte en dus met 3-2 in sets op voorsprong kwam. Maar in set 6 waren de rollen omgedraaid en bij wederom een 2-2 tussenstand moest er een beslissende laatste leg aan te pas komen. Dit keer won Whitlock deze en dus bleef het met een stand van 3-3 in sets uiterst spannend.

In de zevende set komt de Noord-Ier, die het publiek tegen zich heeft zien keren, op een 2-1 voorsprong. Hij lijkt echter onder de indruk van de supporters die hem niet langer lijken te steunen. Whitlock keert de set en pakt met 3-2 set 7 waardoor hij op een 4-3 voorsprong komt in sets en nog maar 1 set nodig heeft voor de World Grand Prix 2017-titel.

Met 3-1 in de achtste set maakt Gurney er weer 4-4 in sets van. Wederom kwam de Noord-Ier in opspraak. Dit keer ging hij de confrontatie aan met het publiek dat zich gedurende deze partij tegen hem is gaan keren. Gurney pakt de eerste leg in de beslissende laatste set maar Whitlock komt met een 112-finish op bulls-eye. De Noord-Ier antwoord met eveneens een 112-finish alleen doet hij het via triple 20, dubbel 20 en dubbel 6. De leg daarna zou de leg van Gurney worden die bepalend zou zijn voor de titel. Via dubbel 10 wint Gurney de World Grand Prix 2017 waarna hij in tranen op zijn knieën valt.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws