Noppert, Van Veen en Van Gerwen door naar derde ronde Austrian Darts Open PDC
PDC

Noppert, Van Veen en Van Gerwen door naar derde ronde Austrian Darts Open

Noppert, Van Veen en Van Gerwen door naar derde ronde Austrian Darts Open

Vandaag stond de tweede ronde van de 2024 NeoBet Austrian Darts Open in Graz op het programma.

In deze tweede ronde kwamen maar liefst acht Nederlanders in actie. In de middag zagen we al een Nederlands onderonsje tussen Danny Noppert en Wessel Nijman waarbij Noppert zijn goede vorm voortzette en met ruim 104 gemiddeld met 6-3 won.

Noppert neemt het zondag in ronde 3 op tegen Josh Rock die zelf ruim 102 gemiddeld gooide en met 6-5 langs Dimitri van den Bergh ging.

Ook in de avond was er een Nederlands duel, tussen Michael van Gerwen en Jeffrey de Zwaan. Ook Van Gerwen noteerde ruim 102 gemiddeld en won maar liefst met 6-1. 'Mighty Mike' neemt het in ronde 3 op tegen Peter Wright die met 6-5 ontsnapte tegen Danny Lauby.

Dirk van Duijvenbode verloor met 2-6 van Ritchie Edhouse die ruim 103 gemiddeld gooide, terwijl Richard Veenstra met 5-6 verloor van Stephen Bunting. Ook Raymond van Barneveld ging onderuit: de vijfvoudig wereldkampioen noteerde 104 gemiddeld maar verloor alsnog met 5-6 van Ross Smith die zelf 106 gemiddeld gooide.

Wie wel nog won was Gian van Veen: de jonge Nederlander won zaterdagmiddag met 6-5 van Ryan Searle in een heerlijk duel: Van Veen noteerde een gemiddelde van 98, wat bijna twee punten lager was dan dat van Searle. Van Veen speelt in de laatste 16 tegen Edhouse.

Luke Littler noteerde een gemiddelde van ruim 106 in een 6-2 overwinning tegen Damon Heta terwijl titelverdediger Jonny Clayton Chris Dobey er met 6-1 afgooide.

Daniel Klose versloeg Andrew Gilding 6-2 en haalde daarmee voor het eerst de derde ronde van een Eurotour, terwijl Krzysztof Ratajski zijn eerste wedstrijd op de Eurotour van 2024 won: 6-2 tegen Dom Taylor.

Ten slotte boekte ook Dave Chisnall, Joe Cullen, Daryl Gurney en Martin Schindler overwinningen.

Laatste 32 Austrian Darts Open 2024
Middag:
Krzysztof Ratajski 6-2 Dom Taylor
Danny Noppert 6-3 Wessel Nijman
Ritchie Edhouse 6-2 Dirk van Duijvenbode
Stephen Bunting 6-5 Richard Veenstra
Gian van Veen 6-5 Ryan Searle
Joe Cullen 6-3 Darius Labanauskas
Daryl Gurney 6-4 Rob Cross
Dave Chisnall 6-4 Brendan Dolan

Avond:
Martin Schindler 6-0 Ricardo Pietreczko
Daniel Klose 6-2 Andrew Gilding
Ross Smith 6-5 Raymond van Barneveld
Josh Rock 6-5 Dimitri Van den Bergh
Michael van Gerwen 6-1 Jeffrey de Zwaan
Peter Wright 6-5 Danny Lauby
Jonny Clayton 6-1 Chris Dobey
Luke Littler 6-2 Damon Heta

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws