Home PDC Price ontneemt Van Duijvenbode plek in illuster rijtje door winst in de...

Price ontneemt Van Duijvenbode plek in illuster rijtje door winst in de World Grand Prix finale

BOYLE SPORTS WORLD GRAND PRIX 2020 RICOH ARENA COVENTRY PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND 1 GERWYN PRICE V JERMAINE WATTIMENA GERWYN PRICE IN ACTION

Maandagavond werd de finale van de World Grand Prix gespeeld. Dit toernooi is uniek, omdat er zowel met een dubbel begonnen als geëindigd moet worden.

Gerwyn Price maakte zijn favorietenrol waar door achtereenvolgens Jermaine Wattimena, Kim Huybrechts, Jeffrey de Zwaan en Dave Chisnall te verslaan. In zijn eerste drie partijen wist enkel Jeffrey The Iceman een set af te snoepen. Dirk van Duijvenbode is de sensatie van het toernooi. Na een moeizaam begin tegen Mensur Suljovic werden ook Dimitri van den Bergh, Gary Anderson en Simon Whitlock, die een dag eerder nog Michael van Gerwen terug naar Noord-Brabant stuurde, aan de zegekar gebonden door The Titan. Zodoende mocht Dirk zich al in een mooi rijtje scharen.

Het was de zevende keer dat een PDC TV-finale tussen een Nederlander en Welshman ging. Tot vandaag zorgden Michael van Gerwen viermaal, waarvan een keer samen met Raymond van Barneveld, Raymond van Barneveld driemaal, waarvan een keer samen met Michael van Gerwen en een keer samen met Co Stompé, voor een 100 % score voor Nederland. Gerwyn Price wist overtuigend de eerste set te pakken en liep vervolgens uit naar 4-1. Dirk van Duijvenbode liet zich echter niet zomaar kennen en wist er bijna 3-4 van te maken, maar moest met 5-2 de titel laten aan de nieuwe nummer twee van de wereld. Zodoende pakte de Welshman na tweemaal de Grand Slam of Darts en de World Series Finals zijn vierde eindzege op een PDC TV-toernooi.

World Grand Prix finale
Maandag 12 juli 20.30 uur
Dirk van Duijvenbode (87,07) – Gerwyn Price (88,19) 2-5 (0-3, 2-3, 3-1, 0-3, 2-3, 3-2, 2-3)
Price pakt de eerste set overtuigend met 3-0. Ondanks twee 70-finishes ziet Dirk Price er via finishes van 76, 77 en 87 met de tweede set vandoor gaan. Dirk pakt de derde set met 3-1 van Price af. Mede door tweemaal 180 pakt Price de openingsleg van set vier, die met 3-0 naar de Welshman gaat. Price komt mede door een 88-finish op 2-0 in set vijf. Dirk vecht zich mede door een 135-finish terug naar 2-2 en krijgt zelfs een setdart op Tops vanaf 114, maar moet de set toch aan The Iceman laten. Dirk opent set zes met een 72-finish om deze set met 3-2 naar zich toe te trekken. The Titan maakt zodoende een eind aan de reeks van Price, die tot nu toe tienmaal een beslissende vijfde leg van een set winnend afsloot en er nog geen had verloren. Dirk komt mede via een 74-finish op 2-0 in set zeven, maar ziet Price met een 102-finish de titel pakken.