Home PDC World Series of Darts Finals Van Barneveld wint nipt en Van Gerwen...

World Series of Darts Finals Van Barneveld wint nipt en Van Gerwen imponeert

In het Multiversum te Wenen gingen de bwin World Series of Darts Finals verder met de tweede ronde. Vandaag speelde de acht seeded spelers tegen de winnaars van ronde één die gisteren gespeeld werden.

Gary Anderson, Peter Wright, Daryl Gurney, Rob Cross, Kyle Anderson en Mensur Suljovic verloren we vanavond in Wenen. Raymond van Barneveld ging met de hakken over de sloot. De Hagenaar speelde matig maar wist er wel een nipte overwinning uit te slepen. 

De voorgaande drie edities van de World Series of Darts Finals gingen naar de Nederlandse veelvraat Michael van Gerwen. MvG nam het in de afsluitende wedstrijd op tegen Damon Heta. Heta is afkomstig uit Australië en won in ronde één van Maik Langendorf. De Aussie verloor echter zes legs op rij, Heta krijg geen pijl op de buitenste ring tegen MvG. Mighty Mike was oppermachtig in zijn opening van de World Series of Darts Finals.

Morgen zal Michael van Gerwen het opnemen tegen de enige landgenoot in het toernooi V van Barneveld. 

De wedstrijden:
Michael Smith (103.98) v Kyle Anderson (97.46) 6-3 
In de vierde leg viel de eerste break, Bully Boy had in leg drie al een 120-finish 13-darter laten zien en brak met een 14-darts leg. Smith kon de break niet verzilveren en Kyle Anderson vocht zich terug tot 3-3. Wanneer de zevende leg echter met een 127-finish naar Smith gaat is de ‘finale’ klap gegeven. Anderson kreeg geen leg meer op het bord waardoor Bully Boy Smith zich kan opmaken voor zondag.

Raymond van Barneveld (89.63) v Raymond Smith  (83.77) 6-5 
De Hagenaar komt met een bull, dubbel 16 finish vanaf 82 op een 3-0 voorsprong. Echter ziet hij de Australische The Guru zich terug vechten in de wedstrijd. Barney raakt onvoldoende triples waardoor de Aussie vier legs op rij wint en de Nederlander net op tijd dubbel zes pakt voor de eigen leg en 4-4 waarmee hij de zegereeks van Smith stopt. Wanneer de Hagenaar 110 niet uit krijgt komt Smith op 4-5 waardoor hij nog slechts een leg nodig heeft. RvB weet er echter een beslissende leg uit te slepen die de Aussie mag beginnen. De vijfvoudig wereldkampioen zou met zijn enorme ervaring Smith aan de kant moeten zetten, een hele belangrijke 180-score voor de Nederlander brengt hem als eerste op een finish. Drie pijlen missen echter doel waardoor Smith een kans krijgt maar ook mist, Barney weet met zijn vijfde matchdart de buitenste ring te vinden en zal het morgen waarschijnlijk opnemen tegen MvG.

Gary Anderson (100.36) v Dave Chisnall (96.44) 5-6
De wedstrijd begint met twee breaks waarna beide de eigen leg houden, de Schot doet dat zelfs met een magistrale 170-finish. The Flying Scotsman volgt de hoogste finish op met een 11-darts break die hij ook verzilverd en 4-2 voor komt. Chizzy heeft een 113-finish nodig voor 4-3 waarna Anderson met een 130-finish het antwoord heeft. Chisnall met de rug tegen de muur gooit hij een 13- en 14-darter om er een beslissende leg uit te halen. Anderson mist de bull vanaf 121 voor de overwinning (4e matchdarts) waarna Chizzy 64 uitgooit voor de winst.
 
Peter Wright (79.94) v Gerwyn Price (81.44) 1-6
De kleurrijke Wright geeft vandaag niet thuis, de Welshman Price loopt uit naar 5-0 waarna Snakeibite zijn eerste leg op het bord krijgt. 

Simon Whitlock (88.86) v Daryl Gurney (95.02) 6-5
Met een 12-darts break start de wedstrijd veelbelovend. Helaas verloopt dit duel echter minder spectaculair.. De Noord-Ier komt 3-5 voor met een mooie 144-finish in de vijfde leg. The Wizard komt terug tot 5-5 en begint de beslissende leg. Superchin gooit nog zijn tweede 180-score maar mist zes wedstrijdpijlen waardoor de Aussie rustig naar een finish werkt en 65 uitgooit voor de winst.

Rob Cross (83.86) v Jamie Lewis (87.87) 5-6 
Rasta weet meteen in het begin een break te forceren die in de zesde leg door de wereldkampioen wordt weggepoetst. Voltage komt zelfs 4-3 voor waarna de Welshman via een 121-finish 4-4 maakt en de Brit 5-4 voorkomt. Lewis maakt echter weer 5-5 in 11-darts en begint ook de beslissende leg. Cross weet de triples niet te vinden waardoor Lewis de wedstrijd in 13-darts beslist.

Mensur Suljovic (87.07) v James Wade (97.11) 3-6 
Ook deze wedstrijd is niet bepaald van een super niveau.. The Machine komt 1-3 voor waarna de publiekslieveling net voor de eerste pauze 2-3 maakt. The Gentle krijgt het niet voor elkaar om de vroege break van de Engelsman terug te pakken. Terwijl het Weense publiek Mensur, Mensur scandeert breid Wade langzaam de legs aan elkaar. In de negende leg gooit The Machine 96 uit met twee darts waarmee hij koelbloedig de wedstrijd wint.

Michael van Gerwen (105.94) v Damon Heta (85.16) 6-0
Met een 92- en een 128-finish laat de Nederlander direct zijn klasse zien. Heta gooit in de derde leg zijn eerste 180-score waarna Van Gerwen met zijn derde dart de dubbel raakt voor een 3-0 voorsprong. MvG mist de dubbel in leg vier waarna Heta 104 uit moet gooien maar de Australiër mist waardoor de nummer één van de wereld 4-0 voor komt. Met zijn tegenstander nog op 315 gooit de veelvraat ook nog 127 uit voor 5-0. Na de pauze gooit Van Gerwen de ‘slechtste’ leg van de wedstrijd, de Nederlander gooit wel 75 uit voor een 6-0 whitewash tegen Damon Heta.