Home BDO/WDF Hoofdnieuws Alle informatie over WDDA Winmau World Cup Darts op een rij

Alle informatie over WDDA Winmau World Cup Darts op een rij

De eerste editie van de ‘WDDA Winmau World Cup Darts’ zal dit weekend plaatsvinden van 22 t/m 24 februari 2019 in Oostende, België, en wordt georganiseerd door ‘G Darts Belgium’. Natuurlijk zal er ook een Nederlands paradartsteam aanwezig zijn bestaande uit Michelovic van Velzen (staand), Arie van der Rassel (rolstoel), Kees van Wielink (staand) en Anton van Hemert (rolstoel).

Dit team staat onder leiding van paradarts bondscoach Marijke Zomer. Patrick Stolk (bestuurslid topsport NDB) is de teammanager en Tonny Haverkamp (bestuurslid breedtesport NDB) is tevens aanwezig als verantwoordelijke voor paradarts.

Paradarts ontwikkelt zich in rap tempo. Zo zijn er inmiddels nationale rankings voor zowel paradarters als specials en hebben we dit seizoen voor het eerst een officiële paradartsselectie. In 2018 kwam het Nederlands paradarts team al eenmaal in actie tijdens de eerste paradarts interland ooit tegen België.

“Het is fijn dat onze paradarters opnieuw het Nederlands teamshirt aan mogen trekken tijdens dit mooie evenement. De Nederlandse selectie is klaar om zich met al de topteams te meten. Zij gaan leg voor leg proberen de overwinning binnen te slepen”, aldus bondscoach Marijke Zomer.

Programma:
Op vrijdag zal een open opwarmtoernooi plaatsvinden waaraan alle paradarters deel kunnen nemen. Op zaterdag vindt het teamevenement plaats en op zondag is er opnieuw een singlestoernooi (met aparte categorieën voor rolstoelers en overige paradarters). Elk team moet bestaan uit minimaal twee rolstoeldarters.

Poules:
Poule A Duitsland B, Europa, België A, Engeland B
Poule B Engeland A, Zuid-Afrika, Nederland
Poule C Rusland, Rest of the World, Duitsland A
Poule D Wales, Denemarken, België B

Livestream:
Zowel op zaterdag als zondag komt er een livestream vanuit Oostende. Deze is te bekijken via deze link.