Brian Raman wint Denemarken Masters, Willem Mandigers weer 2e WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Brian Raman wint Denemarken Masters, Willem Mandigers weer 2e

Gisteren was er op het Open Denemarken met een Nederlandse finale. Hierin won Wesley Harms van Willem Mandigers. Vandaag wist Mandigers het wederom tot de finale te schoppen alleen was deze keer Brian Raman zijn tegenstander. Het was voor de 22-jarige Belg de eerste finale bij de grote mannen. Wederom zou Mandigers genoegen moeten nemen met de tweede plek want het zou voor Raman niet alleen zijn eerste finale blijken maar ook zijn eerste titel. Met 6-4 versloeg hij de Nederlander. Bij de dames ging de titel naar Fallon Sherrock. In de eindstrijd was ze met 5-3 te sterk voor Anastrasia Dobromyslova die op haar beurt in de halve finale een ontketende Mikuru Suzuki opzij wist te zetten. Sherrock won in de halve eindstrijd van Lisa Ashton. Beste Nederlandse was Aileen de Graaf met een plek in de kwartfinale. Ze verloor met 2-4 van de latere winnaar. Daan Bastiaansen zorgde voor Nederlands succes door het jeugdtoernooi te winnen. In de finale op het podium was hij met 4-2 te sterk voor James Beeton en daarmee voorkwam hij een dubbelslag van de Engelsman. Ook Rafael van der Vaart was weer van de partij al kon hij ondanks niets inbrengen tegen PDC WK-ganger en Lakeside deelnemer Per Laursen. De hoogtepunten van de ex-voetballer zijn verzameld in . 1-4 Dave Parletti 2-4 Nick Kenny 4-2 Simon Pan Bak Andreas Harrysson 4-2 Ryan Hogarth 5-4 Nick Kenny 5-3 Andreas Harrysson 4-6 Lisa Ashton 4-0 Susianne Hägvall 2-4 Fallon Sherrock Deta Hedman 1-4 Anastasia Dobromyslova Mikuru Suzuki 4-0 Laura Turner Lisa Ashton 1-4 Fallon Sherrock Anastasia Dobromyslova 4-2 Mikuru Suzuki Fallon Sherrock 5-3 Anastasia Dobromyslova w.v. James Beeton w.v. 4-2 James Beeton