FDM dag 2 avond: Noppert, Verberk en Tergouw enige NL-ers door WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

FDM dag 2 avond: Noppert, Verberk en Tergouw enige NL-ers door

FDM dag 2 avond: Noppert, Verberk en Tergouw enige NL-ers door

Vanaf 19:30 uur gaat de laatste sessie van start waarin er nog wordt gespeeld in het poulesysteem. Na vanavond zijn de kwartfinales bekend welke vanaf morgenmiddag worden gespeeld. Aansluitend zullen morgenavond de halve finales en de finales worden gespeeld.

Het hele toernooi is live te volgen via RTV Noord Holland. Voor de livestream klik op onderstaande link:

[adrotate banner="54"] ►Live darts

Zaal open 18:45 uur – aanvang wedstrijden 19:30 uur Jamie Hughes (8) (ENG) 5–4 Brian Dawson (ENG) Andy Fordham is aandachtig toeschouwer bij deze partij. Mocht Dawson slechts 3 legs pakken dan kan The Viking zich alsnog plaatsen voor de knock-out fase. Brian maakt 1-0 en loopt door naar 3-1. Dat betekent dat er vanaf dat moment geen leg meer gewonnen mag worden door Dawson. Hughes mist 121 op de bulls-eye om Fordham in leven te houden. Dawson profiteert en pakt de benodigde 4-1 voorsprong. Dat betekent dat hij zeker is van de volgende ronde. Dit lijkt hij zichzelf ook te beseffen want vanaf dat moment gaat alles richting Hughes en het wordt 4-4. Ook de beslissende leg gaat naar de titelverdediger, maar desondanks plaatst Brian Dawson zich voor de kwartfinale.

Maikel Verberk (NETH) 4–3 Callan Rydz (ENG)
De eerste leg gaat naar de Nederlander maar de twee daaropvolgende zijn voor de titelverdediger in het jeugdtoernooi. Verberk maakt wel weer gelijk maar Rydz komt op 3-2 en is bij legwinst door naar de knock-out. Hij mist echter een 106-finish en in de herkansing laat hij het ook liggen. Hierdoor is het de Nederlander die er weer 3-3 van maakt ondanks dat hij een 80-finish nog in rook zag op gaan door na een single 20 de tweede single 20 te missen. Voor de beslissende laatste leg wordt er op de bulls-eye geworpen. Deze wordt gewonnen door Callan en dus mag hij deze beginnen. Toch is het de huidige WDF wereldkampioen die de partij uitgooit via dubbel 16 en dus zien we hem morgen terug.

Scott Mitchell (3) (ENG) 5-4 Danny Noppert (NETH)
Noppert heeft 3 legs nodig om zich te verzekeren van de kwartfinale. Hij komt op een 2-0 voorsprong en weet vervolgens Mitchell uit te schakelen door de 3-0 op het scorebord te brengen. Hiermee is de partij en poule gespeeld maar de wedstrijd wordt uiteraard afgespeeld. Noppert loopt naar 3-0 en 4-1, maar vervolgens komt Scott Mitchell terug tot 4-4 en wint alsnog de partij, al levert hem dit toch geen plek in de kwartfinale op.

Fallon Sherrock (1) (ENG) 4–3 Aileen de Graaf (NETH)
De winnares van deze partij plaatst zich voor de finale van morgen. Sherrock komt met 3-0 voor door o.a. een 115-finish te gooien. De Graaf mag daarom geen leg meer verliezen en doet een goede poging door terug te komen tot 3-3 met o.a. een 108-finish via single 19, triple 19 en dubbel 16. Voor de laatste leg wordt er weer voor de bull gegooid en beide dames beginnen met een bulls-eye, waarna De graaf alsnog de bull wint en mag beginnen. Ze doet dit met een score van slechts 17 en Sherrock neemt het initiatief over. Met een 100-finish besluit de Engelse de partij waardoor we haar morgen terug zullen zien.

Glen Durrant ( 5) (ENG) 5–3 Scott Waites (ENG)
De winnaar van deze partij plaatst zich voor morgen. Durrant komt al snel op 3-0 en 4-1 waarbij hij nog een 164-finish miste. Maar Waites geeft zich nog niet gewonnen. Hij komt terug tot 3-4 en beiden staan rond de 100 gemiddelde te gooien. Glen Durrant slaat in de achtste leg toe, wint de partij met 5-3 en behaald wederom een gemiddelde van boven de 100,00.

Justin van Tergouw 4–1 Job ten Heuvel (NETH)
De winnaar van deze partij mag het morgen opnemen tegen Maikel Verberk in de finale van het Finder Darts Masters juniorentoernooi. Wederom opent Van Tergouw de partij met een 180-er, zoals hij dat in zijn eerste partij ook al deed. Hij komt 1-0 voor en 2-1 voor. In de derde leg gooit hij een 126-finish voor 3-1 en voor de wedstrijd mist hij een 128-finish op dubbel 10 na tweemaal triple 18 wel te hebben gegooid. In de herkansing is het dan toch raak en met ruim 96,00 gemiddeld plaatst Van Tergouw zich voor de finale van morgen.

Martin Adams (2) (ENG) 5-1 Richard Veenstra (NETH)
Wederom een partij waarbij de winnaar van de partij zich plaatst voor morgen. Adams komt met 2-0 en 3-1 voor met o.a. een 106-finish. Met een 77-finish loopt hij uit naar 4-1 waarbij hij gemiddeld op ruim 106,00 staat. Nadat de Nederlander kansen heeft laten liggen in leg 6 gooit Wolfie de partij in het slot.

Jeffrey de Graaf (4) (NETH) 5-4 Martin Phillips (WAL)
Phillips heeft aan 3 legs genoeg om zich te verzekeren van de volgende ronde. Hij opent met een 118-finish en maakt er daarna 2-0 van. De Graaf weet er dan twee op rij te pakken en dan moeten er nog 3 op rij volgen maar in leg 5 gaat het mis. Martin Phillips pakt deze leg en plaatst zich dus voor morgen. De heren lopen daarna naar 4-4 en De Graaf weet de beslissende leg te winnen, waardoor hij de wedstrijd wint maar wel uit het toernooi ligt.

Deta Hedman (2) (ENG) 1–4 Anastasia Dobromyslova (RUS)
Anastasia Dobromyslova kende geen goede aanloop naar deze partij aangezien ze bij het ingooien een punt afbrak van één van haar darts. Ze had geen reserve-set bij en was hierdoor noodgedwongen om met de darts van haar vriend Tony te gaan gooien. Dit ging haar niet verkeerd af want Hedman kwam nog wel met 1-0 voor maar daarna maakte de Russische gelijk met een 160-finish. Vervolgens loopt ze weg naar 2-1 en 3-1. Ze mag aanleggen voor een 113-finish maar deze mist ze op dubbel 18. In de herkansing is het dan toch raak en daarmee plaatste ze zich voor de finale van morgen.

Wesley Harms (1) (NETH) 5–3 James Hurrell (ENG)
Alle drie de spelers kunnen nog door maar voor Harms is het het moeilijkst aangezien die met 5-1 of 5-0 moet winnen. Dit scenario kan al snel de prullenmand in aangezien Hurrel met 2-0 voorkomt. Harms is echter niet van plan om het vanaf dat moment op te geven want hij komt terug tot 2-2 en 3-3 en pakt daarna nog twee legs op rij waardoor niet James Hurrel maar Jim Williams door is naar de kwartfinale.

Darryl Fitton (6) (ENG) 5–3 Darius Labanauskas (LITH)
Fitton pakt de openingsleg en nadat de tweede leg naar Labanauskas ging gooit The Dazzler een 124-finish voor 2-1. Het wordt 2-2 en 3-2 voor de Darius maar Fitton komt terug, pakt 3 legs op rij en plaatst zich daardoor met een 5-3 winst op Darius Labanauskas.

Geert De Vos (7) (BEL) 3-5 Tony O’Shea (ENG)
De laatste partij van vandaag is er weer één waarbij de winnaar zich plaatst voor morgen. De opening is voor De Vos en de Belg loopt uit naar 2-0 en 3-1. Maar vanaf dat moment weet de Engelsman van zich te laten horen. Hij pakt maar liefst 4 legs op een rij en daarmee wint hij de partij alsnog met 5-3 en dus zien we The Silverback morgen terug in de kwartfinale.

Dat betekent dat voor morgen Brian Dawson, Danny Noppert, Glenn Durant, Martin Adams, Jim Williams, Darryl Fitton, Martin Phillips en Tony O'Shea geplaatst zijn. Zij zullen morgen volgens onderstaand schema in actie komen vanaf 12:00 uur.

Heren kwartfinale (vanaf 12:00 uur)
Jim Williams - Brian Dawson
Glen Durrant - Martin Phillips
Danny Noppert - Darryl Fitton
Tony O'Shea - Martin Adams

Jeugd finale (vanaf 15:00 uur)
Maikel Verberk - Justin van Tergouw

Halve finales heren (vanaf 15:30 uur)

Dames finale (vanaf 17:00 uur)
Fallon Sherrock - Anastasia Dobromyslova

Heren finale (18:00 uur)

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws