Lakeside dag 7 middag: Jamie Hughes en Scott Waites naar halve finale WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Lakeside dag 7 middag: Jamie Hughes en Scott Waites naar halve finale

Vanmiddag worden er twee kwartfinales uit het herentoernooi gespeeld. Voor Wesley Harms was de kwartfinale het eindstation, aangezien hij met 6-1 zijn meerdere moest erkennen in Jamie Hughes. Scott Waites moest wederom tot het gaatje gaan, maar trok uiteindelijk met 5-4 aan het langste eind. Beide wedstrijden zijn best of 9 sets.

De middagsessie is te volgen op BBC 2 tot kwart over 5. Klik hier voor het toernooicenter met alle uitslagen en meer info over het BDO World Championship. Mocht je een livestream zoeken dan kan je deze stream proberen of hier zoeken naar een andere stream. Ook is er dit live scorecenter.

Middagsessie 8 januari
Wesley Harms (91,29)- Jamie Hughes (94,11) 1-5 (2-3, 1-3, 3-2, 0-3, 0-3, 1-3)
Wesley finisht122 om Hughes te breken in de eerste leg. Hughes knokt zich echter volledig terug en weet met een 81-finish en 11-darter de set met 3-2 binnen te slepen.
Hughes breekt Wesley in de eerste leg van de tweede set met een 14-darter. Hughes begint de vierde leg met zes perfecte pijlen, maar mist de triple 20 met zijn zevende pijl, maar haalt met een 11-darter alsnog de set binnen.
Hughes finisht 64 om de eerste leg te pakken in de derde set. Wesley antwoordt met een 12-darter. Hughes mist vijf legdarts om op 2-1 te komen, waarvan Wesley weet te profiteren via dubbel 10. Hughes komt via een 88-finish echter al direct weer langszij. Wesley weet vervolgens de set te pakken.
Via een 82-finish komt Hughes op 2-0 in de vierde set. Hughes pakt de vierde set met 3-0.
Hughes finisht 136 voor een 2-0 voorsprong in de vijfde set om vervolgens ook deze set met 3-0 binnen te hengelen.
Hughes beslist de wedstrijd door de zesde set met 3-1 te pakken.

Glen Durrant (95,04) 4-5 Scott Waites (95,37)
Waar Waites gisteravond een 3-0 achterstand om wist te buigen in een 4-3 overwinning tegen Geert de Vos, liet hij ook vandaag zien dat hij pas verslagen is als de laatste dart erin zit. Ondanks een 3-1 achterstand stuurde hij immers de als eerste geplaatste Glen Durrant met 5-4 naar huis.